Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws van de gemeente Vlaardingen.

 • Familie schenkt dagboek uit Hongerwinter aan Stadsarchief Vlaardingen

  25 november 2022

  Ineke Kroon-Niemantsverdriet en haar dochter Fieke Kroon hebben op vrijdag 25 november een bijzonder dagboek aan het Stadsarchief Vlaardingen geschonken. Het gaat om het dagboek dat Sophie Niemantsverdriet (1910-2003) tijdens de Hongerwinter in Vlaardingen heeft bijgehouden. Sophie, de tante van Ineke Kroon-Niemantsverdriet, was in 1944 en 1945 lerares Frans op de HBS aan de Westhavenkade. Daarnaast werden ook diverse familiepapieren van de familie Niemantsverdriet en unieke interieurfoto’s van de Brood- en banketfabriek C. Niemantsverdriet en Zonen aan het Stadsarchief overgedragen.

 • Doe mee met de burgerpeiling!

  24 november 2022

  Deze week valt bij 8.000 huishoudens een brief van de gemeente op de deurmat. De brief bevat een uitnodiging om deel te nemen aan een burgerpeiling.

 • Mountainbike mee met de wethouder op 26 november

  24 november 2022

  Heeft u ook zo’n hekel aan het schoonmaken van uw mountainbike na een leuke tocht door de Broekpolder? Vanaf zaterdag 26 november krijgt u hulp bij het schoonmaken want dan wordt een zogenaamde Bike Cleaner in gebruik genomen.

 • Kerstboom in uw straat of een ander kerstinitiatief?

  22 november 2022

  - Vraag een bijdrage aan -

  De kerstperiode is dé tijd voor verbinding en wat extra aandacht voor elkaar. Het is belangrijk dat buren elkaar kennen en elkaar weten te vinden, een verbindende activiteit kan daar bij helpen. Bijvoorbeeld een ontmoetingsmoment bij een kerstboom in uw straat of op uw wijkplein of samen kerststukjes maken met en voor de buren. Inwoners en wijkorganisaties kunnen hiervoor een bijdrage van maximaal € 150,- aanvragen bij de gemeente.

 • Herinrichting Oosthavenkade van start

  22 november 2022

  Wie wel eens loopt of rijdt over de Oosthavenkade zal het er over eens zijn, dat deze straat hard toe is aan een opknapbeurt. Dit mooie stukje Vlaardingen ligt veel Vlaardingers na aan het hart. De werkzaamheden zijn nu begonnen.

 • Vlaardingen wil minder hinder en geen belemmeringen voor woningbouw

  22 november 2022

  - Inbreng voor nieuw luchthavenbesluit -

  RTHA, EPP, Lhb, VPP? Taaie stof, maar niet afhaken, want het gaat hier over de toekomst van Rotterdam The Hague Airport (voormalig Zestienhoven). Een toekomst die niet alleen belangrijk is voor vakantiegangers die graag vanaf dichtbij huis vliegen. Die toekomst bepaalt namelijk ook hoe het gaat met vliegtuiglawaai in onze stad, het heeft invloed op de luchtkwaliteit en we willen natuurlijk ook voorkomen dat het geluid van vliegverkeer er straks voor gaat zorgen dat Vlaardingen niet alle woningbouwplannen kan verwezenlijken!

 • Aandacht voor energie

  22 november 2022

  Hoe kan ik energietoeslag aanvragen? En wat kunt u doen om uw energierekening te verlagen? Vlaardingers konden met deze vragen en meer over energie op woensdag 16 november langskomen op de markt op het Veerplein en in de bibliotheek in de Waalstraat.

 • Speelplekken vernieuwd

  24 november 2022

  Alsof de pieten nieuwe speeltoestellen strooien, in plaats van kruidnoten… Zo lijkt het wel als je ziet waar in de stad allemaal nieuwe speeltoestellen komen! Ieder jaar is een aantal speelplekken aan de beurt voor nieuwe speeltoestellen. Kapotte of versleten toestellen worden vervangen door iets nieuws.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  22 november 2022

  Collecteren (het inzamelen van geld aan de deur of op straat) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft. De komende periode mogen de volgende organisaties collecteren in Vlaardingen:

 • Veelzijdig Vlaardings kunstenaar Leen Droppert overleden

  24 november 2022

  Ons bereikte het verdrietige bericht dat Leen Droppert op 92-jarige leeftijd is overleden. Vlaardingen verliest een veelzijdig en succesvol kunstenaar.

Meer nieuwsberichten