Nieuws

 • Openbare besluiten van 24 mei 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Hennepkwekerij Chopinstraat ontmanteld

  24 mei 2022

  Op maandag 23 mei 2022 is een hennepkwekerij aangetroffen in de Chopinstraat. Er werden 219 planten gevonden. Er is 1 verdachte aangehouden.

 • Lavendelgeur, bankjes en beukenhagen: Fransenstraat is opgefleurd

  23 mei 2022

  De Fransenstraat is afgelopen weken opgefleurd en met nieuwe planten en struiken in mediterrane sferen gebracht. Wethouder Bart Bikkers en Rob de Graaf, bestuurslid van de Stichting Stadshart Vlaardingen, plantten maandagmiddag 23 mei de laatste lavendelplantjes.

 • Niemand heeft dezelfde kleur: huidskleurpotloden voor alle Vlaardingse basisscholen

  19 mei 2022

  “Juf, mijn huidskleur zit er niet bij!” Juf Anne-Miek van IKC De Wereldwijzer zocht met haar leerling uit groep 4 mee en inderdaad: het standaard roze potlood kwam niet in de buurt van zijn eigen huidskleur. De Sjaak Foundation kwam in gesprek met Anne-Miek en zag een kans. In Vlaardingen is de diversiteit van inwoners, net als in de rest van Nederland, groot. Dat zie je ook terug op school. Tijd voor actie met als resultaat dat op donderdagmiddag 19 mei wethouder Jacky Silos het eerste setje huidskleurpotloden overhandigd kreeg uit handen van juf Anne-Miek. Vlaardingen is hiermee de eerste gemeente in Nederland die al haar basisscholen voorziet van deze potloden.

 • Haringkoptrofee bij Flardingha Ruiters

  17 mei 2022

  Afgelopen weekend werd bij Manege Die Flardingha Ruiters gestreden om de Haringkoptrofee.

 • Groene gezelligheid in de VOP

  17 mei 2022

  Groene gezelligheid in de VOP afgelopen zaterdag! Bewoners konden aan de slag met geveltuinen en bloembakken.

 • Vlaardingen viert diversiteit

  17 mei 2022

  17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOT). Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie of geslachtskenmerken. Op deze dag vieren we juist seksuele-, gender- en seksediversiteit. Omdat we hier ook in Vlaardingen aandacht voor vragen, wapperde op 17 mei de Regenboogvlag. Onderstaand interview geeft een indruk van het belang van initiatieven als IDAHOT.

 • Eendjes voeren: van vrolijke beestenboel tot bende

  17 mei 2022

  De zon schijnt, een mooie dag om lekker even naar buiten te gaan. Waar naartoe? Naar de eendjes natuurlijk! Schoenen aan, een zak oud brood mee en op naar de waterkant, waar onze snaterende vrienden al vol ongeduld op ons wachten. Heerlijk toch? Maar al dat eendjes voeren heeft ook minder fijne kanten.

 • In juni: kledinginzameling door het Longfonds

  17 mei 2022

  Van 1 tot en met 30 juni mag het Longfonds kleding inzamelen in Vlaardingen. Het fonds heeft hiervoor een vergunning van de gemeente gekregen.

 • Aangepaste openingstijden Hemelvaart

  17 mei 2022

  Op donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag. Het stadskantoor en het Stadsarchief zijn dan gesloten. Ook de wijkspreekuren in de Babberspolder en Holy, die altijd op donderdag plaatsvinden, gaan dan niet door.

 • Babbeltruc? Trap er niet in!

  17 mei 2022

  De bel gaat. Er staan drie mensen aan de deur. Werkjasje aan, één of ander pasje in de hand: “We zijn van het waterleidingbedrijf”, zeggen ze. En of ze even binnen mogen komen omdat er een lekkage zou zijn. Kijk uit! Dit kan een ordinaire babbeltruc zijn!

 • NK Tegelwippen: gratis inleveren bestrating voor tegelwippers!

  17 mei 2022

  Het gaat lekker! Vlaardingen heeft al 4.518 tegels de stad uit gewerkt in het NK Tegelwippen! Maakt u ook plaats voor meer groen in uw tuin? Dan is het goed om te weten waar u uw tegels kwijt kunt.

 • Koninklijke onderscheiding alsnog uitgereikt

  17 mei 2022

  Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op dinsdag 26 april ter gelegenheid van Koningsdag ontvingen veertien Vlaardingers een Koninklijke onderscheiding. Mevrouw De Boer-Keijzer ontving haar onderscheiding afgelopen vrijdag.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  17 mei 2022

  Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig en op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij, dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen. Ook mensen die in hun werk een zeer bijzondere prestatie hebben geleverd kunnen een lintje krijgen.

 • Formatie succesvol afgerond: coalitieakkoord op hoofdlijnen ‘Groei en bloei voor Vlaardingen’ gepresenteerd

  17 mei 2022

  De fracties van VVD, GroenLinks, VV2000/Leefbaar Vlaardingen, CDA, D66 en ChristenUnie/SGP hebben de onderhandelingen om tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen en een nieuw college te komen succesvol afgerond. Het is de fracties gelukt om onder begeleiding van de twee informateurs, Boudewijn Revis en Bert van Alphen, ambities te benoemen voor de komende jaren.

