Ruben van de Zande (VVD)

Foto van Ruben van de ZandeWie ben je?

Mijn naam is Ruben van de Zande. Ik ben student, juridisch medewerker, raadslid namens de VVD, maar vooral Vlaardinger. In het dagelijks leven studeer ik Rechtsgeleerdheid en Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op dagen dat ik niet studeer, werk ik bij de juridische afdeling, van diezelfde universiteit. In de avonden ben ik regelmatig op het stadhuis te vinden. Het is gaaf om al die dingen met elkaar te combineren. Ik woon samen met mijn vriendin in ons superleuke centrum.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoe lang ben je al politiek actief?

Op 21 maart 2018 ben ik met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad. Ik ben sindsdien hard aan het werk om te bereiken waar ik voor gekozen ben: doen wat goed is voor de stad en de Vlaardingers. Voordat ik raadslid werd, was ik onder andere bestuursvoorzitter van de Vlaardingse VVD.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Vlaardingen kent problemen. De werkeloosheid in Vlaardingen blijft hoog. Vlaardingers vinden moeilijk een huis. Dan kun je langs de zijlijn de problemen blijven benoemen, of dromen hoe het beter moet, maar ik wilde er iets aan doen. Daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld en ben ik de problemen nu aan het aanpakken. 

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Ik ben ontzettend blij dat we door de inzet van de VVD een regisseur woonoverlast hebben aangesteld bij de gemeente. Hierdoor kunnen we woonoverlast in onze wijken beter en sneller aanpakken. Daarnaast ben ik tevreden dat het Museum Vlaardingen is gered en er extra geld naar ons mooie museum is gegaan, om een nieuw bedrijfsplan uit te voeren. Het extra geld is geen blanco cheque, er komen strenge controles op het museum. Nu moet het museum de beloftes waarmaken en meer op eigen benen gaan staan.