Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 26 januari)

  Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis (behalve als dat echt niet anders kan). Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen. In heel Nederland geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur en 04.30 uur blijft.

 • Veiligheidsrisicogebied Vlaardingen

  27 januari 2021

  Burgemeester Eenhoorn wijst het stedelijk gebied van Vlaardingen aan als veiligheidsrisicogebied op grond van artikel 174b van de Gemeentewet. Dat betekent dat de politie hier preventief mag fouilleren en vervoermiddelen en bagage mag onderzoeken op de aanwezigheid van wapens.

 • Vlaardingen sluit aan bij ‘Meld een Vermoeden’

  27 januari 2021

  App voor vermoedens van drugshandel, witwassen of fraude

  Vanaf vandaag kunnen bewoners en ondernemers die een vermoeden hebben van ondermijning dit melden via de app ‘Meld een vermoeden’. Meld een Vermoeden is daarmee hét gemeentelijke centrale meldpunt voor signalen van ondermijning. We spreken over ondermijning als de bovenwereld zich met de onderwereld vermengd. Denk aan drugshandel- en productie, mensenhandel en uitbuiting, witwassen van crimineel geld, verschillende vormen van fraude en cybercrime.

 • Coronavaccinaties op voormalig Unileverterrein

  27 januari 2021

  De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gebouw C op het voormalige Unileverterrein in de Rivierzone goedgekeurd als locatie voor coronavaccinaties. Dat betekent dat deze locatie voldoet aan de eisen die de GGD aan een vaccinatielocatie stelt. Ook wij als gemeente zijn van mening dat we inwoners met deze locatie een geschikte plek bieden voor het vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer de locatie open gaat en voor welke doelgroepen is nu nog niet bekend. Inwoners ontvangen via het RIVM een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie.

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

  27 januari 2021

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt. Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

 • Openbare besluiten van 26 januari 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  26 januari 2021

  Tot en met 30 januari geldt een collectevrije periode en mag er niet gecollecteerd worden. Van 31 januari tot en met 6 februari mag de Hersenstichting collecteren in Vlaardingen.

 • Werkzaamheden mountainbikeparcours

  26 januari 2021

  Lekker sportief naar buiten in het weekend? Houd er rekening mee dat u ook op sportief gebied soms van de gebaande paden af moet wijken! Staatsbosbeheer werkt aan de veiligheid van het mountainbikeparcours in de Broekpolder.

 • Meldpunt gedupeerden kindertoeslagaffaire

  26 januari 2021

  Stroomopwaarts is gestart met het meldpunt gedupeerden kindertoeslagaffaire voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

 • Afval naar de container? Pas mee!

  26 januari 2021

  De postbezorger heeft het er druk mee: de bezorging van afvalpassen aan alle inwoners en aan bedrijven van Vlaardingen die reinigingsrecht betalen. Deze nieuwe pas heeft u binnenkort nodig om de container voor restafval te openen.

 • Vermoedens van drugshandel, witwassen of fraude?

  26 januari 2021

  Meld het via een nieuwe app!

  Vanaf 1 februari kunnen bewoners en ondernemers die een vermoeden hebben van ondermijning dit melden via de app ‘Meld een vermoeden’. Ondermijning betekent de vermenging van de onder- en de bovenwereld. Criminele organisaties maken vaak gebruik van legale voorzieningen (bijvoorbeeld vergunningen, uitkeringen) uit de bovenwereld.

 • Avondklok

  26 januari 2021

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

 • Alle coronamaatregelen op een rij

  25 januari 2021

  Het aantal besmettingen met corona daalt een beetje. Maar het aantal besmettingen moet sneller dalen. Daarom blijft de lockdown zeker tot en met 9 februari. Zodat het aantal mensen met corona in ziekenhuizen snel daalt. Blijf dus thuis! In heel Nederland geldt nu een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnen moet blijven.

 • Timpaan-Heembouw en gemeente Vlaardingen sluiten overeenkomst 179 woningen De Heemtuinen

  26 januari 2021

  In december heeft de combinatie Timpaan en Heembouw de aanbesteding gewonnen die de gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie in Westwijk aan de Frank van Borselenstraat. De 179 woningen worden gebouwd op het terrein waar de inmiddels gesloopte wooncomplexen De Valkenhof stonden. Ook staan daar nu nog twee sporthallen, die later dit jaar worden gesloopt.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  20 januari 2021

  Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

 • Openbare besluiten van 19 januari 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Heemtuin zoekt plannenmakers die van aanpakken weten!

  19 januari 2021

  Welke organisatie of ondernemer ziet mogelijkheden om de Heemtuin een toekomst te geven? Het gaat om het beheer en onderhoud van het groen, de paden en het gebouw op de Heemtuin en om een manier om op deze plek de liefde voor de natuur te blijven delen met bewoners.

