Nieuws RSS icoon

 • Alle coronamaatregelen op een rij

  22 oktober 2020

  Er zijn veel coronabesmettingen. Daarom gelden nieuwe strengere regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de basisregels houdt: hygiëne, afstand houden en drukte vermijden.

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 22 oktober)

  Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis (behalve als dat echt niet anders kan). Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

 • Openbare besluiten van 20 oktober 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nazending openbare besluiten van 20 oktober 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Afsluiting Broekpolderweg voor autoverkeer

  21 oktober 2020

  Vanwege het verbreden van de A20 is de Broekpolderweg van maandag 2 november tot en met vrijdag 18 december afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. In deze periode verschuift bouwconsortium BAAK een stukje van de Broekpolderweg. Van woensdag 28 oktober tot vrijdag 30 oktober zijn er voorbereidende werkzaamheden. Deze drie dagen is de Broekpolderweg tussen 06.00 en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

 • Help Museum Vlaardingen en het Stadsarchief: Vlaardingen in coronatijd

  21 oktober 2020

  De coronacrisis heeft ons leven in Vlaardingen van de ene op de andere dag ingrijpend veranderd. Hoe kunnen wij toekomstige generaties laten zien welke impact deze crisis voor Vlaardingen heeft gehad? Museum Vlaardingen en het Stadsarchief vragen daarbij uw hulp.

 • Tijdelijk fietsen stallen zonder toezicht

  21 oktober 2020

  Lekker op de fiets naar de binnenstad? Normaal gesproken kunt u zorgeloos shoppen terwijl uw fiets in de bewaakte fietsenstalling aan de Van Riebeeckstraat in goede handen is. Maar de komende tijd moet uw fiets het even doen zonder het toeziend oog van de twee sympathieke fietsenstallingmedewerkers.

 • Aanpak ondermijning door controle bedrijven

  21 oktober 2020

  Medewerkers van Toezicht & Handhaving van de gemeente hebben samen met politie, douane, ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team), VBV (Verzekeringsbureau voor de Voertuigcriminaliteit) en een bouwinspecteur een integrale controle uitgevoerd bij zes Vlaardingse bedrijven. Daarbij is gecontroleerd op brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften en eventuele strafbare feiten.

 • Biggenproef bomen Bernhardlaan

  21 oktober 2020

  De wind doet soms denken aan de wolf die in het beroemde sprookje bij de drie biggetjes aan klopte. De wind die blaast maar, die proest maar, en wat niet stevig staat, valt soms zomaar uit elkaar. In de Prins Bernhardlaan betrof dit in september niet een biggenhuisje van stro, maar een – zo op het oog – gezonde stevige boom.

 • Nagenieten van Open Monumentendag (deel 4 slot): GeschiedenisvanVlaardingen.nl

  21 oktober 2020

  Naar aanleiding van Open Monumentendag schreef archeologe Carolien van Loon een artikel in Tijd-Schrift (het magazine van de Historische Vereniging) een artikel over het werk van de gemeente Vlaardingen op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Het hele artikel kunt u nalezen in Tijd-Schrift, maar hier alvast een tipje van de sluier.

 • Digitale bijeenkomst Toekomst Unileverterrein 28 oktober

  19 oktober 2020

  Het is steeds meer zichtbaar dat er van alles gebeurt op het voormalige Unileverterrein. Nieuwe ondernemers vestigen zich in de gebouwen en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Het plan voor de toekomst van het gebied komt stapsgewijs verder. Na vaststelling van het Masterplan wordt een ontwerp-bestemmingsplan gemaakt. Hierin staat welke functies op welke plekken in het gebied komen.

 • Nieuwe noodverordening in regio per 14 oktober

  15 oktober 2020

  Vanaf woensdag 14 oktober 2020 22.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 29 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

 • Afspraken op het stadhuis beperkt door coronamaatregelen

  14 oktober 2020

  Door de strengere maatregelen van het kabinet voor het coronavirus plannen we alleen noodzakelijke afspraken in bij de publieksbalies en bij collegeleden op het stadskantoor. U kunt tijdelijk alleen telefonisch een afspraak maken via (010) 248 4000. U kunt tijdelijk geen afspraak maken via de website.

