Rianne Molenaar (VV2000/Leefbaar Vlaardingen)

Foto van Rianne Molenaar

Wie ben je?

Mijn naam is Rianne Molenaar. Ik ben 38 jaar geleden geboren in Vlaardingen. Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik een aantal jaar op kamers gewoond in Breda, maar in de weekenden was ik altijd weer in Vlaardingen te vinden om te turnen, naar scouting te gaan en met vrienden af te spreken. Mijn eerste woning was op het Mendelssohnplein. Samen met mijn man en twee dochters ben ik twee jaar geleden naar de Holy verhuisd. Sinds 2008 werk ik als fysiotherapeut bij de Zonnehuisgroep Vlaardingen, waar ik ook in de ondernemingsraad zit.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Vanaf 2012 ben ik de Vlaardingse politiek gaan volgen. Vanaf 2017 werd ik fractieassistent voor VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Na de verkiezingen van 2018 ben ik in de raad gekomen.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Wanneer je ideeën hebt over wat er verbeterd kan worden in Vlaardingen, kan je aan de zijlijn blijven staan, klagen en toekijken, of je kan hier actief wat aan bijdragen.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Vlaardingen kent op dit moment veel problemen die al jaren voortslepen. Problemen zoals woonoverlast, van bijvoorbeeld arbeidsmigranten, criminaliteit en de financiële positie van Vlaardingen zijn onderwerpen die nu erkend worden. Die erkenning is nodig om tot verbeteringen te komen. Helaas wil het niet zeggen dat alles ook gelijk opgelost kan worden. Dit kost tijd en/of geld. De gemeente kan het ook niet alleen, daar zijn alle Vlaardingers voor nodig. Ondanks alle problemen die er zijn, ben ik trots dat er gekeken wordt naar hoe we de financiën structureel kunnen verbeteren, maar dat er tegelijkertijd wordt gekeken naar hoe we de leefbaarheid van Vlaardingen kunnen verbeteren.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Dat Vlaardingen weer de stad wordt waar we trots op kunnen zijn. Een gezellige leefbare stad die haar boel op orde heeft op straat en financieel.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

De Broekpolder is de achtertuin van heel Vlaardingen. Met scouting was ik er vroeger vaak te vinden. Nu vind ik het heerlijk om op de fiets, hardlopend of op skates de polder door te gaan.