Leonie Claessen (VVD)

Leonie ClaessenWie ben je?

Ik heet Leonie Claessen (53 jaar) en woon nu al bijna 30 jaar in deze mooie stad met mijn man en drie kinderen. Ik werk voltijd als belangenbehartiger voor glastuinbouwondernemers. Omdat ik gezin, werk en politiek probeer te combineren, heb ik voor andere zaken helaas weinig tijd. Toch ben ik regelmatig als baancommissaris naast de weg te vinden om te vlaggen tijdens Classic Races van het Classic Racing Team. Ook ga ik normaliter altijd naar de TT-Assen en naar minstens één Superbikerace of een Endurance-race. Het is een apart wereldje die motorwereld en dat vind ik zeer verfrissend en helpt me zaken in perspectief te zien. Ook ga ik graag uit in onze mooie stad. 

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Ik zit in de gemeenteraad sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen en heb er nu dus bijna één termijn opzitten. Omdat ik nog altijd als belangenbehartiger werk, was ik altijd erg terughoudend om echt de politiek in te gaan. Ik vind het voor mezelf niet goed om die belangen te verstrengelen maar in Vlaardingen hebben we geen glastuinbouw, dus heb ik de ‘koe bij de horens’ gevat, me kandidaat gesteld en ben met voorkeurstemmen in de raad gekomen. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ‘ondernemersgeluid’ doorklinkt in de raad, maar ook de combinatie met een baan vind ik essentieel. Het is een hele klus, dat geef ik toe, maar ik heb het min of meer met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn ouders hadden in Limburg een (glas)tuinbouwbedrijf en tegelijkertijd was mijn moeder ook politiek actief. Dat was soms erg druk, maar dat vond ik toen heel normaal en dat vind ik nog steeds. 

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Na een paar jaar meegedraaid te hebben met de toenmalige VVD-fractie, vond ik het tijd om in actie te komen in plaats van aan de zijlijn te staan. Onze stad kan wel wat doeners gebruiken, vind ik!  

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Klimaatadaptatie gaat me na aan het hart. Ik vind het dan ook een hele prestatie dat we als raad (dus met z’n allen) ons VVD-amendement om betrokken te worden bij het uitvoeringsprogramma unaniem hebben aangenomen. Het is immers belangrijk dat niet alleen onze ambtenaren en het college aan de slag gaan met formuleren van goede voorstellen om onze stad toekomstbestendig te houden. Ook onze raadsleden willen hun verantwoordelijkheid nemen. Dat vind ik een goede zaak. Voor onze inwoners vind ik ook het ophoogprogramma dat de raad in 2019 heeft vastgesteld erg belangrijk. Je wil immers als inwoner je huis, straat of tuin niet weg zien zakken. 

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Ik zou graag zien dat we in Vlaardingen beter openbaar vervoer krijgen. Zo zou ik het doortrekken van de huidige tramlijn in Holy naar het centrum wel erg mooi vinden om op die manier nog beter aangesloten te worden op de regio. Ook de bereikbaarheid van de bedrijven in onze stad over de weg en met de fiets kan beter. Genoeg te doen dus. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Ik ben het liefst gewoon in onze stad om te praten met onze inwoners, ondernemers én bezoekers. Ik hoor graag wat mensen beweegt en raakt en daarvoor trek ik er graag op uit.