Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 14 april)

  Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Blijf zoveel mogelijk thuis. Werk thuis (behalve als dat echt niet anders kan). Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

 • De coronamaatregelen op een rij

  14 april 2021

  Het kabinet heeft een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Handen wassen, afstand houden, thuisblijven en testen bij klachten voorkomt besmettingen. Zo kan er sneller meer.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer. Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt.

 • Hennepkwekerij Robert Schumanring ontmanteld

  13 april 2021

  Op dinsdag 13 april 2021 is een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Robert Schumanring. Er werden 191 hennepplanten gevonden.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  13 april 2021

  Inzamelen van geld aan de deur of op straat (collecteren) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft. De komende tijd mogen de volgende organisaties collecteren in Vlaardingen:

 • Openbare besluiten van 13 april 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nieuw avontuur in de Kindervallei

  13 april 2021

  Joehoe!! Lekker met een flinke vaart van de heuvel af! Dat kan vanaf nu op het nieuwe speeltoestel in de Kindervallei, de speelplek in de Vogelbuurt in Holy-Zuidoost. Met de herontwikkeling van de buurt, verandert de wijk geleidelijk van een verouderde wijk uit de jaren ’60 in een vriendelijke en open buurt, bij uitstek een plek voor starters en jonge gezinnen. En bij lekker wonen, hoort natuurlijk lekker spelen.

 • Bewoners Esdoorndreef gaan voor groen

  13 april 2021

  Vorige week opende wethouder Bart de Leede samen met de initiatiefneemster een groen bewonersinitiatief aan de Esdoorndreef in Holy.

 • Maak het verschil als pleegouder

  13 april 2021

  Vlaardingen wil samen met 14 gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond meer pleegouders werven. Een pleegouder kan echt het verschil maken. Daarom zetten Pleegzorg-Rijnmond en pleegzorgaanbieders zich in om nieuwe pleegouders te vinden zodat er voor tenminste 100 kinderen in de regio een veilige en stabiele thuissituatie beschikbaar komt.

 • Interesse in een openbare laadpaal?

  13 april 2021

  Een elektrische auto, maar geen parkeerplek op eigen terrein waar u een oplaadpunt kunt plaatsen? En ook geen openbaar oplaadpunt in de directe omgeving van uw woning? Vlaardingen heeft al enige tijd een project waarbij bewoners en ondernemers een verzoek in kunnen dienen voor een openbaar oplaadpunt in hun buurt.

 • Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE’s

  13 april 2021

  Het is voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Tot en met december 2022 is er landelijk € 32,2 miljoen beschikbaar voor energieadvies, procesbegeleiding, het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en de energiebesparende maatregelen aan het gebouw van de VvE. De SEEH is bestemd voor VvE's die energie willen besparen in hun gebouw en de appartement(en).

 • Huisartsen vaccineren ruim 500 inwoners in Vlaardingse vaccinatielocatie

  12 april 2021

  Walter de Groot was zaterdagochtend 10 april de eerste inwoner die op de Vlaardingse vaccinatielocatie in District U zijn coronavaccin kreeg van huisarts Karim Challiui. Er waren die dag vijf huisartsenpraktijken op de locatie aanwezig. Ondanks de onrust rondom de bijwerkingen van AstraZeneca was de opkomst hoog en hebben de huisartsen in één dag ruim 500 inwoners gevaccineerd. Deze inwoners krijgen in juni of juli hun tweede vaccinatie. In mei neemt de GGD de vaccinatielocatie naar verwachting in gebruik.

 • Huisartsen starten 10 april met vaccineren in District U

  09 april 2021

  Zaterdag 10 april start een aantal Vlaardingse huisartsen met het vaccineren van inwoners in de vaccinatielocatie die in onze gemeente is ingericht op verzoek van de GGD. De vaccinatielocatie is in gebouw C aan de Olivier van Noortlaan in District U. De huisartsen zijn de eerste gebruikers van de locatie. Naar verwachting neemt de GGD de locatie in mei in gebruik. Vanaf dat moment kunnen mensen die niet door de huisarts gevaccineerd worden na een uitnodiging van het RIVM een afspraak maken voor een vaccinatie op de Vlaardingse locatie.

 • Online hulp en een luisterend oor voor jongeren

  13 april 2021

  Corona heeft impact op ons allemaal. Met vrienden leuke dingen doen, school, sport, stage: alles is nu al een jaar anders. Zit je niet lekker in je vel of maak je je zorgen? Gaat het niet zo goed op je werk, studie of school? Of loopt het niet lekker thuis? Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit, het is altijd goed om hulp te zoeken of gewoon je hart te luchten.

