Persberichten RSS icoon

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten. Oudere persberichten kunt u terugvinden op Archiefweb, via http://vlaardingen.archiefweb.eu/

 • Burgemeester Eenhoorn informeert gemeenteraad over verloop jaarwisseling 2020-2021

  01 januari 2021

  Burgemeester Eenhoorn informeert de gemeenteraad in een raadsmemo over het verloop van de jaarwisseling in Vlaardingen.

 • Gemeente Vlaardingen en ABB Bouwgroep ondertekenen overeenkomst voor nieuwbouwproject Floreskwartier

  22 december 2020

  Op dinsdag 22 december ondertekenden wethouder Ivana Somers-Gardenier van de gemeente Vlaardingen en Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep, een anterieure overeenkomst voor de nieuwbouwontwikkeling Floreskwartier. Het Floreskwartier bestaat uit 36 eengezinswoningen en is gelegen aan de Floreslaan ter hoogte van het voormalige volkstuinencomplex en het tuincentrum in de Indische Buurt.

 • Vlaardingen niet meer onder financieel preventief toezicht provincie

  16 december 2020

  De gemeente Vlaardingen staat per 1 januari 2021 niet meer onder financieel preventief toezicht van de Provincie Zuid-Holland. De provincie heft het preventief toezicht op, omdat de financiële vooruitzichten van de gemeente zijn verbeterd dankzij het ombuigingspakket dat de raad op 12 november heeft vastgesteld. Ondanks de opheffing van het preventieve toezicht blijft de financiële situatie van de gemeente zorgelijk. Daarom waarschuwt de provincie de gemeente om het Herstelplan en de ombuigingsvoorstellen volledig te realiseren en waakzaam te blijven bij het aangaan van nieuwe verplichtingen.

 • Drugslab aangetroffen bij bedrijvencontrole

  09 december 2020

  Burgemeester Bas Eenhoorn heeft op woensdag 9 december 2020 met spoed een bedrijfspand gesloten op de Vetteoordskade in Vlaardingen. In het pand werd een drugslab aangetroffen. Er waren amfetamine en versnijdingsmiddelen aanwezig.

 • Vlaardingen krijgt € 738.500 subsidie voor verkeersveiligheid en fietsklimaat

  08 december 2020

  De gemeente Vlaardingen krijgt € 738.500 subsidie vanuit het Rijk en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voor projecten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en het fietsklimaat in Vlaardingen.