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  14 oktober 2020

  De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en de basisregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

 • Openbare besluiten van 13 oktober 2020

  13 oktober 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Spreiding markt in verband met corona

  13 oktober 2020

  Gezellig én veilig inkopen doen op de markt; om dat mogelijk te maken, is de locatie van de zaterdagmarkt vanaf afgelopen zaterdag uitgebreid. Enkele kramen verhuizen van het Veerplein naar het Schoutplein.

 • Werkzaamheden Lepelaarsingel voor verbreding A20

  13 oktober 2020

  Voor het project Blankenburgverbinding verbreedt Rijkswaterstaat de A20 vanaf knooppunt Kethelplein tot net voorbij de Krabbeplas van 2x2 naar 2x3 rijstroken. De verbreding start in januari 2021.

 • Boskap Krabbepark bijna afgerond

  13 oktober 2020

  Wie onlangs in het Krabbepark de hond uitliet of fietste kon het niet ontgaan: grote zaagmachines maakten herrie en her en der lagen stapels gekapte bomen. Staatsbosbeheer rondt de kapwerkzaamheden in het Krabbepark deze week af.

 • Nieuw landelijk niet-spoednummer brandweer: 0900-0904

  12 oktober 2020

  De brandweer heeft een nieuw landelijk telefoonnummer voor niet-spoedmeldingen: 0900-0904. Heb je de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan bel je 0900-0904. Het nummer 112 is hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

 • Zondag 11 oktober kleurde Vlaardingen regenboog op Coming out day!

  15 oktober 2020

  Voor het eerst liet wethouder Jacky Silos de nieuwe Vlaardingse Regenboogvlag wapperen aan het bordes van de kamer van de burgemeester op het Stadhuis.

 • Maassluis, Vlaardingen, Schiedam samen verder in jeugdhulp

  08 oktober 2020

  De colleges van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) stellen aan hun gemeenteraden voor om de jeugdhulp in de drie gemeenten gezamenlijk te organiseren. Zij kiezen voor intensieve samenwerking met de lokale partners die te maken hebben met het kind en het gezin om de jeugdhulp dichter bij het kind te organiseren.

 • CoronaMelder vanaf 10 oktober te gebruiken in heel Nederland

  07 oktober 2020

  Help de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Digitale middelen kunnen helpen bij de bestrijding van het virus. De app CoronaMelder van het ministerie van VWS waarschuwt u nadat u in de buurt bent geweest van iemand na een test corona blijkt te hebben. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Deze app is vanaf 10 oktober te gebruiken in heel Nederland.

 • Noodkap boom aan de Madoerastraat

  08 oktober 2020

  Normaal gesproken moet er een vergunning aangevraagd worden voor het kappen van een boom. Maar soms is er hoge nood. Als een boom in zo’n toestand is dat er bijvoorbeeld acuut gevaar is, dan kan de burgemeester toestemming geven om een boom direct te kappen.

 • Voorbereidingen voor verbreding A20

  08 oktober 2020

  Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober werkt bouwconsortium BAAK in de avond en nacht (tussen 21.00 en 05.00 uur, op zaterdag tot 08.00 uur) aan de noordkant van de A20, tussen de Vlaardingervaart en de Krabbeplas. Voor het project Blankenburgverbinding wordt de A20 vanaf knooppunt Kethelplein tot net voorbij de Krabbelplas verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken. De verbreding start in januari 2021. Dit najaar voert bouwconsortium BAAK voorbereidende werkzaamheden uit.

 • Online infoavond over verbreding A20 en knooppunt Vlaardingen op 13 oktober

  08 oktober 2020

  Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK organiseren op dinsdag 13 oktober om 19.00 uur een online informatiebijeenkomst over de aanleg van de Blankenburgverbinding. De verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen staan deze avond centraal.

 • Heeft u een plan voor een kerstinitiatief in uw buurt? Vraag een bijdrage aan!