 • Samen werken aan water

  19 januari 2021

  Kraanwater, grondwater, regenwater, rioolwater; het water stroomt aan alle kanten. Maar wie zorgt er nu voor dat het goed gaat met het zuiveren van afvalwater, het afvoeren van regenwater, het zorgen voor goed en voldoende kraanwater? Vorige week tekenden de bestuurders van gemeenten (waaronder Vlaardingen), waterschap en drinkwaterbedrijven een nieuwe samenwerkingsovereenkomst om er met elkaar voor te zorgen dat de regio ook in de toekomst kan blijven rekenen op betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam gebruik van water.

 • Vulgraadmeters in afvalcontainers

  19 januari 2021

  Heeft u daar ook zo’n hekel aan? Dat u met een volle afvalzak naar de container gaat en dat deze dan vol blijkt te zijn en u op zoek moet naar een andere container in de buurt? Onlangs heeft Irado in opdracht van de gemeente vulgraadmeters in de containers geplaatst.

 • Afvalpas wordt bezorgd

  19 januari 2021

  Brievenbussen klepperen rond 27 januari in heel Vlaardingen. Voor 1 februari wordt op alle Vlaardingse woonadressen en op een aantal bedrijfsadressen een afvalpas bezorgd. Bij de pas vindt u alle informatie die u nodig heeft.

 • Brand Aalscholverlaan onder controle

  18 januari 2021

  Op maandag 18 januari is rond 13.30 uur brand ontstaan in de kelder van een flatgebouw aan de Aalscholverlaan in Vlaardingen Holy. Om 14.30 uur is het sein 'brand meester' gegeven. Daarna konden de eerste bewoners weer terug naar hun huis. Rond 15 uur konden alle bewoners weer terug naar hun woning.

 • Basisscholen en kinderopvang gaan niet eerder open

  18 januari 2021

  De basisscholen en de kinderopvanglocaties blijven dicht tot 8 februari, behalve voor de noodopvang. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) lijken kinderen in dezelfde mate ontvankelijk en besmettelijk voor het virus als bij de ‘oude’ variant. Daar is echter meer bevestiging voor nodig. Ook zijn er nog te veel zorgen over het aantal besmettingen in Nederland en over de verspreiding van nieuwe varianten van het virus in de samenleving. Daardoor is het niet mogelijk om basisscholen en kinderopvanglocaties eerder te openen. Contactmomenten tussen volwassenen moeten nog zoveel mogelijk worden voorkomen.

 • Nederland blijft tot en met tenminste 9 februari in lockdown

  13 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Openbare besluiten van 12 januari 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nieuw: Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties

  12 januari 2021

  In Nederland maken veel organisaties gebruik van overheidsregistraties. Daarin staan gegevens van burgers, bedrijven en organisaties centraal. Overheidsorganisaties gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om een uitkering te verstrekken, een verhuizing te verwerken of een rijbewijs uit te geven.

 • Starterslening verruimd

  12 januari 2021

  Is uw inkomen te laag om een eerste woning te kopen en bent u niet ouder dan 35 jaar? Dan kunt u een starterslening aanvragen. Hiermee vult u uw hypotheek aan zodat u toch een woning kunt kopen. De gemeente heeft de mogelijkheden tot het aangaan van een starterslening verruimd.

 • Goed bezig! 4.439 kerstbomen ingeleverd

  12 januari 2021

  Bij kerst horen natuurlijk kerstbomen. Hartstikke leuk, maar deze bomen moeten ook weer opgeruimd worden. In december riepen Irado en de gemeente daarom kinderen op om een handje te helpen met het inzamelen van kerstbomen. En ook dit keer weer met succes want er zijn 4.439 kerstbomen ingeleverd! Dat zijn er bijna 900 meer dan vorig jaar.

 • Bomen in de dranghekken

  12 januari 2021

  Wat doen die dranghekken op het Veerplein? Nee, we verwachten geen grote drukte, maar willen centrumbezoekers graag veilig langs de bomen op het plein leiden.

 • Aanpak coronavaccinaties

  11 januari 2021

  De eerste Nederlanders zijn gevaccineerd tegen corona. Dit gebeurt in een aantal fases. Als iedereen zich laat vaccineren, kan corona niet meer om zich heen grijpen. Zo krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Elk goedgekeurd vaccin is op tienduizenden mensen getest op veiligheid en bescherming. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf. Maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen.

 • Vacaturesite werkenvoorvlaardingen.nl vernieuwd

  08 januari 2021

  Vrijdag 8 januari is de vernieuwde website www.werkenvoorvlaardingen.nl gelanceerd. Deze website bestond al een tijdje, maar de informatie die erop stond was inmiddels verouderd. Daarom heeft de site een make-over gekregen met nieuwe informatie over projecten in de stad en organisatie, met medewerkers die hun ervaringen delen over werken bij de gemeente Vlaardingen en natuurlijk de openstaande vacatures.

