Nikola Njegovan (VV2000/Leefbaar Vlaardingen)

Foto van Niko Njegovan Wie ben je?

Mijn naam is Nikola Njegovan. Ik ben 42 jaar geleden geboren in Rotterdam en ik woon nu inmiddels zeven jaar in Vlaardingen. Mijn achternaam is van Kroatische afkomst. Mijn vader kom uit Kroatië en mijn moeder is Nederlands. Ik ben getrouwd en heb een mooie zoon. We wonen in het centrum van Vlaardingen.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Mijn vrouw zat in de periode 2014 tot 2018 in de gemeenteraad voor VV2000/Leefbaar Vlaardingen.
Toen zij stopte als raadslid werd ik benaderd door de fractievoorzitter van VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Er werd gevraagd of ik het stokje van haar wilde overnemen en mezelf verkiesbaar zou willen stellen. Ik was al geïnteresseerd in de lokale politiek en ik ging dan ook in op dit aanbod. Afgelopen verkiezingen ben ik gekozen tot raadslid van VV2000/Leefbaar Vlaardingen.

 

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?

Het klinkt cliché maar ik zou het mooi vinden als wij met de volledige raad van Vlaardingen, een stad kunnen realiseren waar iedereen trots op kan zijn en zich veilig voelt. Waar we klaar staan voor onze inwoners als ze het moeilijk hebben of als ze vragen hebben en waar ze zich gehoord voelen.
De laatste jaren voel en zie je dat de samenleving verhardt en mensen zich steeds minder gehoord voelen. Ik zou het mooi vinden als we deze raadsperiode met de gemeenteraad en het college de inwoners van Vlaardingen kunnen laten zien dat ze wel gehoord worden en dat wij voor ze klaar staan. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Ik heb gekozen voor deze foto, omdat deze is genomen in de Raadszaal. Dit is de komende jaren mijn werkplek, waar ik mij met trots en passie zal inzetten voor de inwoners van Vlaardingen.