Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 27 juli)

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Helaas is de besmettingsgraad nog hoog. Dat is ernstig en zorgelijk. Daarom geldt het oude advies weer: werk thuis, tenzij dit niet anders kan. Thuiswerken is een van de manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het helpt om het aantal contactmomenten te verminderen. Er is ook afgesproken dat het zorgen voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes toegevoegd wordt aan de basisregels. Deze adviezen over thuiswerken en frisse lucht in binnenruimtes komen bovenop het maatregelenpakket van zaterdag 10 juli.

 • Gemeente breidt betaald parkeren in VOP en Oostwijk nu niet uit

  27 juli 2021

  De gemeente Vlaardingen breidt het betaald parkeren in de VOP en de Oostwijk nu niet uit. De meerderheid van de invullers van de enquête over dit onderwerp is tegen. De gemeente wil betaald parkeren alleen invoeren als de meeste wijkbewoners het ook willen.

 • Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan, meerdaagse evenementen tot 1 september afgelast

  Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen. Met de aanpassing van het beleid krijgen mensen die binnen de EU willen reizen meer zekerheid en duidelijkheid. Door te testen bij terugkeer kan een mogelijke opleving van het virus gedempt worden. Reizen binnen Europa is mogelijk, maar niet zorgeloos. Maatregelen blijven nodig om veilig en verantwoord de grens over te gaan.

 • Jules Bijl waarnemend burgemeester Leidschendam-Voorburg

  22 juli 2021

  Met ingang van 1 september aanstaande is wethouder Jules Bijl door de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland aangesteld als waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Dat betekent dus dat hij Vlaardingen verlaat.

 • Sportief genieten van kunst in de stad

  20 juli 2021

  Rob Tiebout deelt zijn enthousiasme in twee mooie routes

  Deze zomer tegelijkertijd sportief en cultureel bezig zijn? Dat kan met twee gloednieuwe kunstroutes. De routes - een fietsroute en een wandelroute - zijn gemaakt door Rob Tiebout, vrijwilliger bij het team Kunst, Cultuur en Erfgoed van de gemeente Vlaardingen. Uit enthousiasme over alle kunstobjecten ontwikkelde hij deze kunstroutes langs mooie parels in de stad.

 • Water in de stad: meer ruimte maken voor water en groen

  20 juli 2021

  Vlaardingen is niet alleen een stad áán het water. Water speelt in heel de stad een grote, maar niet altijd zichtbare rol. Regenwater, rioolwater, grondwater…De komende tijd nemen we u mee in de soms mooie, soms lastige, maar altijd boeiende wereld van het water in onze stad. Deze keer duiken we met u zo vanaf uw dak uw tuin in, het regenwater achterna.

 • Meer groen en minder tegels in de Waalstraat

  20 juli 2021

  Werken aan een levendige groene binnenstad

  De plantvakken in de Waalstraat zijn vernieuwd. Wethouders Bart de Leede en Bart Bikkers legden de laatste hand aan deze ingreep. De vakken zijn omgevormd tot lange groene borders; minder steen en meer groen. Niet alleen een stuk gezelliger, extra groen in de binnenstad, maar ook nog eens goed voor de afvoer van regenwater!

 • Gele slurper tegen wateroverlast

  20 juli 2021

  Wateroverlast door hevige regenval… Wie de beelden uit Limburg ziet, beseft wat er kan gebeuren als er in korte tijd heel veel regen valt. Als er zoveel water is, past dat niet allemaal door een rioolbuis. Maar bij minder hevige regenbuien is het al van groot belang dat het rioolstelsel zo goed mogelijk werkt. Dat is de reden dat er in Vlaardingen continu aan de afvoer van water gewerkt wordt.

 • Geen afval naast de container

  20 juli 2021

  Restafvalcontainer vol? Vervelend natuurlijk. Maar nooit een reden om het afval dan maar naast de container te zetten! Afval naast de container trekt ongedierte aan en is de oorzaak van veel zwerfafval. Niet fijn voor uzelf en voor al uw buurtgenoten. Bovendien zijn boetes voor het dumpen van afval niet misselijk (€ 95,- tot € 380,-!). Van dat geld kunt u vast iets leukers doen. Maar wat kunt u dan wel doen als de container vol zit?

 • Woningeigenaren kunnen WOZ-gegevens controleren

  20 juli 2021

  Heeft u deze week een voormeldingsbrief van de Regionale Belasting Groep (RBG) ontvangen? Dan kunt u via Mijn RBG-voormelding WOZ de gegevens controleren. Met deze gegevens en de marktgegevens (verkoopcijfers) berekent de RBG de WOZ-waarde. Kloppen de gegevens niet? Dan kunt u deze online aanpassen. Dit heet een voormelding.

 • Thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basisregel

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Helaas is de besmettingsgraad nog hoog. Dat is ernstig en zorgelijk. Daarom gaan we voorlopig terug naar het oude advies: werk thuis, tenzij dit niet anders kan. Thuiswerken is een van de manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het helpt om het aantal contactmomenten te verminderen.

 • Regels voor iedereen tegen verspreiding coronavirus

  27 juli 2021

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Helaas is de besmettingsgraad nog hoog. Dat is ernstig en zorgelijk. Daarom gaan we voorlopig terug naar het oude advies: werk thuis, tenzij dit niet anders kan. Thuiswerken is een van de manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het helpt om het aantal contactmomenten te verminderen.

 • Vlaardingse Stadsspeld voor Cees Zevenbergen

  15 juli 2021

  Op donderdag 15 juli heeft burgemeester Bas Eenhoorn de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt aan Cees Zevenbergen (78) in de Koffiekamer van het stadhuis.

 • 'Op de stoep bij': filmpjes over hulp en ondersteuning voor Vlaardingers

  15 juli 2021

  Vandaag hebben wij de eerste aflevering van een serie video’s gedeeld met de titel ‘Op de stoep bij…’. In de videoserie staat elke aflevering een ander onderwerp op het gebied van zorg en ondersteuning centraal. We delen de filmpjes via de sociale mediakanalen van de gemeente (Facebook en Instagram). In de eerste aflevering staat wethouder Bart de Leede op de stoep bij schuldhulpverlening.

 • Honden- en kattenbaasjes: let op! Grasaren!

  13 juli 2021

  U kent ze misschien wel, de kruipers die kinderen vroeger onder elkaars kleren stopten en die dan omhoog kropen, of – erger nog – omlaag je onderbroek in! Voor huisdieren vormen de grasaren een risico. Dat betekent voor alle honden- en kattenbaasjes dus extra opletten de komende tijd.

 • Uitgebreide controle in flat Dirk de Derdelaan

  15 juli 2021

  Op woensdagavond 7 juli heeft de gemeente Vlaardingen met verschillende partners een controle uitgevoerd bij een flat aan de Dirk de Derdelaan. Er zijn al geruime tijd sluimerende signalen over slechte omstandigheden van de gehuisveste arbeidsmigranten (o.a. verkamering, uitbuiting, slecht onderhoud van de woningen). Om te achterhalen of de signalen kloppen en eventueel handhavend op te kunnen treden, is een integrale controle uitgevoerd.

 • Besluit gemeente gaat ongewenste autobedrijven tegen

  08 juli 2021

  Om ondermijnende activiteiten binnen de automobielbranche op de bedrijventerreinen Groot Vettenoord en De Vergulde Hand tegen te gaan, heeft de gemeente dit voorjaar een zogenoemd voorbereidingsbesluit genomen. Dit voorbereidingsbesluit is een van de maatregelen om ondermijnende criminaliteit aan te kunnen pakken. Door het besluit kunnen nieuwe automobielbedrijven zich niet zomaar op Groot Vettenoord en De Vergulde Hand vestigen. De gemeente houdt aanvragen voor een omgevingsvergunning van automobielbedrijven een jaar aan. Door het gebruiksverbod dat in het voorbereidingsbesluit is opgenomen, kunnen ook bestaande autobedrijven op de bedrijventerreinen zich niet splitsen of wijzigingen doorvoeren. De gemeente bevriest hiermee in feite voor een jaar de bestaande situatie. Het voorbereidingsbesluit is door de gemeenteraad op 1 april 2021 genomen en is op 21 april 2021 in werking getreden.

 • Vlaardingse info voor toeristen en recreanten online beter vindbaar

  08 juli 2021

  De Vlaardingse binnenstad heeft recreanten en toeristen heel wat te bieden aan historie, havens, horeca, vertier en winkelplezier. En andersom verlevendigen recreanten en toeristen de binnenstad met hun komst. Informatie over evenementen, activiteiten en bezienswaardigheden moet dan makkelijk vindbaar zijn.

 • Collectevrije periode

  06 juli 2021

  Inzamelen van geld aan de deur of op straat (collecteren) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft.

 • Handen ineen om iedere Vlaardinger te laten sporten

  06 juli 2021

  Sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partners en de gemeente Vlaardingen sloegen eind 2019 de handen ineen en ondertekenden het Vlaardings Sportakkoord. Met als doel ‘sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger’. Verenigingen en andere sportaanbieders met goede ideeën voor projecten opgelet: de volgende aanvraagronde voor budget uit het Vlaardings Sportakkoord sluit op 1 september 2021.