 • Openbare besluiten van 5 januari 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Vlaardingen voorbereid op Brexit

  07 januari 2021

  In de komende weken is er een vergrote kans op file en extra reistijd als u bij Vijfsluizen Vlaardingen in- en uitgaat. Dit heeft te maken met de Brexit en als gevolg daarvan mogelijke vertragingen bij DFDS Seaways.

 • Kerstpakketjes voor 75-plussers

  05 januari 2021

  Voor veel oudere mensen is het nu lastig om invulling aan de dag te geven, boodschappen te doen en minder aanspraak te hebben. Daarom heeft de gemeente samen met Seniorenwelzijn, Wijkteams Vlaardingen en Minters de handen ineen geslagen om iets extra’s te doen voor 75-plussers in de wijken Holy en de Rivierzone. Om ze een hart onder de riem te steken en om ze te informeren waar ze terecht kunnen met vragen of om anderen te ontmoeten.

 • Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

  05 januari 2021

  Sinds 4 januari kunt u de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kunt u binnenkort inloggen met uw identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD.

 • Burgemeester Eenhoorn informeert gemeenteraad over verloop jaarwisseling 2020-2021

  01 januari 2021

  Burgemeester Eenhoorn informeert de gemeenteraad in een raadsmemo over het verloop van de jaarwisseling in Vlaardingen.

 • Broekpolderweg langer dicht voor auto- en vrachtverkeer

  29 december 2020

  Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is de Broekpolderweg van maandag 4 januari tot en met vrijdag 12 maart opnieuw afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen wel een tijdelijk fietspad gebruiken. Bouwconsortium BAAK heeft meer tijd nodig om de Broekpolderweg en de naastgelegen sloot te verleggen. In de kerstvakantie is de weg wel open voor al het verkeer.

 • Lokale tarieven heffingen en belastingen in 2021

  29 december 2020

  Op 17 december 2020 stelde de gemeenteraad de tarieven van de heffingen en belastingen 2021 vast. In het onderstaande overzicht ziet u hoeveel u in 2020 betaalt en wat u in het nieuwe jaar gaat betalen. De Regionale Belasting Groep verzorgt de heffing en inning van de gemeentelijke
  heffingen voor de gemeente Vlaardingen.

 • Dagopvang voor daklozen tijdens de lockdown

  19 januari 2021

  Daklozen zijn in onze stad ook tijdens de lockdown overdag welkom op een aantal plekken. Het gaat om onderstaande locaties:

 • Mooie kerstgedachte met dagopvang in Vlaardingen

  29 december 2020

  Op verzoek van de gemeente hebben De Windwijzer en wijkcentrum De Telder hun deuren geopend als extra inlooplocatie voor een warm onthaal voor onder meer de dagopvang van dak- en thuislozen.

 • Nieuwjaarswens burgemeester Bas Eenhoorn

  29 december 2020

  U zult begrijpen dat, vanwege de coronamaatregelen, er geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie zal plaatsvinden. Daarvoor in de plaats spreekt burgemeester Bas Eenhoorn zijn nieuwjaarswens voor alle Vlaardingers uit in onderstaand filmpje.

 • Openbare besluiten van 22 december 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Spelregels voor sport in het kort

  21 december 2020

  Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

 • Vlaardingen niet meer onder financieel preventief toezicht provincie

  16 december 2020

  De gemeente Vlaardingen staat per 1 januari 2021 niet meer onder financieel preventief toezicht van de Provincie Zuid-Holland. De provincie heft het preventief toezicht op, omdat de financiële vooruitzichten van de gemeente zijn verbeterd dankzij het ombuigingspakket dat de raad op 12 november heeft vastgesteld. Ondanks de opheffing van het preventieve toezicht blijft de financiële situatie van de gemeente zorgelijk. Daarom waarschuwt de provincie de gemeente om het Herstelplan en de ombuigingsvoorstellen volledig te realiseren en waakzaam te blijven bij het aangaan van nieuwe verplichtingen.

 • Openbare besluiten van 15 december 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Heb respect voor onze hulpverleners!

  16 december 2020

  Medewerkers van brandweer, politie, toezicht en handhaving en ambulance, zorgpersoneel en mensen met een publieke functie worden helaas steeds vaker geconfronteerd met agressie of geweld. Dit is onacceptabel en kan en mag niet gebeuren.

 • Scholieren planten 1.500 tulpenbollen

  16 december 2020

  Op vrijdag 11 december was er een plantfeestje in het Marnixplantsoen in de Westwijk.

 • Maak van uw mondkapje geen zwerfkapje

  16 december 2020

  Sinds de uitbraak van het coronavirus, letten we extra op onze hygiëne. We houden afstand, wassen vaker onze handen, en dragen mondkapjes - of sommige mensen zelfs ook handschoenen - als we bijvoorbeeld een winkel in gaan. Maar helaas belanden veel mondkapjes en handschoenen op straat. Dat is dan weer een stuk minder hygiënisch!