 • Enquête woningbouwproject ‘De Heemtuinen’

  08 april 2021

  In de Westwijk ontwikkelt Timpaan , in opdracht van de gemeente Vlaardingen, het woningbouwproject ‘De Heemtuinen’. Zij zijn benieuwd naar uw mening en stellen in een enquête vragen over hoe u in de toekomst naar het Heempark zou willen lopen, op welke locaties u ontmoetingsruimtes zou willen, welke uitstraling van het groen uw voorkeur heeft en meer.

 • Excuses BAAK voor nachtelijke heiwerkzaamheden

  08 april 2021

  Afgelopen nacht heeft bouwconsortium BAAK voor het project Blankenburgverbinding palen aangebracht voor een portaal langs de A20, nabij de Marathonweg. In plaats van relatief geluidsarm boren, zijn de palen geheid. Het werk heeft voor onrust en geluidsoverlast in Vlaardingen gezorgd, waarvoor zij oprecht excuses aanbieden. Dit had niet mogen gebeuren. Alhoewel nachtwerk aan de A20 nodig blijft, neemt BAAK de interne processen onder de loep om dit soort onverwacht grote, nachtelijke hinder in de toekomst te voorkomen.

 • Openbare besluiten van 6 april 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Elk kind kan sporten en naar muziekles

  06 april 2021

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Het fonds baseert die verwachting onder meer op berekeningen van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat voorspelt dat het aantal mensen in armoede na de coronacrisis met 28% toeneemt.

 • Vlaardingse ondernemers krijgen keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

  06 april 2021

  Twee Vlaardingse ondernemers, Verkade Vlaardingen en Motexion BV, hebben vorige week het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Met dit keurmerk zijn zij voorloper op het gebied van sociaal ondernemerschap.

 • Winactie VvE’s

  06 april 2021

  Het Servicepunt Woningverbetering verloot een aantal elektriciteitsmetertjes onder VvE’s. Zo kunt u meer inzicht krijgen in het stroomverbruik van uw elektrische apparaten. Aanmelden kan tot en met 30 april.

 • Waar laat u de hondendrol

  06 april 2021

  Het is nog wennen, de afgesloten containers voor restafval. Ook voor veel hondeneigenaren: want waar kunnen ze nu hun hondenpoepzakje kwijt? Die neem je immers liever niet gevuld weer mee naar huis!

 • Vlaardingers, houd nog even vol!

  01 april 2021

  Beste Vlaardingers, 

  We zitten nog volop in de grootste crisis van de afgelopen decennia. Wie had dit een jaar geleden kunnen bedenken? Misschien heeft u al voor de tweede keer uw verjaardag alleen in kleine kring kunnen vieren vanwege de maatregelen. We kennen allemaal wel iemand die ziek is geworden of misschien zelfs overleden. We maken ons zorgen over opa’s en oma’s, maar ook over onze kinderen en jongeren die hun vrienden niet kunnen ontmoeten. Veel mensen zijn onzeker over hun baan of inkomen. Corona raakt ons allemaal.

 • Vlaardingen Regenboogstadvlag om twintigjarig jubileum homohuwelijk te vieren

  01 april 2021

  Vandaag wappert de vlag van Regenboogstad Vlaardingen op het stadhuis van Vlaardingen. Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat in Nederland het homohuwelijk mogelijk werd. Nederland was daarmee het eerste land ter wereld waar mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mochten trouwen. ‘Jezelf zijn en houden van wie je wil. Iedereen moet zich thuis en veilig voelen in Vlaardingen.’ Dat is het motto van Vlaardingen Regenboogstad.

 • Het voorjaar begint goed: Week van de Groene Tuin

  30 maart 2021

  De bollen bloeien en het voorjaar kriebelt! Een mooi moment om plannen te maken voor de tuin. Denk dan ook eens na over minder verharding en wellicht zelfs een boom. Het is deze week de ‘Week van de Groene Tuin’, met elke dag leuke tips om zelf meer groen in uw tuin te brengen.

 • Openbare besluiten van 30 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Openbaar vervoer in Vlaardingen merkt gevolgen coronacrisis

  24 maart 2021

  De 23 wethouders Mobiliteit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag hebben een transitieprogramma voor het openbaar vervoer vastgesteld. Het bevat maatregelen om een deel van de financiële tekorten van het OV op te vangen. Het reizigersverlies als gevolg van de coronamaatregelen heeft grote gevolgen. Het zorgt voor inkomstenderving in het OV in onze regio van minimaal 379 miljoen euro en kan zelfs oplopen tot bijna 1,2 miljard euro. Het zal nog jaren duren voordat het aantal reizigers weer op het oude niveau is. Het Rijk heeft alle regionale vervoersautoriteiten, waaronder de MRDH, gevraagd om uiterlijk 1 april een plan voor optimalisatie, kostenbesparingen en aanpassing van de OV-dienstregeling gereed te hebben.

