Leonie Claessen (VVD)

Foto van Leonie ClaessenWie ben je?

Ik heet Leonie Claessen (55 jaar) en woon nu al bijna 30 jaar in deze mooie stad met mijn man en 3 kinderen. Ik werk voltijds, sinds kort niet meer als belangenbehartiger maar als adviseur voor glastuinbouwondernemers. Mijn grootste hobby is mijn motor. Ook ben ik regelmatig als baancommissaris aan het vlaggen tijdens Classic Races van de CRT. Daarnaast ga ik graag uit in onze mooie stad. Voor veel meer dan gezin, werk en raad heb ik helaas geen tijd want ik zou graag meer (vrijwilligers)werk doen, ook in Vlaardingen zelf.  

Sinds wanneer ben je raadslid en hoe lang ben je al politiek actief?

Ik zit in de gemeenteraad sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen en heb er nu dus ruim één termijn opzitten. Dat politiek engagement heb ik van mijn moeder meegekregen. Zij zat, in mijn geboortestad, ook jarenlang voor de VVD in de raad en dat heb ik dus met de paplepel ingegoten gekregen. Ik kom uit een echt ondernemersgezin en ben (als adviseur en voorheen als belangenbehartiger) altijd in contact met ondernemers. Ik vind het belangrijk dat voldoende ‘ondernemersgeluid’ doorklinkt in de raad, maar ook de combinatie met een baan hebben, vind ik essentieel. Gelukkig kan ik mijn baan goed combineren met het raadswerk. Omdat in Vlaardingen geen glastuinbouwondernemers zitten, kan dat hier zonder belangenverstrengeling. Dat is ook de reden dat ik pas sinds kort echt actief ben in de politiek. Ik vind belangenverstrengeling namelijk niet kunnen. 

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Na de vorige termijn vooral veel geleerd te hebben, vind ik dat ik mijn ervaring in de raad nu in moet zetten, om echt wat te betekenen voor onze Vlaardingers. Onze stad kan wel wat doeners van de VVD gebruiken! Daarnaast vind ik het erg belangrijk om me als vrouw in te zetten voor emancipatie en een grotere betrokkenheid van diverse bevolkingsgroepen in de samenleving bij het bestuur van onze stad.  

Wat wil je nog deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?

Ik zou graag zien dat we in Vlaardingen een beter vestigingsklimaat krijgen voor ondernemers. Niet alleen voor de binnenstad van Vlaardingen hebben we ondernemers uit allerlei sectoren en van allerlei kaliber nodig. Mensen die hier wonen, moeten hier ook kunnen werken. Daar zet ik me voor in. Maar, er zijn nog genoeg andere dingen te doen: zoals zorgen dat Vlaardingen veilig en schoon blijft én dat er hier genoeg goede woningen gebouwd worden. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Ik rij graag motor en ben altijd veel van huis, ook voor mijn werk. Maar…ik ben ook graag thuis: gewoon in mijn eigen huis en tuin. Dus vandaar deze foto, gemaakt in mijn eigen achtertuin. 

Wat wil je verder nog kwijt?

Ik vind het jammer dat er zo weinig jongeren kiezen voor een actieve rol in de politiek en in het gemeentebestuur. Ik snap het wel, maar vind het toch jammer en roep jongeren op om hun stem te laten horen!!