  08 oktober 2020

  Wilt u iets organiseren in en voor uw buurt? Dan kunt u als bewoner, of als bewonersorganisatie een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van de gemeente. Ook voor activiteiten rondom de kerst kunt een bijdrage aanvragen. De aanvraag kunt u doen tussen 1 oktober en 11 december 2020 en de bijdrage is € 150,-.

 • Nagenieten van Open Monumentendag, deel 3: ’t Groen, een leergebouw met wederopbouw-karakter

  08 oktober 2020

  Stichting Erfgoed Vlaardingen en de gemeente Vlaardingen lieten u op Open Monumentendag weer genieten van Vlaardingse monumenten. Rond het thema van dit jaar (Leermonumenten) verschenen artikelen in het Tijd-Schrift van de Historische Vereniging. We lichten daaruit tipjes van de sluier op. Deze week een kort inkijkje in het artikel over het Groen van Prinsterer Lyceum van beleidsmedewerker monumenten Marloes Veringa.

 • Rectificatie: Toch geen struikrovers in oktober

  08 oktober 2020

  We kunnen ons voorstellen dat u al stond te popelen toen u vorige week in de krant een oproep las voor Struikrovers. De bedoeling was om met elkaar het jonge groen te redden van de sloop op het oude Shell Sportpark. De planten moeten weg vanwege de aanleg van de nieuwbouw Park Vijfsluizen. Aannemer Heijmans BV en het Struikroofcollectief zochten Vlaardingers om op 10 oktober kleine boompjes, de zaailingen, te redden.

 • Openbare besluiten van 6 oktober 2020

 • Een traan om een lege plek

  08 oktober 2020

  Van wederopstanding naar zoveelste val: Pomona, de Romeinse godin. Zij is al sinds 1955 in Vlaardingen, maar het heeft nooit zo geboterd tussen haar en onze mooie stad. Onlangs viel haar torso weer ten prooi aan gretige vernielers. Wonderlijk hoeveel energie sommige mensen steken in het stuk maken van wat onze stad zo mooi maakt. Er is aangifte gedaan. 

 • Cursus Politiek Actief voor Vlaardingers

  Op 3 november start de cursus Politiek Actief voor Vlaardingers. Wilt u meer weten over de gemeente Vlaardingen en hoe besluiten over plannen en projecten genomen worden? Heeft u interesse om politiek actief te worden en mee te beslissen, maar weet u niet precies hoe u dit moet doen? Dan is de cursus Politiek Actief iets voor u. Meedoen is gratis.

 • Dringend advies om een mondkapje te dragen

  07 oktober 2020

  Het kabinet heeft een dringend advies afgegeven om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten. Dat advies volgen wij op. Dit advies geldt onder andere in winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen en bij contactberoepen, zoals de kapper en de fysiotherapeut of als u een nieuwe bril moet passen. Draag allebei een mondkapje als u minder dan 1,5 meter afstand kunt houden.

 • Verscherpte maatregelen: kantines dicht, na sporten naar huis

  01 oktober 2020

  Het kabinet kondigde op 28 september verscherpte coronamaatregelen aan. Die maatregelen zijn dinsdag 29 september om 18.00 uur in gegaan, en gelden in ieder geval voor 3 weken. Voor de sport staan de gevolgen hier op een rij.

 • Kwijtschelden huren sportaccommodaties

  01 oktober 2020

  De sportsector is financieel hard geraakt door de gevolgen van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De amateursportverenigingen zijn en worden geconfronteerd met een omzetdaling. Het Rijk heeft een tegemoetkoming in het leven geroepen voor verhuurders van sportaccommodaties om daarmee de huur voor amateursportverenigingen te kunnen kwijtschelden over de periode van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020.

 • TASO II: financiële tegemoetkoming amateursport

  01 oktober 2020

  Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die, ten opzichte van 2019, ten minste 20% van hun omzet zijn verloren als gevolg van de coronamaatregelen. U kunt de tegemoetkoming aanvragen van dinsdag 22 september om 9:00 uur tot en met zondag 11 oktober 2020.

