Projecten Rivierzone

 • Programma ontwikkeling Rivierzone

  Samen met ontwikkelaars en initiatiefnemers werkt de gemeente Vlaardingen aan de ontwikkeling van de Rivierzone. Op deze pagina leest u wat de Rivierzone precies is en wat er in grote lijnen gaat gebeuren.

 • District U

  De herontwikkeling van het voormalig Unilever-terrein biedt de kans om een nieuws stadsdeel te ontwikkelen waar wonen, werken en recreëren samenkomen en elkaar versterken en om de functies van de stad dichter naar de rivier te brengen. Zo ontstaat District U: een stoer, dynamische wijk op de overgang van stad, park en haven. Met prettige openbare ruimte en autovrije verblijfsruimte, en een serie van stoere, maar kleinschalige stadsblokken.

 • New Haven: Maasboulevard/ Westhavenkade (locatie Pietersen)

  Langs de Westhavenkade en op de Maasboulevard worden koop- en huurappartementen ontwikkeld. De toekomstige bewoners krijgen uitzicht op de rivier of de kades en wonen straks vlakbij metrostation Vlaardingen Centrum. De ontwikkeling zorgt voor een aantrekkelijk en robuust gebied, met ook uitdagingen zoals industriegeluid en periodiek hoogwater. Hiervoor worden compenserende maatregelen getroffen. De woningen worden ontwikkeld door BEMOG.

 • Eiland van Speyk

  Op het Eiland van Speyk, het schiereiland van de Koningin Wilhelminahaven, komen circa 550 tot 600 nieuwe woningen voornamelijk appartementen. De toekomstige woningen komen in gebied tussen de Waterleidingstraat, de Oosthavenkade en de rivier. Gelegen aan de Nieuwe Maas, dichtbij het centrum en de metrohalte. Op het eiland van Speyk komen enkele publieke voorzieningen, werkruimten, horeca en (gebouwd) parkeren. De oude pakhuizen, de havendynamiek en de vergezichten maken het Eiland van Speyk tot een sfeervolle en stoere plek aan het water. Maar ook met uitdagingen zoals industriegeluid en periodiek hoogwater, waarvoor compenserende maatregelen worden getroffen. Bij het daadwerkelijke ontwerp van de woningen en omgeving (architectonisch ontwerp) zal de omgeving betrokken worden. De woningen worden ontwikkeld door het Consortium Rivierzone Vlaardingen (CRV).

 • Westhavenkade tegenover de Pelmolen

  Op deze woningbouwlocatie komen 11 stadswoningen en ca. 120 appartementen.

  De gemeente wil de stad naar het water brengen en heeft in januari 2015 een overeenkomst gesloten met Consortium Rivierzone Vlaardingen BV over woningbouw in de Rivierzone, rondom de Buitenhaven. De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier of de kades en wonen vlakbij het metrostation Vlaardingen Centrum.

 • Koningin Wilhelminahaven ZZ 15 en 18

  De eigenaar van de panden aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ 15 en 18 wil hier, nadat het huidige bedrijf verhuist naar een andere locatie, woningbouw realiseren. De woningbouwlocaties liggen aan weerszijden van de Waterleidingstraat.

 • Park Vijfsluizen

  In het voormalige sportpark van de Bataafse Petroleum Maatschappij (later bekend als Shell) in Vijfsluizen Vlaardingen wordt de komende jaren een hoogwaardige groene (gezins)wijk met aantrekkelijke woningen ontwikkeld.

 • Maaspark

  De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met een marktpartij over woningbouw in de Rivierzone. De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier of de kades óf wonen vlakbij het station Vlaardingen Centrum.

 • Woonverhalen

  Maak kennis met de bewoners van de Rivierzone in Vlaardingen en hun kijk op wonen!