Persberichten

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten. Oudere persberichten kunt u terugvinden op Archiefweb, via http://vlaardingen.archiefweb.eu/

 • Openbare besluiten van 24 mei 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Hennepkwekerij Chopinstraat ontmanteld

  24 mei 2022

  Op maandag 23 mei 2022 is een hennepkwekerij aangetroffen in de Chopinstraat. Er werden 219 planten gevonden. Er is 1 verdachte aangehouden.

 • Lavendelgeur, bankjes en beukenhagen: Fransenstraat is opgefleurd

  23 mei 2022

  De Fransenstraat is afgelopen weken opgefleurd en met nieuwe planten en struiken in mediterrane sferen gebracht. Wethouder Bart Bikkers en Rob de Graaf, bestuurslid van de Stichting Stadshart Vlaardingen, plantten maandagmiddag 23 mei de laatste lavendelplantjes.

 • Niemand heeft dezelfde kleur: huidskleurpotloden voor alle Vlaardingse basisscholen

  19 mei 2022

  “Juf, mijn huidskleur zit er niet bij!” Juf Anne-Miek van IKC De Wereldwijzer zocht met haar leerling uit groep 4 mee en inderdaad: het standaard roze potlood kwam niet in de buurt van zijn eigen huidskleur. De Sjaak Foundation kwam in gesprek met Anne-Miek en zag een kans. In Vlaardingen is de diversiteit van inwoners, net als in de rest van Nederland, groot. Dat zie je ook terug op school. Tijd voor actie met als resultaat dat op donderdagmiddag 19 mei wethouder Jacky Silos het eerste setje huidskleurpotloden overhandigd kreeg uit handen van juf Anne-Miek. Vlaardingen is hiermee de eerste gemeente in Nederland die al haar basisscholen voorziet van deze potloden.

 • Onthulling uitbreiding kunstwerk VIA20

  17 mei 2022

  Een stad als Vlaardingen is altijd in beweging. Begroeiing, bebouwing en wegen worden aangepast zodat onze stad een aangename plek blijft voor bewoners, bezoekers en passanten. Het kunstwerk VIA20 beweegt mee. Vrijdag 13 mei onthulden geportretteerden samen met Jörgen van der Meer (omgevingsmanager Rijkswaterstaat), Dynand Heiner (projectmanager A20 BAAK), de kunstenaars en wethouder Bart Bikkers de uitbreiding van dit kunstwerk.

 • Onderzoek naar mogelijkheden langdurige opvang Oekraïense vluchtelingen locatie Vergulde Hand West

  12 mei 2022

  De oorlog in Oekraïne heeft verschrikkelijke gevolgen voor het land en de mensen die er wonen. Veel mensen uit Oekraïne hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilig heenkomen. We zien in Vlaardingen vooral veel moeders met kinderen waarvan de vaders in Oekraïne zijn om te vechten voor hun land. De vluchtelingen komen hier in de hoop dat ze weer terug kunnen keren naar een vrij Oekraïne.

  Niemand weet hoe lang de oorlog nog duurt en ook niet wanneer mensen weer veilig terug kunnen naar hun land. Naast noodopvang voor de korte termijn is er daarom ook behoefte aan opvang voor langere tijd. Samen met de gemeente Lansingerland en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) doet de gemeente Vlaardingen mee aan een pilot. Hierbij onderzoeken we de mogelijkheden voor het opvangen van 1.000 Oekraïners voor tenminste drie tot vijf jaar in onze stad. De locatie die we hiervoor in beeld hebben is een stuk grond naast bedrijventerrein Vergulde Hand West.

 • Burgemeester sluit supermarkt na misstanden

  11 mei 2022

  Burgemeester Bert Wijbenga heeft met spoed een supermarkt in het centrum van Vlaardingen gesloten. In de supermarkt werd sterke drank verkocht zonder (de verplichte) aanwezigheid van een leidinggevende. Ook werden er geneesmiddelen verkocht zonder daar een handelsvergunning voor te hebben. In de supermarkt werkte een illegale medewerker, hij had geen arbeidscontract en geen verblijfsvergunning. Bij de toonbank lag een mes. In de winkel lagen producten over de houdbaarheidsdatum en er werd gefraudeerd met de meterkasten.

 • Openbare besluiten van 10 mei 2022

  10 mei 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nieuwe jas voor www.geschiedenisvanvlaardingen.nl

  05 mei 2022

  Digitale poort naar Vlaardings verleden

  Voor de trouwe fans is het even wennen en voor de toekomstige fans een mooie ontdekking: www.geschiedenisvanvlaardingen.nl is vernieuwd. Op vrijdag 6 mei gaat de nieuwe site online; een prachtplek voor een digitale ontdekkingstocht door de geschiedenis van onze stad.

 • Hennepkwekerij Roemer Visscherstraat ontmanteld

  03 mei 2022

  Op dinsdag 3 mei 2022 is een hennepkwekerij aangetroffen in de Roemer Visscherstraat na een melding van wateroverlast. Deze wateroverlast is ontstaan doordat de watertoevoer niet afgesloten was. Dit heeft schade veroorzaakt aan het hele portiek. Er werden 186 planten gevonden. Ook werden 16 armaturen, 16 lampen en een paar koolstoffilters gevonden.

 • Openbare besluiten van 25 april 2022