 • Informatie over noodmaatregel vergoeding loonkosten (NOW)

  01 oktober 2020

  Met de NOW-regeling kun je personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) voorziet in een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis minder omzet hebben. NOW 3 aanvragen is mogelijk vanaf 16 november. De NOW 3 heeft andere voorwaarden dan zijn voorganger en loopt door tot 30 juni 2021. NOW 3 is ingedeeld in 3 subsidieblokken van 3 maanden. Elk subsidieblok kent andere voorwaarden.

 • IKC Erasmus gaat voor gezond

  08 oktober 2020

  IKC Erasmus wil een bijdrage leveren aan een gezonde toekomst van haar leerlingen. Dit doet het IKC door de leerlingen een gezonde leefstijl aan te leren. Een gezonde leefstijl bestaat uit genoeg water drinken, voldoende bewegen, het eten van groente en fruit en goed slapen. Op 22 september trapte de school hiermee af tijdens De Gezonde Week.

 • Nagenieten van Open Monumentendag, deel 2: Geen griffels en leitjes, maar leermonumentjes

  08 oktober 2020

  Rond het thema van open monumentendag van dit jaar (Leermonumenten) verschenen artikelen in het Tijd-Schrift van de Historische Vereniging. In Gemeentenieuws lichten we daaruit tipjes van de sluier op. Deze week een kort inkijkje in het artikel over archeologische ‘leermonumentjes’ van archeoloog Rutger Terluin.

 • Bouw knooppunt Vlaardingen gestart

  08 oktober 2020

  Bouwconsortium BAAK is eind september gestart met funderingswerkzaamheden voor het knooppunt Vlaardingen. Het knooppunt Vlaardingen komt tussen de Hollandtunnel en de bestaande A20 te liggen. Het wordt verdiept aangelegd, zodat het minder zichtbaar is vanuit de omgeving. BAAK bouwt hiervoor twee onderdoorgangen. In en om het knooppunt komt riet te staan, wat past bij de beplanting langs de Krabbeplas.

 • Stortkokers vervangen door ondergrondse containers

  08 oktober 2020

  In flatgebouwen met een stortkoker wordt minder aan afvalscheiding gedaan. Daarom gaan de gemeente en Waterweg Wonen in 18 flats de stortkokers en rolcontainers vervangen voor ondergrondse afvalcontainers. Het college stelde het plaatsingsplan vast met de locaties waar de nieuwe ondergrondse afvalcontainers komen te staan.

 • Openbare besluiten van 29 september 2020

 • Team FLUX winnaar van ontwerpprijsvraag Panorama Westwijk

  08 oktober 2020

  Donderdag 24 september is de winnaar bekend gemaakt van Panorama Westwijk, een ontwerpprijsvraag om de wijk een positieve impuls te geven.

 • College stelt meerjarenbegroting vast en stemt in met aanvullende ombuigingen

  01 oktober 2020

  Het komende jaar staat in het teken van de uitvoering van het Herstelplan, aanvullende ombuigingen en de gevolgen van de coronacrisis. Dat is de boodschap die het college aan de gemeenteraad meegeeft bij de meerjarenbegroting 2021-2024. Het college stelde de meerjarenbegroting en de daarbij behorende aanvullende ombuigingsvoorstellen op 22 september vast en legt deze nu voor aan de gemeenteraad.

 • Flip Vethaaktrofee 2020 voor alle vrijwilligers van Vlaardingse sportverenigingen

  01 oktober 2020

  De Flip Vethaaktrofee in de categorie ‘sociaal-maatschappelijke sportprestatie’ gaat dit jaar naar alle vrijwilligers van Vlaardingse sportverenigingen. Zij hebben het met elkaar mogelijk gemaakt dat er, ondanks de coronacrisis, gesport kan worden bij hun clubs en maken dit nog steeds mogelijk. Sportwethouder Bart Bikkers overhandigde de sportprijs op 23 september tijdens het schoolhockeytoernooi bij hockeyvereniging Pollux symbolisch aan de vrijwilligers van Pollux.

