Wouter de Reus (ChristenUnie/SGP)

Foto van Wouter de ReusWie ben je? 

Ik ben Wouter de Reus en getrouwd met Theresia. We hebben een zoon, Joshah, die afgelopen juni is geboren. In het dagelijks leven ben ik docent aan het ISW Vakcollege in Naaldwijk. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin, lees ik graag, voetbal ik en speel ik graag computergames.

Sinds wanneer ben je raadslid en hoelang ben je al politiek actief?

In de vorige periode was ik al raadslid namens de ChristenUnie-SGP, dus dit jaar is mijn vijfde jaar als raadslid. In die tijd heb ik veel geleerd over inhoudelijke politiek. Daarvoor was ik al geïnteresseerd in politiek. Voor mij is Vlaardingen altijd mijn thuis geweest en met mijn politieke betrokkenheid wil ik de stad vooruit helpen.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden en wat wil je deze periode bereiken?

Ik merk dat de kloof tussen inwoners en politiek steeds groter wordt. Onder de inwoners heerst het idee dat politici vanuit een ivoren toren besluiten nemen en daarbij niet naar de belangen van inwoners luisteren. Juist door te luisteren hoop ik het verschil te maken. 

De afgelopen jaren heeft het sociaal domein mijn aandacht gehad. Tijdens de gesprekken met inwoners merkte ik dat zij veelvuldig met pure ‘bureaucratie’ in aanraking kwamen. Telkens hun verhaal uit moeten leggen aan iemand anders. U snapt wel dat het vertrouwen bij deze mensen, vaak met meerdere problemen, afnam. Daarom heb ik namens de ChristenUnie-SGP voorgesteld om de Doorbraakmethode in Vlaardingen te gaan gebruiken. Dit jaar start de gemeente met een pilot! Naastenliefde is een thema dat mij aan het hart ligt. Daarom ben ik de afgelopen jaren vaak bezig geweest met de aanpak van mensenhandel en hoop ik in de komende periode te focussen op dakloosheid, tienerouderschap en armoedebestrijding. 

Ook ben ik van mening dat verschillende onderwerpen vaker samen moeten worden behandeld. Een integrale aanpak is van belang en vooral sport zou daarin een plek moeten krijgen. Dit kan in clubverband, maar onze inwoners moeten vooral naar buiten willen. Onze stad is schitterend en juist daarom moeten mensen hun vrije tijd (sportief) in Vlaardingen kunnen besteden. Op de fiets of een wandeling om in beweging te blijven. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

De haven en vooral het uitzicht vanaf de Prinses Julianabrug vind ik een van de mooiste plekken van de stad. 's Zomers in het zonnetje als het water reflecteert of juist ’s avonds bij een heldere sterrenhemel. Ik zie dan echt de schoonheid van onze stad en Gods schepping.  

Wat wil je verder nog kwijt?

Dit jaar is onze stad 750 jaar! Een groot feest waarin we de geschiedenis en trots van onze stad mogen ervaren. Er zijn veel activiteiten waar ik zoveel mogelijk mensen hoop te zien en te spreken. Samen maken we er een geweldig jaar van!

Eerlijk, Echt, Duidelijk. 

Wouter de Reus
Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP