Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 27 maart)

  Geef elkaar de ruimte en houd afstand! Het wordt mooi weer, dus we snappen dat u naar buiten wilt. Maar houdt u ook buiten voldoende afstand tot anderen: minimaal 1,5 meter (2 armlengtes). Zo voorkomt u dat uzelf of anderen besmet worden met het coronavirus.

 • Noodverordening 27 maart

  27 maart 2020

  De Rijksoverheid heeft maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Vlaardingen hebben we hier natuurlijk mee te maken.

 • Koninklijke onderscheiding voor Peter van den Beemt

  24 maart 2020

  Op maandag 23 maart heeft burgemeester Bas Eenhoorn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer P.H.W. (Peter) van den Beemt. De heer Van den Beemt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Hennepkwekerij Emmaplein ontmanteld

  24 maart 2020

  De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op dinsdag 24 maart 2020 een hennepkwekerij aan het Emmaplein ontdekt. De politie deed onderzoek en vond de kwekerij in werking. Er werden geen planten meer aangetroffen, er was geoogst.

 • Parkeerontheffing voor winkeliers vanwege coronamaatregelen

  24 maart 2020

  Diverse winkeliers hebben aan de gemeente gevraagd om hun auto kort in de buurt van hun winkel te mogen parken in verband met het laden en lossen van boodschappen. Zij bezorgen nu volop, omdat mensen vanwege de coronamaatregelen niet of veel minder in hun winkel komen. Omdat de meeste winkeliers de auto niet bij de winkel neer kunnen zetten, betekent dit dat ze na winkelsluitingstijd de auto moeten halen en nog een hoop bestellingen moeten bezorgen. Het liefst bezorgen ze de bestellingen tussendoor overdag.

 • Winterregeling dak- en thuislozen geopend

  26 maart 2020

  Volgens de weersverwachting daalt de (gevoels)temperatuur deze week onder nul graden. Dit betekent dat de winteropvang in De Elementen geopend is, in ieder geval tot vrijdag 3 april a.s.

 • Vlaardingen Helpt

  24 maart 2020

  Digitaal overzicht voor hulp aan Vlaardingers

  Vanaf vandaag kunnen inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben of die iets willen betekenen terecht op de website www.vlaardingenhelpt.nl. Op deze website staan allerlei acties en initiatieven, groot en klein, waarmee inwoners elkaar kunnen helpen in deze lastige periode. Van boodschappen doen tot het bieden van een luisterend oor aan ouderen die alleen wonen. Zo kunnen inwoners iets voor elkaar betekenen en voor elkaar blijven zorgen.

 • Hennepkwekerij Bachstraat ontmanteld

  18 maart 2020

  De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op dinsdag 17 maart 2020 naar aanleiding van een melding over stankoverlast een hennepkwekerij aan de Bachstraat ontdekt. Er is een kwekerij met 135 lege potten en 136 stekken gevonden. De politie gaat ervan uit dat er 5 keer geoogst is.

 • Aanleg Krabbepark in 2020 van start

  17 maart 2020

  De gemeente Vlaardingen legt in de periode 2020-2022 het nieuwe Krabbepark aan. Het college van burgemeester en wethouders stelde op 17 maart 2020 het definitief ontwerp vast. Het gebied rondom de Krabbeplas krijgt een kwaliteitsimpuls. Het wordt recreatiever en toegankelijker en gaat Krabbepark heten. In het nieuwe Krabbepark kunnen bezoekers nog meer genieten van fietsen, wandelen, zwemmen, vissen, evenementen en horeca.

 • Openbare besluiten van 11 maart 2020

 • Mieke Peters krijgt Jillis Brugman Opsteker voor inzet Vlaardingen Regenboogstad

  10 maart 2020

  Wethouder Jacky Silos heeft op 9 maart in het Stedelijk Museum in Schiedam de Jillis Bruggeman Opsteker opgespeld bij Mieke Peters. De Vlaardingse Mieke Peters heeft de Opsteker gekregen omdat zij zich als initiatiefnemer voor Vlaardingen Regenboogstad hard heeft gemaakt voor de acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksen (lhbti-ers) en zich heeft ingezet tegen discriminatie.

 • Contouren Park Vijfsluizen worden zichtbaar

  10 maart 2020

  Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst door Ivana Somers (wethouder Bouwen en Wonen) en Lonneke Zuijdwijk (directeur Heijmans Vastgoed) op maandag 9 maart startte een nieuwe fase in de ontwikkeling van Park Vijfsluizen.

 • Maatwerk-aanpak voor statushouders in Vlaardingen

  10 maart 2020

  De eerste groep van 10 Vlaardingse statushouders is van start gegaan bij De Maatwerkplaats. Dit houdt in dat ze persoonlijke begeleiding en ondersteuning krijgen van een coach en dat ze samen met die coach een plan maken dat aansluit op hun persoonlijke situatie. Op die manier wil de gemeente ervoor zorgen dat de nieuwe Vlaardingers actief meedoen in onze stad. Wethouder Jacky Silos nam een kijkje bij een taalles bij Buurtpunt Groot Ambacht.

 • Sportkampioenen verrast met Flip Vethaaktrofee

  10 maart 2020

  Wethouder Bart Bikkers heeft Vlaardingse sporters verrast met de Flip Vethaaktrofee 2019. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers is dit jaar twee keer uitgereikt. Op 6 maart ging de eer naar Ria Bronsema-Kampers van Jeu de Boules Club (JBC) Vlaardingen. Op 7 maart viel Marco de Zwart, de coach van Dames 1 van Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam (ZVVS) in de prijzen.

 • Uitslag fietsstadverkiezing 2020 bevestigt verbeterplan

  10 maart 2020

  Vlaardingen scoort lage én hoge punten in de landelijke fietsstadverkiezing 2020. De Fietsersbond maakte onlangs bekend hoe Nederlandse gemeenten scoren op hun fietsklimaat. De gemeente ziet de Vlaardingse uitslag als een bevestiging van eerder geconstateerde verbeterpunten. Wethouder Bart Bikkers: “De resultaten benadrukken precies waaraan we willen werken om het fietsklimaat in Vlaardingen te verbeteren en van Vlaardingen een echte fietsstad te maken.”

 • College stuurt herstelplan naar raad

  04 maart 2020

  Voor een leefbaar en financieel gezond Vlaardingen

  Met minder geld de goede dingen voor de stad doen, die uitdaging staat centraal in het herstelplan dat het college naar de raad heeft gestuurd. Sinds eind vorig jaar bekend werd dat de gemeente met een flink financieel tekort te kampen heeft, is er hard gewerkt aan het in beeld brengen van mogelijkheden om met minder geld rond te komen. Het uitgangspunt: werken aan een leefbare stad met een structureel gezonde begroting.

 • Eerste resultaten 2e uur gratis: toename langer parkeren in garages

  03 maart 2020

  Het aantal auto’s dat langer dan 1 uur werd geparkeerd in de 3 openbare garages in de binnenstad, steeg in het najaar van 2019 flink. De eerste tussenstand van de parkeerproef met het 2e uur gratis parkeren is voorzichtig hoopvol.