 • Flip Vethaaktrofee 2020 voor alle vrijwilligers van Vlaardingse sportverenigingen

  01 oktober 2020

  De Flip Vethaaktrofee in de categorie ‘sociaal-maatschappelijke sportprestatie’ gaat dit jaar naar alle vrijwilligers van Vlaardingse sportverenigingen. Zij hebben het met elkaar mogelijk gemaakt dat er, ondanks de coronacrisis, gesport kan worden bij hun clubs en maken dit nog steeds mogelijk. Sportwethouder Bart Bikkers overhandigde de sportprijs op 23 september tijdens het schoolhockeytoernooi bij hockeyvereniging Pollux symbolisch aan de vrijwilligers van Pollux.

 • Openbare besluiten van 22 september 2020

 • Samenwerken aan meer afvalscheiding

  01 oktober 2020

  In flatgebouwen met een stortkoker wordt minder aan afvalscheiding gedaan. Daarom gaan de Gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen in 18 flats de stortkokers en rolcontainers vervangen voor ondergrondse afvalcontainers. De stortkokers worden daarmee overbodig en afgesloten. Naast restafval kunnen veel flatbewoners straks ook gemakkelijker hun glas en papier kwijt. Het college stelde het plaatsingsplan vast met de locaties waar de nieuwe ondergrondse afvalcontainers komen te staan.

 • Startschot voor Vlaardingse Sportweek

  01 oktober 2020

  Wethouder Jacky Silos verrichtte op zaterdag 19 september 2020 de aftrap van de Vlaardingse Sportweek bij de voetbalclinic ‘Ukkies in Beweging’ van Victoria ‘04. Met een mooi schot passeerde de wethouder keeper en beweegmascotte ‘Ben in Beweging’ en daarmee was de Vlaardingse Sportweek officieel begonnen.

 • Nagenieten van Open Monumentendag, deel 1: Anthony Buiteweg - schoolmeester, voorzanger, schoonschrijver

  01 oktober 2020

  Op 12 september 2020 was het Open Monumentendag. Rond het thema van dit jaar (Leermonumenten) verschenen artikelen in het Tijd-Schrift van de Historische Vereniging. In Gemeentenieuws lichten we daaruit tipjes van de sluier op. Deze week een kort inkijkje in het artikel van stadsarchivaris Harm Jan Luth-Mulders over schoolmeester/voorzanger/ schoonschrijver Anthony Buiteweg (1701-1783).

 • Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy schenkt zes AED’s aan de wijk

  01 oktober 2020

  Op 16 september 2020 activeerden Cor Huis in’t Veld, bestuurslid van Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy en wethouder Bart Bikkers de zesde AED in de wijk Holy. De zes AED's zijn geschonken door de ondernemersvereniging aan de inwoners van de wijk.

 • Openbare besluiten van 15 september 2020

 • Goed-op-weg-map vereenvoudigt aanvraag schuldhulpverlening

  01 oktober 2020

  Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) kunnen voortaan eenvoudiger schuldhulpverlening aanvragen. Stroomopwaarts lanceerde vorige week de Goed-op-weg-map. Die helpt stap voor stap bij hun aanvraag. In duidelijke taal en met een combinatie van tekst en beeld.

 • Noodkap boom aan de Spechtlaan

  01 oktober 2020

  Normaal gesproken moet er een vergunning aangevraagd worden voor het kappen van een boom. Maar soms is er hoge nood. Als een boom in zo’n toestand is dat er bijvoorbeeld acuut gevaar is, dan kan de burgemeester toestemming geven om een boom direct te kappen.

 • Chip in het bakkie

  01 oktober 2020

  Heeft u een container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) en/of voor oud papier en karton in de tuin staan? Irado zal deze binnenkort van een chip voorzien om zo de containers en het legen ervan beter te kunnen beheren.

 • Victoria ’04 samen veiliger gemaakt

  01 oktober 2020

  Ze vallen meteen op rondom de velden: de kleurrijke Urban Puzzels, die de leden van sportvereniging Victoria ’04 hebben gemaakt. Afgelopen zaterdag 12 september vierden ze de resultaten van hun inspanningen om de veiligheid en de fysieke omgeving te verbeteren.