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel is iets aangepast: vanaf 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.

 • Opgravingen bij Park Vijfsluizen

  25 maart 2021

  Archeologen ontdekken bijzonder aarden bouwwerk

  Bij archeologisch onderzoek op het voormalige sportterrein Vijfsluizen in Vlaardingen hebben archeologen een bijzondere aarden wal ontdekt uit de tweede eeuw voor Chr. Niet eerder werd in Nederland uit deze periode een dergelijke constructie aangetroffen. De functie van de wal is nog een mysterie. Mogelijk gaat het om de restanten van een dijkje. Het zou daarmee de oudste dijk van Nederland zijn.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  23 maart 2021

  Veel mensen zetten zich belangeloos in voor een betere samenleving door het doen van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Zonder de inzet van vrijwilligers zouden veel verenigingen, instellingen en organisaties misschien niet kunnen overleven. Kent u iemand die altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang? Dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen. Aanvragen voor de lintjesregen van 2022 kunnen tot uiterlijk 1 juli 2021 worden ingediend.

 • Gemeente onderzoekt parkeerdruk

  23 maart 2021

  Een verkeersonderzoeksbureau neemt in opdracht van de gemeente het parkeren onder de loep in het Centrum, de VOP, de Oostwijk, Babberspolder-Noord, de Indische Buurt, de Oranjebuurt in Ambacht en een deel van de Westwijk. De veldwerkers van het bureau zijn tussen 22 maart en 25 april in deze buurten te zien. De gemeente doet elke drie jaar onderzoek om de parkeerdruk te meten. Dit maakt de ontwikkeling van parkeerdruk zichtbaar en daardoor kan bekeken worden of er maatregelen nodig zijn om de parkeerdruk te verminderen.

 • Werkzaamheden Klauterwoud: werken aan grenzeloos speelplezier

  23 maart 2021

  In een rolstoel, maar toch lekker ravotten in de Broekpolder? Daar wordt aan gewerkt! Eind april gaat de Stichting Klauterwoud aan het werk in Klauterwoud met de uitvoering van de eerste fase van het verbeterplan. Daarmee wordt het Klauterwoud rolstoelvriendelijker gemaakt zodat kinderen met en zonder rolstoel straks nóg beter lekker samen in de Broekpolder kunnen spelen.

 • Openbare besluiten van 23 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Start aanvraag TONK: tijdelijke ondersteuning woonkosten

  23 maart 2021

  Door de coronacrisis krijgen sommige huishoudens te maken met een onverwachte en plotselinge terugval in hun inkomen. Hierdoor is het moeilijk om de huur, hypotheek of de kosten van gas, licht en water te blijven betalen. Deze woonlasten zijn vaak de grootste kostenpost in een huishouden. Het rijk helpt inwoners die tegen deze problemen aanlopen met een noodmaatregel: De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

 • Nachtwerkzaamheden bij Holysingel

  23 maart 2021

  Tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen verbreedt Rijkswaterstaat de A20 naar 2x3 rijstroken per rijrichting. Eind januari legde bouwconsortium BAAK een in- en uitrit voor werkverkeer aan op oprit 9 Vlaardingen van de A20. Het werkverkeer steekt de op- en afrit van de snelweg over om bij het werkterrein langs de snelweg te komen. Voor een veilige oversteek plaatst BAAK op 23, 24 en 25 maart extra verkeerslichten en worden bestaande verkeerslichten verplaatst. Ook de belijning op de op- en afrit wordt aangepast.

 • Opkomst verkiezingen 73,71 % in gemeente Vlaardingen

  18 maart 2021

  Ondanks eerdere berichtgeving is de opkomst voor de Tweede Kamerverkiezing toch hoger dan 54,20 procent in Vlaardingen. 73,71 procent van de stemgerechtigde Vlaardingers heeft gestemd. Dit is wel lager dan het opkomstpercentage bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Toen ging 79,6 procent van de Vlaardingse stemgerechtigden naar de stembus.

 • Openbare besluiten van 9 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • 14 sollicitanten voor burgemeesterschap Vlaardingen

  09 maart 2021

  Voor het burgemeesterschap van Vlaardingen hebben 14 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Dit meldt de provincie in een persbericht. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting na de zomer van 2021 in functie treden.

 • Openbare besluiten van 2 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

  22 februari 2021

  Wethouder Bart Bikkers heeft de Vlaardingse atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met de Flip Vethaaktrofee 2020 in de categorie ‘sport personality’. Op maandagavond 22 februari werd de jeugdtraining bij AV Fortuna even onderbroken om Jowie in het zonnetje te zetten.