 • Onthulling uitbreiding kunstwerk VIA20

  17 mei 2022

  Een stad als Vlaardingen is altijd in beweging. Begroeiing, bebouwing en wegen worden aangepast zodat onze stad een aangename plek blijft voor bewoners, bezoekers en passanten. Het kunstwerk VIA20 beweegt mee. Vrijdag 13 mei onthulden geportretteerden samen met Jörgen van der Meer (omgevingsmanager Rijkswaterstaat), Dynand Heiner (projectmanager A20 BAAK), de kunstenaars en wethouder Bart Bikkers de uitbreiding van dit kunstwerk.

 • Onderzoek naar mogelijkheden langdurige opvang Oekraïense vluchtelingen locatie Vergulde Hand West

  12 mei 2022

  De oorlog in Oekraïne heeft verschrikkelijke gevolgen voor het land en de mensen die er wonen. Veel mensen uit Oekraïne hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilig heenkomen. We zien in Vlaardingen vooral veel moeders met kinderen waarvan de vaders in Oekraïne zijn om te vechten voor hun land. De vluchtelingen komen hier in de hoop dat ze weer terug kunnen keren naar een vrij Oekraïne.

  Niemand weet hoe lang de oorlog nog duurt en ook niet wanneer mensen weer veilig terug kunnen naar hun land. Naast noodopvang voor de korte termijn is er daarom ook behoefte aan opvang voor langere tijd. Samen met de gemeente Lansingerland en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) doet de gemeente Vlaardingen mee aan een pilot. Hierbij onderzoeken we de mogelijkheden voor het opvangen van 1.000 Oekraïners voor tenminste drie tot vijf jaar in onze stad. De locatie die we hiervoor in beeld hebben is een stuk grond naast bedrijventerrein Vergulde Hand West.

 • Burgemeester sluit supermarkt na misstanden

  11 mei 2022

  Burgemeester Bert Wijbenga heeft met spoed een supermarkt in het centrum van Vlaardingen gesloten. In de supermarkt werd sterke drank verkocht zonder (de verplichte) aanwezigheid van een leidinggevende. Ook werden er geneesmiddelen verkocht zonder daar een handelsvergunning voor te hebben. In de supermarkt werkte een illegale medewerker, hij had geen arbeidscontract en geen verblijfsvergunning. Bij de toonbank lag een mes. In de winkel lagen producten over de houdbaarheidsdatum en er werd gefraudeerd met de meterkasten.

 • Handel en Wandel in middeleeuws Vlaardingen

  17 mei 2022

  Handel en nijverheid zijn in Vlaardingen altijd van groot belang geweest. De stad ligt direct aan een rivier die al eeuwen een belangrijke handels- en verkeersader is. In 1018 was tolheffing de aanleiding tot de befaamde veldslag en in 1273 werden marktrechten in het stadsrecht vastgelegd. Eeuwen later werd Vlaardingen een van de vooraanstaande vissersplaatsen in Holland en zagen we de opkomst van nijverheid en industrie. Dankzij de economische mogelijkheden wisten al in de Middeleeuwen immigranten de weg naar Vlaardingen te vinden.

 • Openbare besluiten van 10 mei 2022

  10 mei 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Pas op voor WhatsApp-fraude

  10 mei 2022

  Vraagt een familielid, vriend(in) of bekende via WhatsApp of u snel geld over kunt maken? Bel hem of haar altijd eerst even op, want fraudeurs worden steeds slimmer. Whatsapp-fraude, ook wel vriend-in-noodfraude genoemd, komt helaas steeds vaker voor.

 • Vragen en antwoorden over saneringsplannen Broekpolder

  10 mei 2022

  Wie aan de Broekpolder komt, komt aan onze stad! Niet gek dus dat veel mensen emotioneel reageren op de plannen om de meest vervuilde delen van de Broekpolder binnen enkele jaren te gaan saneren door er een laag grond van 1 meter op aan te brengen. We zetten de antwoorden op enkele veel gehoorde vragen en zorgen voor u op een rij.

 • Roze bloemen voor LHBTI+ slachtoffers bij dodenherdenking

  10 mei 2022

  Op 4 mei werd in Vlaardingen voor het eerst een bloemstuk gelegd ter nagedachtenis aan de LHBTI+ slachtoffers van WOII. Namens Vlaardingen Regenboogstad legden twee leden van de COC-werkgroep LHBTI Vlaardingen het bloemstuk bij het monument aan het Verploegh Chasséplein.

 • Bloemetjes buiten in de Fransenstraat

  10 mei 2022

  In de Fransenstraat zet de gemeente in de komende weken de bloemetjes buiten. We vergroenen stap voor stap de binnenstad. Na nieuwe plantvakken in de Waalstraat is nu de Fransenstraat aan de beurt. Bezoekers wanen zich hier straks op een Frans pleintje.