 • Onthulling Passenger van Frans de Winter - Nieuwe voorbijganger op Landje van Chardon

  01 oktober 2020

  In het voorbijgaan op de fiets, tijdens een wandelingetje in de nazomerzon, veel Vlaardingers genieten van het Landje van Chardon, een stukje groen met een rijk verleden. Nabij dit plekje, op de hoek van de burgemeester Verkadesingel en de burgemeester Heusdenslaan krijgen voorbijgangers komend jaar gezelschap. Kunstenaar Frans de Winter maakte een beeld van een passant op deze plek vol verleden en voorbijgangers.

 • Kappen uit nood

  01 oktober 2020

  Normaal gesproken moet er een vergunning aangevraagd worden voor het kappen van een boom. Maar soms is er hoge nood. Als een boom in zo’n toestand is dat er bijvoorbeeld acuut gevaar is, dan kan de burgemeester toestemming geven om een boom direct te kappen. Zo werd afgelopen week een es gekapt aan de Burgemeester A. van Walsumlaan op het terrein van de VVE. Door stormachtig weer waren er dikke takken uit de boom gebroken en was de boom zo instabiel geworden dat er een onveilige situatie ontstond. De boom moest daarom met spoed gekapt worden.

 • Diamanten en briljanten bruidsparen in het zonnetje

  01 oktober 2020

  Feest vieren is in deze tijden wat ingewikkelder dan we gewend waren, maar gelukkig kan het nog wel! In juni kon het niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar op woensdagmiddag 2 september stonden 19 Vlaardingse echtparen alsnog in het zonnetje in de Stadsgehoorzaal om met elkaar, op gepaste afstand, hun huwelijksjubileum van afgelopen tijd nog eens te vieren.

 • Vlaardingen heeft een eigen Regenbooglogo!

  01 oktober 2020

  Jezelf kunnen zijn en houden van wie je wil. Iedereen moet zich thuis en veilig voelen in onze stad. Daarom is Vlaardingen Regenboogstad en daar hoort een krachtig logo bij. Zaterdag onthulde wethouder Jacky Silos het logo dat als winnaar uit de bus kwam na een wedstrijd waarvoor meer dan 30 Vlaardingers een ontwerp hadden aangeleverd. Mariska van Bodegom maakte het logo dat gebruikt zal worden voor en door de stad op alle uitingen die met Vlaardingen Regenboogstad te maken hebben.

 • Openbare besluiten van 8 september 2020

 • Beschikkingen CAK 2020 eigen bijdrage WMO

  01 oktober 2020

  Onlangs heeft het CAK de beschikkingen over 2020 verzonden. Wij merken dat deze beschikkingen bij veel cliënten van ROGplus vragen oproepen. Graag lichten we de beschikking nader toe.

 • Café Matinee voor twee weken gesloten vanwege niet naleven coronamaatregelen

  15 oktober 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, heeft op verzoek van burgemeester Bas Eenhoorn, Café Matinee tot 17 september gesloten. Matinee heeft hierop vooruitlopend gisteren zelf al besloten het café te sluiten.

 • Openbare besluiten van 1 september 2020

  Openbare besluiten uit de college-vergadering gehouden op: dinsdag 1 september 2020

 • Nazending openbare besluiten van 1 september 2020

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  20 oktober 2020

  Van 25 tot en met 31 oktober mag het Diabetes Fonds collecteren in Vlaardingen.

 • Dagje weg? Ramen en deuren op slot!

  01 oktober 2020

  In de afgelopen weken is er weer in veel woningen ingebroken. Tuindeuren en ramen staan open. Een inbreker kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan.

 • Hennepkwekerij van Baerlestraat ontmanteld

  28 augustus 2020

  Op donderdag 27 augustus 2020 is een hennepkwekerij aangetroffen in de van Baerlestraat. Er werden 290 potten met aarde gevonden. De hennepplanten waren al geoogst.

 • Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  26 augustus 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar.