Nieuws RSS icoon

 • Hoogwater verwacht op zaterdag 22 februari 2020

  22 februari 2020

  In Vlaardingen wordt op 22 februari om 15.30 uur hoogwater verwacht. We verwachten dan een waterstand tussen 1,75 en 2,10 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil).

 • Nieuwe rioolpersleidingen onder Broekpolderweg leiden tot gewijzigde verkeerssituatie

  21 februari 2020

  Vanaf april 2020 legt bouwconsortium BAAK in opdracht van de gemeente Vlaardingen een nieuwe rioolpersleiding aan onder de Broekpolderweg en vervangt tegelijkertijd de bestaande leiding die daar ligt. De parkeerplaatsen en de zuidelijke rijbaan van de Broekpolderweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Om het gebied bereikbaar te houden verbreedt de aannemer tijdelijk de noordelijke rijbaan. Bij de gemeentewerf en langs de Kooikersweg legt BAAK tijdelijke parkeerterreinen aan. De werkzaamheden duren tot het einde van 2020.

 • Nieuwe rioolpersleidingen onder Broekpolderweg leiden tot gewijzigde verkeerssituatie

  21 februari 2020

  Vanaf april 2020 legt bouwconsortium BAAK in opdracht van de gemeente Vlaardingen een nieuwe rioolpersleiding aan onder de Broekpolderweg en vervangt tegelijkertijd de bestaande leiding die daar ligt. De parkeerplaatsen en de zuidelijke rijbaan van de Broekpolderweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Om het gebied bereikbaar te houden verbreedt de aannemer tijdelijk de noordelijke rijbaan. Bij de gemeentewerf en langs de Kooikersweg legt BAAK tijdelijke parkeerterreinen aan. De werkzaamheden duren tot het einde van 2020.

 • Editie 3 - Vlaardingen op weg naar gezonde begroting

  20 februari 2020
 • Geef uw mening over laadpalen

  19 februari 2020

  De gemeenten in de regio Rotterdam willen samen de luchtkwaliteit verbeteren. Daarom moedigen zij het gebruik van elektrisch vervoer aan, bijvoorbeeld door openbare laadpalen op straat te plaatsen. In Vlaardingen zijn er op dit moment 90 openbare laadpalen. De gemeente Vlaardingen wil graag de wensen weten van inwoners over openbare laadpalen.

 • Plastic containers van straat

  19 februari 2020

  Maakt u gebruik van de plastic containers om uw plastic afval netjes gescheiden in weg te gooien? Dan is het goed om te weten dat deze containers binnenkort verdwijnen. Het apart inzamelen van plastic is niet meer nodig omdat de afvalverwerkingsfabriek de plastic grondstoffen inmiddels zo goed uit het restafval kan halen, dat dit meer bruikbaar plastic oplevert dan via het gescheiden inzamelen.

 • Nieuwe containers voor groente-, fruit- en etensresten

  19 februari 2020

  Irado is gestart met het plaatsen van ruim 300 containers voor groente-, fruitafval en etensresten (gfe). Deze containers komen in de plaats voor de oude grindcontainers gft in de hoogbouw. Daarnaast komen er vanaf mei ook gfe containers op nieuwe locaties voor bewoners die nog geen mogelijkheid in de buurt hebben om gfe te scheiden.

 • Openbare besluiten van 18 februari 2020

 • Editie 2 - Vlaardingen op weg naar gezonde begroting

  14 februari 2020
 • Controles coffeeshops en smartshops

  11 februari 2020

  De drie coffeeshops en twee smartshops in Vlaardingen kregen vandaag bezoek van Toezicht en Handhaving, politie en Stedin. De politie had ook een drugshond meegenomen. In alle zaken was alles in orde.

 • Alle fietsen op een rij

  11 februari 2020

  Wie met zijn fiets naar het metrostation komt om vandaar verder te reizen, wil graag zijn fiets veilig parkeren. Bij de Vlaardingse metrostations van de Hoekse Lijn zijn daarom onlangs 288 extra fietsklemmen gerealiseerd.

 • Zaterdag 28 maart - Vlaardingen Schoon Challenge

  11 februari 2020

  Maakt u zich ook wel eens kwaad om al het zwerfafval? Het ziet er smerig uit en het is slecht voor de natuur (hoewel ongedierte daar soms anders over denkt). Daar kunnen we met z’n allen over mopperen, maar de initiatiefnemers van de Vlaardingen Schoon Challenge hebben een beter idee: laten we er gewoon met z’n allen wat aan doen!

 • Openbare besluiten van 11 februari 2020

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  11 februari 2020

  Voor het inzamelen van geld aan de deur of op straat (collecteren) heeft u een vergunning van de gemeente nodig.

 • Hennepkwekerij Doctor Brugsmastraat ontmanteld

  10 februari 2020

  De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op maandag 10 februari 2020 naar aanleiding van een melding over geluidsoverlast een hennepkwekerij aan de Doctor Brugsmastraat ontdekt. Er is een kwekerij met 124 hennepplanten gevonden.

 • Nieuwe ‘kijker’ houdt de blik gericht op het verleden

  11 februari 2020

  Flardinga 1018 en het ontstaan van Holland

  Een kijkje nemen in het Flardinga van rond 1018? Dat kan vanaf nu met de speciale kijker aan de Westhavenkade. Wethouder Bart de Leede en gedeputeerde Willy de Zoete onthulden deze kijker op vrijdag 7 februari tijdens een bijeenkomst over de Slag bij Vlaardingen en het ontstaan van Holland. Gedeputeerde De Zoete kondigde tijdens deze bijeenkomst aan dat de provincie een Holland-tafel gaat instellen, waarvoor wethouder Bart de Leede als voorzitter is gevraagd.

 • Hennepkwekerij Vossiusstraat ontmanteld

  07 februari 2020

  De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op vrijdag 7 februari 2020 naar aanleiding van een waterlekkage bij onderburen een hennepkwekerij aan de Vossiusstraat ontdekt en daarna ontmanteld. Er is een kwekerij met 128 hennepplanten gevonden.

 • Clientondersteuning helpt u op weg

  06 februari 2020

  Heeft u vragen over zorg of ondersteuning voor u zelf of voor uw naaste? Dan kunt u terecht bij de Wijkteams. Wilt u dingen weten over inkomen en werk, dan kunt u terecht bij Stroomopwaarts. Maar weet u niet precies aan wie en welke vragen u moet stellen? En wilt u iemand hebben die met u meedenkt? Dan is er vanaf nu de cliëntondersteuner voor u.

 • Complimenten voor gezondere sportkantine Move4U

  06 februari 2020

  Op zaterdag 1 februari reikte wethouder Bart Bikkers in het bijzijn van de dames- en herenselectie, jeugdleden en hun ouders het bronzen certificaat van de gezonde sportkantine uit aan volleybalvereniging Move4U.

 • Editie 1 - Vlaardingen op weg naar gezonde begroting

  06 februari 2020
 • Openbare besluiten van 4 februari 2020

 • Voorbereiden nieuwe inburgeringswet - Marktconsultatie

  Vanaf 1 januari 2021 gaat de nieuwe inburgeringswet in. Vanaf dat moment worden gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van nieuwe taken vanuit deze wet. Het inkopen van inburgeringsactiviteiten is hier een onderdeel van.

 • Rotonde Zwanensingel in Vlaardingen feestelijk geopend

  03 februari 2020

  Wethouder Bart Bikkers heeft op vrijdag 31 januari 2020 de rotonde aan de Zwanensingel/Zwaluwenlaan feestelijk geopend. Samen met de bewoners heeft de wethouder de bouwhekken verwijderd en is doorgang voor het snelverkeer, de fietsers en voetgangers weer mogelijk. De aanleg van de vrijliggende fietspaden op de rotonde, waarbij de fietsers voorrang hebben op het snelverkeer, draagt bij uitstek bij aan de ambitie om van Vlaardingen een echte fietsstad te maken. Met het aanleggen van een rotonde aan de Zwanensingel heeft de gemeente een lang gekoesterde wens van de bewoners van Holy-Zuidoost vervuld. Ook is het de eerste Vlaardingse rotonde die is aangelegd volgens het gedachtegoed van de circulaire economie: vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar.