 • Vlaardingse Stadsspeld voor Rob van Herwaarden

  09 mei 2022

  Op zaterdag 7 mei heeft locoburgemeester Bart Bikkers een Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt aan Rob van Herwaarden (65 jaar). Het college van burgemeester en wethouders heeft de stadsspeld aan hem toegekend als blijk van waardering voor zijn inzet voor de Vlaardingse samenleving.

 • Nieuwe jas voor www.geschiedenisvanvlaardingen.nl

  05 mei 2022

  Digitale poort naar Vlaardings verleden

  Voor de trouwe fans is het even wennen en voor de toekomstige fans een mooie ontdekking: www.geschiedenisvanvlaardingen.nl is vernieuwd. Op vrijdag 6 mei gaat de nieuwe site online; een prachtplek voor een digitale ontdekkingstocht door de geschiedenis van onze stad.

 • Hennepkwekerij Roemer Visscherstraat ontmanteld

  03 mei 2022

  Op dinsdag 3 mei 2022 is een hennepkwekerij aangetroffen in de Roemer Visscherstraat na een melding van wateroverlast. Deze wateroverlast is ontstaan doordat de watertoevoer niet afgesloten was. Dit heeft schade veroorzaakt aan het hele portiek. Er werden 186 planten gevonden. Ook werden 16 armaturen, 16 lampen en een paar koolstoffilters gevonden.

 • Goed nieuws voor klappertanden: buitenzwemseizoen gestart

  03 mei 2022

  Als u ergens beschut in het zonnetje zit, lijkt het misschien al heel wat. Maar begin mei, zeker als de temperatuur in de nachten nog maar enkele graden boven nul uitkomen, is buiten zwemmen in natuurwater voorbehouden aan de moedigen. Wie niet kan wachten op warmer water, kan wel al vanaf 1 mei rekenen op goed gecontroleerd zwemwater in de Krabbeplas.

 • Ambassadeur Oekraïne op bezoek bij Stichting Spoetnik

  03 mei 2022

  Vorige week was Maksym Kononenko, de ambassadeur van Oekraïne in Nederland, op bezoek in Vlaardingen. Hij bracht een bezoek aan Stichting Spoetnik. Dit is een organisatie die hulpgoederen naar Oekraïne brengt, meestal in samenwerking met Oekraïense organisaties ter plaatse. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers.

 • Vijftien Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Vlaardingen

  Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op dinsdag 26 april ter gelegenheid van Koningsdag ontvingen vijftien Vlaardingers een Koninklijke onderscheiding. Twaalf Vlaardingers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en een tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bert Wijbenga reikte de onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis.

 • KLiK Vrijwilligers traint acht nieuwe vertrouwenscontactpersonen

  26 april 2022

  Steeds meer vrijwilligersorganisaties stellen een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan en dat is een goede ontwikkeling! KLiK vrijwilligers trainde onlangs acht nieuwe VCP’s voor verschillende organisaties. Het laat zien dat steeds meer organisaties werk maken van hun veiligheidsbeleid.

 • NK Tegelwippen: groen feestje bij IKC Ambacht

  26 april 2022

  Een wilgenhut, een zonnetje, feestvlaggen, blije kinderen! Wie bij tegelwippen alleen maar aan een zere rug denkt, die heeft het mis. Vlaardingen groener maken, is vaak echt een feestje! Bij IKC Ambacht aan de Chrysantstraat bijvoorbeeld. Daar maakten flink wat tegels plaats voor iets veel mooiers!

 • Energietoeslag betaald aan inwoners met een bijstandsuitkering

  26 april 2022

  Stroomopwaarts heeft de energietoeslag van € 800,- betaald aan de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering ontvingen in het kader van de Participatiewet, IOAW, IOAZ en Bbz 2004.

 • Vlaardingers denken mee over nieuw coalitieakkoord

  26 april 2022

  Wat vindt u belangrijk voor Vlaardingen en mag daarom niet ontbreken in het nieuwe coalitieakkoord op hoofdlijnen? Op die vraag konden inwoners, organisaties en andere belanghebbenden via een formulier op de website www.vlaardingen.nl antwoord geven de afgelopen weken. Vele geïnteresseerden hebben hun inbreng achtergelaten!

 • Openbare besluiten van 25 april 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Burgemeester Vlaardingen sluit horeca-inrichting

  23 april 2022

  Op vrijdagavond 22 april heeft burgemeester Bert Wijbenga een horeca-inrichting aan de Oosthavenkade in Vlaardingen gesloten. Het bedrijf had geen exploitatievergunning en geen alcoholvergunning. In de horeca-inrichting was op het moment van de controle een feest gaande. De exploitant was al eerder gewaarschuwd dat hij niet open mag zijn voor publiek zonder vergunningen.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk

  19 april 2022

  Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Ouderen zijn vaak het doelwit van deze oplichters.

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 15 februari 2022)

  Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in 1 keer. Maar in 3 stappen. Het zijn wel grote stappen en we zetten ze snel achter elkaar.