 • Regionale Energiestrategie klaar voor uitwerking

  06 juli 2021

  ’s Avonds een krantje lezen bij uw leeslamp, uw telefoon opladen, uw favoriete serie op Netflix. Energie verbruiken is een comfort waar we geen afscheid van willen nemen. Maar om te komen tot een fossielvrije toekomst, moet er wel het een en ander veranderen. Aan die veranderingen wordt op allerlei plaatsen hard gewerkt. Een belangrijke stap is de Regionale Energiestrategie (RES) die in onze regio is gemaakt en afgelopen week aangeboden werd aan het Planbureau voor de Leefomgeving.

 • Werken aan warmte

  06 juli 2021

  Minder aardgas gebruiken en toch een lekker warm huis? Restwarmte is een van de mogelijke andere warmtebronnen. Van Rotterdam naar Den Haag wordt een restwarmteleiding aangelegd en die komt ook door Vlaardingen. Op dit moment worden er voor vooronderzoek in Vlaardingen diverse boringen gedaan.

 • Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

  06 juli 2021

  Bij Pollux kom je sporten; roken past daar niet bij

  Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij en sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht. Vlaardingen doet mee aan het Nationaal Preventieakkoord van het Rijk. Hierin staan maatregelen en afspraken om in 2040 een rookvrije generatie te hebben. Een van die maatregelen is dat in 2025 bijna alle sportverenigingen rookvrij moeten zijn. Dit geldt al op scholen, kinderboerderijen en kinderopvanglocaties. Hockeyclub Pollux is sinds oktober 2020 rookvrij. Een gesprek met de voorzitter, Adka van Osnabrugge.

 • Kijk informatieavond Marathonweg terug

  06 juli 2021

  De gemeente gaat de Marathonweg vernieuwen. De werkzaamheden starten na de zomervakantie van 2021 en duren tot in 2022. De ingrepen verbeteren de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer én verminderen geluidsoverlast. Op dinsdag 29 juni lichtte de gemeente via een livestream de plannen toe. Zo’n 150 kijkers volgden de avond en stelden vragen via de chat.

 • Openbare besluiten van 6 juli 2021

  06 juli 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nieuwe verkeerslichten Westlandseweg-Pruissingel-Heusdenslaan

  06 juli 2021

  Afgelopen maandag 5 juli is de gemeente begonnen met het plaatsen van nieuwe verkeerslichten op de kruising Westlandseweg/Burgemeester Pruissingel/Burgemeester Heusdenslaan. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken. De bestaande verkeerslichten zijn aan het einde van hun levensduur.

 • Het lange riet blijft nog even ruisen

  06 juli 2021

  Maaien riet pas in najaar

  Waarom is het riet nog niet gemaaid? Die vraag krijgen we met regelmaat binnen. Het antwoord is zo simpel nog niet, want riet kent vele kanten!

 • Alle jeugdhulp straks vanuit één partij

  06 juli 2021

  Belangrijke stap in het bieden van hulp en ondersteuning dichtbij

  De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) hebben vandaag besloten alle vormen van jeugdhulp vanaf 1 januari 2023 bij één partij in te kopen. In de aanbestedingsopdracht worden dus ook de onderdelen jeugd en gezin van de wijkteams meegenomen, de ondersteuners jeugd bij huisartsen, de gezinsspecialisten in het onderwijs, en het zogeheten flexibel team met specialisten in de jeugdhulp. Met dit besluit zetten de gemeenten een belangrijke stap om de kwaliteit van de jeugdhulp in de regio te verbeteren.

 • Project NEXT SOCIETY van start

  06 juli 2021

  Met persoonlijke begeleiding jongeren op weg helpen naar een baan

  De komende twee jaar krijgen honderd jongeren in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam intensieve en persoonlijke begeleiding. Het gaat met name om jongeren die met school zijn gestopt zonder een diploma op zak en jongeren die met problemen worstelen zoals een moeilijke thuissituatie en schulden. Het project NEXT SOCIETY is geslaagd als ten minste zeventig van de begeleide jongeren in onze regio aan werk zijn geholpen.

 • Gemeente geeft horeca ruimte voor herstel met ondersteuningsplan

  29 juni 2021

  Het college van burgemeester en wethouders wil de Vlaardingse horeca ruimte geven om te herstellen van de zware coronatijd. In een Ondersteuningsplan Horeca Vlaardingen 2021-2024 staan maatregelen die de ondernemers meer mogelijkheden bieden voor omzetverhoging. De maatregelen gelden voor een langere periode, zodat ondernemers de tijd krijgen om investeringen te doen en die terug te verdienen.

 • Water in de stad: van bitterbal tot rioolprobleem

  29 juni 2021

  Vlaardingen is niet alleen een stad áán het water. Water speelt in heel de stad een grote, maar niet altijd zichtbare rol. Regenwater, rioolwater, grondwater… De komende tijd nemen we u mee in de soms mooie, soms lastige, maar altijd boeiende wereld van het water in onze stad. Deze keer stromen we met u door de gootsteen het riool in.

 • Op vakantie? Licht de buren in!

  29 juni 2021

  Veel mensen hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die ‘beveiliging’ weg. Dus wees weer alert op hoe u uw woning achterlaat als u op pad of op vakantie gaat.

 • Eerste hulp bij energiebesparing!

  13 juli 2021

  Gratis energiebesparende producten of advies voor huiseigenaren ter waarde van € 70,-

  Wilt u ook besparen op uw energierekening? De gemeente Vlaardingen helpt u dit jaar bij het energie besparen in uw woning. In samenwerking met de WoonWijzerWinkel, geven we huiseigenaren een bedrag van € 70,- cadeau waarmee een start kan worden gemaakt met energiebesparing en duurzaam wonen. Doet u ook mee?

 • Openbare besluiten van 29 juni 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Subsidiekans voor ondernemers en vastgoedeigenaren in de Vlaardingse binnenstad

  29 juni 2021

  Winkeliers en vastgoedeigenaren in de Vlaardingse binnenstad kunnen steun krijgen om mee te werken aan een meer aantrekkelijke binnenstad. De gemeente heeft een nieuwe subsidieregeling opengesteld om het verhuizen van winkels naar het zogenoemde kernwinkelgebied in de binnenstad te stimuleren. Dat kernwinkelgebied omvat Veerplein, Liesveld, Korte Hoogstraat en Hoogstraat-Midden. Ook stimuleert de gemeente vastgoedeigenaren om hun winkelpanden buiten het kernwinkelgebied om te vormen naar woningen of dienstverlening.

 • Afval bijplaatsen? Boetes zijn niet misselijk

  29 juni 2021

  Afval. Je kunt er van alles van vinden: ‘De afvalpas is onhandig. Het is te veel moeite om te bellen voor grofvuil. Er staat een zak naast de container, dus ik zet die van mij er gewoon bij’. Weet dat er stadsgenoten zijn die daar heel anders over denken: die graag in een schone stad wonen, die er van balen dat er steeds meer plastic en andere rommel in de natuur belandt en die van de gemeente willen weten hoeveel boetes er nu eigenlijk worden uitgedeeld in de hoop dat dat vervuilers afschrikt. Daarom, op speciaal verzoek, een bericht over boetes.

 • College B&W weer op felicitatiebezoek

  29 juni 2021

  Het college van burgemeester en wethouders hervat de felicitatiebezoekjes aan jubilerende bruidsparen en 100+-jarigen.

 • Vlaardingse stadsspeld voor Wil Roijers

  29 juni 2021

  Op 28 juni 2021 heeft burgemeester Bas Eenhoorn de Vlaardingse stadsspeld uitgereikt aan de heer Wil Roijers (78) tijdens zijn afscheid als voorzitter van Stichting Centrum Kunsteducatie Vlaardingen (KADE40). Wil Roijers was sinds de oprichting van KADE40 in 2012 voorzitter van het bestuur van de stichting.

 • Erepenning voor Jan Anderson

  29 juni 2021

  Op 28 juni 2021 heeft burgemeester Bas Eenhoorn de Penning van de stad Vlaardingen uitgereikt aan Jan Anderson (85). Jan Anderson heeft zich buitengewoon ingezet voor de stad Vlaardingen. Het waarborgen van onze lokale geschiedenis voor toekomstige generaties heeft zijn prioriteit.

 • Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen aanbevolen als nieuwe burgemeester van Vlaardingen

  01 juli 2021

  De heer drs. B. (Bert) Wijbenga-van Nieuwenhuizen is de beoogde nieuwe burgemeester van de gemeente Vlaardingen. Dit heeft de gemeenteraad op maandag 28 juni in een extra raadsvergadering besloten. Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen volgt Bas Eenhoorn op, die sinds december 2019 waarnemend burgemeester is in Vlaardingen.

 • Tijdelijke woningen District U oplossing voor hoge druk op woningmarkt in Vlaardingen

  16 juni 2021

  Vanmiddag heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen ingestemd met de komst van 320 tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan. De ontwerp omgevingsvergunning hiervoor wordt ter visie gelegd. Ieder die dit wil, kan hierop voor een periode van zes weken reactie geven. De woningen bieden een oplossing voor een groot tekort in de regio. De voornaamste doelgroepen zijn studenten, jongeren en starters. Zo’n 20 tot maximaal 30 woningen zijn beschikbaar voor begeleid wonen.