Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws van de gemeente Vlaardingen.

 • Adviesraad Sociaal Domein Vlaardingen zoekt drie nieuwe leden

  03 oktober 2023

  De Adviesraad Sociaal Domein Vlaardingen (ASDV) bestaat op dit moment uit elf maatschappelijk betrokken inwoners. De adviesraad is op zoek naar drie nieuwe leden die willen meedenken en adviseren over het beleid van de gemeente binnen het sociaal domein.

 • Maatjesmarkt

  03 oktober 2023

  Wil jij er zijn voor een ander? Kom dan op 7 oktober van 10.00 tot 13.00 uur naar de maatjes(informatie)markt bij het Ontmoetingscentrum De Bijenkorf (Reigerlaan 100) en maak kennis met maar liefst tien organisaties die jou graag alles over hun maatjesvrijwilligerswerk willen vertellen!

 • Boomspiegelfeestweek in Vlaardingen

  04 oktober 2023

  Begeleid door een nazomerzonnetje, kon Vlaardingen afgelopen zaterdag genieten van de gulle gaven van het land. Tijdens de Oogstmarkt van Van Ruytenburch plukten bezoekers bloemen van het land, en waren er allerlei producten te koop; van pompoen tot honing. De Oogstmarkt was tegelijk ook de start van de Boomspiegelfeestweek.

 • Steeds meer subsidieaanvragen voor een warmtepomp

  03 oktober 2023

  Sinds woningeigenaren een subsidie aan kunnen vragen voor een warmtepomp, hebben 206 van de 16.475 huiseigenaren uit Vlaardingen dat gedaan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 • Energiehulp helpt bewoners Westwijk energie te besparen

  03 oktober 2023

  Op vrijdag 22 september konden buren elkaar ontmoeten tijdens Burendag in wijkcentrum West. Energiehulp Berkay greep de gelegenheid aan om bezoekers tips en adviezen te geven om energie te besparen.

 • Praaiplaats Holy geopend

  03 oktober 2023

  Vorige week woensdag is in Vlaardingen Holy een nieuwe praaiplaats in gebruik genomen. Wethouder Jacky Silos was bij de feestelijke opening aanwezig, samen met initiatiefnemers Marianne Schipper (Samensterk Holy), Manuela de Hooge (Seniorenwelzijn) en Jorien Wassenaar (Minters), Stadsomroeper Pieter Kornelis van Ebscheuten en bewoners uit de wijk.

 • Aandacht voor inclusiviteit in de stad

  03 oktober 2023

  Iedereen moet zich thuis en veilig kunnen voelen in Regenboogstad Vlaardingen. Op Coming Out Day (11 oktober) benadrukken we dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Zo werken we samen aan een inclusieve stad waar iedereen wordt geaccepteerd.

 • Kleurrijk uitzicht op Drijvende krachten

  03 oktober 2023

  Wat een kleurrijke verschijningen langs de oude haven! Hier zijn vorige week fleurige bankjes met ‘ingebouwde’ boom geplaatst waar u heerlijk even bij kunt komen, terwijl u mijmerend over het water staart. Wethouder Lianne van Kalken probeerde ze al uit.

 • Gezocht: stembureauleden en tellers

  03 oktober 2023

  We zoeken enthousiaste stembureauleden die willen helpen op een stembureau bij de Tweede Kamerverkiezing op 22 november. Helpt u mee?

 • Zitmeubilair en straatwerk Schoutplein worden aangepakt

  03 oktober 2023

  Zoals u weet is een aantal plekken in de stad al onder handen genomen. Deze heringerichte plekken hebben voor meer zitgelegenheid en meer groen gezorgd. Het Schoutplein is als volgende aan de beurt.

Meer nieuwsberichten