Nieuws

 • NK Tegelwippen: breng uw tuintegels gratis naar de Milieustraat

  30 mei 2023 TEGELWIPPEN klein

  Oooh wat heerlijk: het leek de afgelopen week wel zomer. Bent u al weer volop bezig in uw tuin? Haal dan ook wat verharding weg. Zo maakt u van uw tuin een paradijsje, voor uzelf en voor vogels en insecten. Bovendien zorgen we er met meer gras, bloemperken, bomen, heesters, hagen en geveltuinen voor dat onze stad beter bestand is tegen het veranderende klimaat.

 • Nieuwe Nederlanders

  30 mei 2023 NATURALISATIECEREMONIE 23 MEI 2023 klein

  Een keer per maand is er een naturalisatieceremonie in Vlaardingen, het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Op 23 mei was het weer zover. Locoburgemeester Jacky Silos nam de verklaringen van verbondenheid af. Van harte gefeliciteerd!

 • Neem maatregelen om woninginbraak te voorkomen

  30 mei 2023 woninginbraak klein

  Helaas gebeurt het nog heel regelmatig: woninginbraken. U kunt als woninghuurder of eigenaar zelf veel doen om een woninginbraak te voorkomen. We zetten een aantal preventietips voor u op een rij:

 • Wie een kuil graaft…

  30 mei 2023 Stierenkuilen klein

  Wild van Vlaardingen!

  Geniet u ook zo van de kudde Schotse Hooglanders in de Broekpolder? Onze stadsecoloog is ook blij dat ze er zijn, en niet alléén vanwege hun good looks! Want wist u dat de dieren ook bijdragen aan het beheer van onze Broekpolder?

 • Stap verder richting herbestemming tot bibliotheek

  30 mei 2023 kerk klein

  Nieuw leven voor Grote Kerk Vlaardingen

  Stap voor stap komt een nieuwe bestemming voor de Grote Kerk dichterbij. De afgelopen maanden is onderzocht of een herbestemming tot bibliotheek technisch haalbaar is. Nu zijn Stadsherstel Maassteden, de Protestantse Gemeente Vlaardingen, bibliotheek De Plataan en de gemeente Vlaardingen toe aan de volgende stap: in beeld brengen wat er financieel nodig en mogelijk is.

 • Eerste bewoners in Mrija

  30 mei 2023 Nadiia verhuist naar Mrija klein

  Vorige week zijn de eerste 60 Oekraïense vluchtelingen verhuisd naar een flexwoning in de tijdelijke wijk Mrija. Hier kunnen ze tot uiterlijk zomer 2026 wonen, werken en naar school gaan.

 • Openbare besluiten van 30 mei 2023

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • 10 juni Open dag Stadsarchief Vlaardingen: dubbel feest!

  01 juni 2023 10 juni 150x150

  Het Stadsarchief Vlaardingen viert een dubbel feestje. Uiteraard doet het Stadsarchief mee aan de viering van 750 jaar stadsrechten, maar er is meer. In 1948 trok het Gemeentearchief (zoals het toen nog heette) in het voormalige raadhuis van Vlaardinger-Ambacht en dat is nu precies 75 jaar geleden. Om bij deze twee bijzondere gebeurtenissen stil te staan, houdt het Stadsarchief op zaterdag 10 juni een open dag.

 • Voorjaarsnota vol plannen voor Vlaardingen

  25 mei 2023 clipboard klein

  De komende jaren gaat het college weloverwogen investeren in de stad, zo staat te lezen in de Voorjaarsnota 2023. Dat is mogelijk, omdat Vlaardingen inmiddels een stabiele financiële basis heeft. De ambities die in het coalitieakkoord zijn benoemd, zijn daarbij nog steeds het uitgangspunt. De stadsprogramma's zijn en blijven de speerpunten waar de gemeente de komende jaren met veel energie op in wil zetten om Vlaardingen een stap vooruit te helpen.

 • Openbare besluiten van 23 mei 2023

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.