Persberichten

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten. Oudere persberichten kunt u terugvinden op Archiefweb, via http://vlaardingen.archiefweb.eu/

 • Openbare besluiten van 30 mei 2023

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • 10 juni Open dag Stadsarchief Vlaardingen: dubbel feest!

  01 juni 2023 10 juni 150x150

  Het Stadsarchief Vlaardingen viert een dubbel feestje. Uiteraard doet het Stadsarchief mee aan de viering van 750 jaar stadsrechten, maar er is meer. In 1948 trok het Gemeentearchief (zoals het toen nog heette) in het voormalige raadhuis van Vlaardinger-Ambacht en dat is nu precies 75 jaar geleden. Om bij deze twee bijzondere gebeurtenissen stil te staan, houdt het Stadsarchief op zaterdag 10 juni een open dag.

 • Voorjaarsnota vol plannen voor Vlaardingen

  25 mei 2023 clipboard klein

  De komende jaren gaat het college weloverwogen investeren in de stad, zo staat te lezen in de Voorjaarsnota 2023. Dat is mogelijk, omdat Vlaardingen inmiddels een stabiele financiële basis heeft. De ambities die in het coalitieakkoord zijn benoemd, zijn daarbij nog steeds het uitgangspunt. De stadsprogramma's zijn en blijven de speerpunten waar de gemeente de komende jaren met veel energie op in wil zetten om Vlaardingen een stap vooruit te helpen.

 • Openbare besluiten van 23 mei 2023

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Vlaardings ondernemersloket geopend

  25 mei 2023 Ondernemersloket klein

  Met een druk op de knop werd op dinsdagmiddag 23 mei in The Irish Pub het nieuwe online ondernemersloket gepresenteerd. Alle informatie van de gemeente over ondernemerszaken is nu te vinden op de website van de gemeente op één centrale plek (www.vlaardingen.nl/ondernemersloket). Wethouder Bart Bikkers (Economische Zaken) proostte samen met Vlaardingse ondernemers op de livegang van het digitale platform.

 • Een vos voor de Vossenstraat

  25 mei 2023 vos klein

  Geschiedenis sijpelt door de haarvaten van onze stad. Soms zó intens, dat het heden letterlijk niet hechten wil. Het pand op de hoek van de Westhavenkade met de Vossenstraat huisvestte ooit een haringkuiperij. Tot op de dag van vandaag zit er nog zoveel zout in de muren dat de verf aan de buitenzijde blijft bladderen. De Vlaardingse kunstenaar Jeroen Verhoeff maakte een werk om heden en verleden van deze muur met elkaar te verzoenen. Maandag 22 mei verrichtte wethouder Lianne van Kalken de officiële onthulling van deze nieuwe aanwinst. Het kunstwerk gaat ook onderdeel uitmaken van Escape Museum van Museum Vlaardingen, een spannend spel met een zoektocht door de stad.

 • Minister en staatssecretaris fietsend door Vlaardingse Rivierzone

  25 mei 2023 rivierzone klein

  Op maandag 22 mei brachten minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van I&W (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) een werkbezoek aan de Rivierzone in Vlaardingen.

  Eind 2022 werd duidelijk dat het Rijk een bedrag van 27,2 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de ontwikkeling van de Rivierzone. De gemeente Vlaardingen wil de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en van de Rivierzone een aantrekkelijk gebied maken om te wonen, werken, leren en te recreëren. Samen met ontwikkelaars en initiatiefnemers werkt de gemeente Vlaardingen aan deze gebiedsontwikkeling.

 • Openbare besluiten van 16 mei 2023

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Het museumkwartier gaat er nu echt komen

  25 mei 2023 MUSEUMKWARTIER VLAARDINGEN LR (21 VAN 27) klein

  Start ontwikkeling 82 nieuwe woningen en 50 appartementen

  Het bestemmingsplan en wijzigingsplan zijn onherroepelijk en de ontwikkeling van het Museumkwartier, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Rivierzone, kan nu echt van start. Op 16 mei 2023, daags na de 750e verjaardag van de stad, is dit feestelijk gevierd. Tal van ‘Vlaardingen750’ vlaggen hangen nog aan de gevels van de nog te transformeren panden aan de kades. Een ode aan Vlaardingen én de rijke historie van deze plek, waar de laatste 200 jaar de haring- en zouthandel van Kwakkelstein en Wamelo & van der Drift het straatbeeld hebben bepaald.

 • Graaf Floris V geeft ‘het V-teken van Vlaardingen’ cadeau

  25 mei 2023 750 klein

  De stad Vlaardingen is jarig! Op 14 mei keerde graaf Floris V precies 750 jaar na het verlenen van stadsrechten terug naar Vlaardingen als eregast van de jubileumviering. Hij kwam met een lange en uitbundige stadsrechtenstoet naar de Markt en schonk de stad een symbool van verbinding: het V-teken van Vlaardingen. Burgemeester Bert Wijbenga-Van Nieuwenhuizen las de oorkonde van de graaf vanaf het stadhuisbalkon luidkeels voor aan het publiek.