Persberichten RSS icoon

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten. Oudere persberichten kunt u terugvinden op Archiefweb, via http://vlaardingen.archiefweb.eu/

 • Geen nieuwe wethouder Vlaardingen

  29 juli 2021

  De vacature die achterblijft als wethouder Jules Bijl vertrekt wordt niet vervuld. D66 blijft wel volwaardig onderdeel van de coalitie. Bijl liet onlangs weten per 1 september waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg te worden.

 • Gemeente breidt betaald parkeren in VOP en Oostwijk nu niet uit

  27 juli 2021

  De gemeente Vlaardingen breidt het betaald parkeren in de VOP en de Oostwijk nu niet uit. De meerderheid van de invullers van de enquête over dit onderwerp is tegen. De gemeente wil betaald parkeren alleen invoeren als de meeste wijkbewoners het ook willen.

 • Jules Bijl waarnemend burgemeester Leidschendam-Voorburg

  22 juli 2021

  Met ingang van 1 september aanstaande is wethouder Jules Bijl door de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland aangesteld als waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Dat betekent dus dat hij Vlaardingen verlaat.

 • Sportief genieten van kunst in de stad

  20 juli 2021

  Rob Tiebout deelt zijn enthousiasme in twee mooie routes

  Deze zomer tegelijkertijd sportief en cultureel bezig zijn? Dat kan met twee gloednieuwe kunstroutes. De routes - een fietsroute en een wandelroute - zijn gemaakt door Rob Tiebout, vrijwilliger bij het team Kunst, Cultuur en Erfgoed van de gemeente Vlaardingen. Uit enthousiasme over alle kunstobjecten ontwikkelde hij deze kunstroutes langs mooie parels in de stad.

 • Uitgebreide controle in flat Dirk de Derdelaan

  15 juli 2021

  Op woensdagavond 7 juli heeft de gemeente Vlaardingen met verschillende partners een controle uitgevoerd bij een flat aan de Dirk de Derdelaan. Er zijn al geruime tijd sluimerende signalen over slechte omstandigheden van de gehuisveste arbeidsmigranten (o.a. verkamering, uitbuiting, slecht onderhoud van de woningen). Om te achterhalen of de signalen kloppen en eventueel handhavend op te kunnen treden, is een integrale controle uitgevoerd.

 • Vlaardingse info voor toeristen en recreanten online beter vindbaar

  08 juli 2021

  De Vlaardingse binnenstad heeft recreanten en toeristen heel wat te bieden aan historie, havens, horeca, vertier en winkelplezier. En andersom verlevendigen recreanten en toeristen de binnenstad met hun komst. Informatie over evenementen, activiteiten en bezienswaardigheden moet dan makkelijk vindbaar zijn.

 • Openbare besluiten van 6 juli 2021

  06 juli 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Subsidiekans voor ondernemers en vastgoedeigenaren in de Vlaardingse binnenstad

  29 juni 2021

  Winkeliers en vastgoedeigenaren in de Vlaardingse binnenstad kunnen steun krijgen om mee te werken aan een meer aantrekkelijke binnenstad. De gemeente heeft een nieuwe subsidieregeling opengesteld om het verhuizen van winkels naar het zogenoemde kernwinkelgebied in de binnenstad te stimuleren. Dat kernwinkelgebied omvat Veerplein, Liesveld, Korte Hoogstraat en Hoogstraat-Midden. Ook stimuleert de gemeente vastgoedeigenaren om hun winkelpanden buiten het kernwinkelgebied om te vormen naar woningen of dienstverlening.

 • Tijdelijke woningen District U oplossing voor hoge druk op woningmarkt in Vlaardingen

  16 juni 2021

  Vanmiddag heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen ingestemd met de komst van 320 tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan. De ontwerp omgevingsvergunning hiervoor wordt ter visie gelegd. Ieder die dit wil, kan hierop voor een periode van zes weken reactie geven. De woningen bieden een oplossing voor een groot tekort in de regio. De voornaamste doelgroepen zijn studenten, jongeren en starters. Zo’n 20 tot maximaal 30 woningen zijn beschikbaar voor begeleid wonen.