 • Bezoek tijdelijk monument 'Levenslicht' nog tot 2 februari

  28 januari 2020

  Op zondag 26 januari was een herdenkingsmoment bij het tijdelijke monument Levenslicht in de Rozentuin aan de Holysingel.

 • Cadeautje voor Vlaardingse mezen

  28 januari 2020

  Heeft u de sfeervolle nieuwbouw in het groen al gezien? Het Vlaardingse bedrijf Fontijne schonk onze stad 110 nestkastjes. Goed nieuws dus. Alleen niet voor de eikenprocessierups, want die staat bij mezen op de menukaart. Dus het is geen toeval dat veel van de nieuwe nestkastjes nou juist in of in de buurt van eiken hangen.

 • Amy en Pablo een dag wethouder van Vlaardingen

  28 januari 2020

  Wethouders Bart Bikkers en Jacky Silos stonden donderdag 23 januari 2020 een dag hun stoel af aan Amy en Pablo van het Geuzencollege. De gemeente Vlaardingen maakte deel uit van een groot gezelschap dat meedeed aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen: in totaal deden maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement.

 • En dit zijn ze…de prijswinnaars van de kerstbomenactie

  28 januari 2020

  Op woensdag 22 januari reikte burgemeester Bas Eenhoorn de prijzen uit aan de prijswinnaars van de kerstbomenactie. Chelestyne, Ivano, Toni, David, Bram en Tymo kwamen samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s naar de brandweerkazerne om hun prijs in ontvangst te nemen.

 • Erasmushal en woningen geopend!

  24 januari 2020

  Op vrijdagmiddag 24 januari 2020 zijn de nieuwe Erasmushal en de woningen door Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen officieel geopend. Na het officiële moment waren er verschillende demonstraties van de Captains Vlaardingen, VMHC Pollux, sc Twist, de 50+ sportinstuif en OKC De Wereldwijzer. Zelfs het Nederlands Dames Zitvolleybalteam kwam langs om de nieuwe hal uit te testen! Vlaardingen in Beweging heeft de organisatie verzorgd en al deze partijen bij elkaar gebracht in de Erasmushal!

 • Uitslag peiling bezuinigingen bekend

  24 januari 2020

  2.128 Vlaardingers reageerden op de oproep om via een enquête te laten weten waarop zij vinden dat de gemeente niet mag bezuinigen. De meeste stemmen gingen uit naar het niet bezuinigen op de onderwerpen veiligheid (bestrijden van criminaliteit en zorgen voor een veilige woonomgeving), het niet verhogen van de belastingen en het niet bezuinigen op zorg en welzijn (ouderen en mensen met een beperking).

 • Uitslag peiling bezuinigingen bekend

  24 januari 2020

  2.128 Vlaardingers reageerden op de oproep om via een enquête te laten weten waarop zij vinden dat de gemeente niet mag bezuinigen. De meeste stemmen gingen uit naar het niet bezuinigen op de onderwerpen veiligheid (bestrijden van criminaliteit en zorgen voor een veilige woonomgeving), het niet verhogen van de belastingen en het niet bezuinigen op zorg en welzijn (ouderen en mensen met een beperking).

 • Raadsleden en ambtenaren aan de slag met begrotingstekort

  23 januari 2020

  Dinsdagavond 21 januari kwam een afvaardiging van de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie in de burgerzaal van het stadhuis bijeen om met elkaar naar oplossingen te zoeken voor het begrotingstekort. In de eerste van nog te volgen bijeenkomsten stond het thema Wonen centraal. Vanuit de gemeentelijke organisatie werd een presentatie gegeven waarin mogelijkheden werden toegelicht: o.a. inzetten op de mogelijkheden vanuit provincie, rijk en Europa, gebiedsontwikkeling, creatiever en effectiever omgaan met erfpacht, mogelijkheden die de Rotterdamwet biedt. Hierna werd in groepen verder gediscussieerd en de meest belangrijke bevindingen werden genoteerd voor verder onderzoek op mogelijke uitwerking. Rondom het thema Wonen zullen nog meer bijeenkomsten volgen om tot uiteindelijke bevindingen en advies te komen.