 • Verkeersregelaars op kruispunt Vulcaanweg

  15 december 2020

  De gemeente heeft vanaf vorige week woensdag in samenwerking met DFDS besloten om verkeersregelaars in te zetten op het kruispunt van de Vulcaanweg richting de gate bij DFDS en de KW-Haven. Deze maatregel is getroffen, vanwege de grote verkeersdrukte rond DFDS in de aanloop naar de Brexit. De verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer kunnen door inzet van verkeersregelaars beter worden gegarandeerd.

 • Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19

  15 december 2020

  Op 1 december is de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in werking getreden. Vanaf maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde noodverordeningen. Noodverordeningen zijn voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19) en daarbij horende ministeriële regelingen.

 • Drugslab aangetroffen bij bedrijvencontrole

  09 december 2020

  Burgemeester Bas Eenhoorn heeft op woensdag 9 december 2020 met spoed een bedrijfspand gesloten op de Vetteoordskade in Vlaardingen. In het pand werd een drugslab aangetroffen. Er waren amfetamine en versnijdingsmiddelen aanwezig.

 • Vlaardingen krijgt € 738.500 subsidie voor verkeersveiligheid en fietsklimaat

  08 december 2020

  De gemeente Vlaardingen krijgt € 738.500 subsidie vanuit het Rijk en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor projecten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en het fietsklimaat in Vlaardingen.

 • Openbare besluiten van 8 december 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Mondkapjes ook onder overkappingen!

  09 december 2020

  Vorige week is de mondkapjesplicht ingegaan voor publieke binnenruimtes. Maar soms is het niet helemaal duidelijk of u nou binnen of buiten bent. De regel is dat als u naar boven kijkt en niet direct de lucht ziet, een mondkapje verplicht is.

 • Groene rand Holy nog groener

  09 december 2020

  Aan de noordelijke rand van onze stad valt heel wat te genieten. Langs de rand van Holy begint het Midden-Delflandgebied met een stuk open groen landschap waar je je per fiets of wandelend kunt onderdompelen in het groen. En niet alleen mensen genieten daarvan; het gebied speelt ook een belangrijke ecologische rol. Op woensdag 16 december organiseert Staatsbosbeheer een informatieavond om het ontwerp te presenteren van de Ecologische Verbindingszone Zuidrand (EVZ) die hier komt.

 • Plek voor nederzetting Romeinse tijd

  09 december 2020

  Hergebruik grond in Broekpolder

  Het educatief archeologisch erf Masamuda krijgt er een terp bij. De komende tijd wordt er grond aangevoerd voor een nieuwe heuvel. Deze grond dekt de ondergrond af en geeft Masamuda een mooie basis voor een Romeinse woning.

 • Kom maar op met die ouwe sok!

  09 december 2020

  Geef textiel een tweede leven

  Aan alles komt een eind, ook aan uw favoriete trui of die heerlijke warme sokken. Fijn om te weten dat die spullen dan toch nog goed terecht kunnen komen. Want textiel bestaat uit vezels die meerdere keren hergebruikt kunnen worden. Een duurzame bestemming voor uw oude kleding, beddengoed, gordijnen en ander textiel.

 • Openbare besluiten van 1 december 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Lancering keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

  03 december 2020

  Maatschappelijk betrokken sociale ondernemers in de regio Waterweg-Noord kunnen vanaf november 2020 het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Dit keurmerk komt voort uit het Sociaal Werkpact MVS en wordt verstrekt aan werkgevers die zich op basis van criteria onderscheiden door sociaal ondernemerschap. De eerste 11 werkgevers ondertekenden hiervoor een convenant met Stroomopwaarts. Daarin zegden zij toe dat zij kansen bieden aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Gemeenten aan de slag met fietsroute Westland-Rotterdam

  03 december 2020

  Tussen Westland en Rotterdam is het straks lekker en veilig doorfietsen. Vijf betrokken gemeenten en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) investeren in een metropolitane fietsroute van 27 km. De route loopt van het Westland naar Rotterdam via Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De gemeenten pakken de route in delen aan. In 2026 moet de fietsroute af zijn.

 • Mondkapje verplicht sinds 1 december

  03 december 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten sinds 1 december 2020. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool), contactberoepen en in stations en bij bus- en tramhaltes moet iedereen van 13 jaar en ouder dan een mondkapje dragen. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 95 euro.

 • Bomen onder de loep

  Wie een boom heeft, moet deze regelmatig laten controleren. Dit om te voorkomen dat er een onveilige situatie ontstaat als de boom in een slechte conditie raakt.

 • Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  26 augustus 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar.