Erik van Pienbroek (ChristenUnie/SGP)

Foto van Erik van Pienbroek in zijn straatWie ben je?

Mijn naam is Erik van Pienbroek. Op een woensdag in april, 46 jaar geleden ben ik geboren in de Westwijk. Daar ben ik opgegroeid. Na mijn trouwen ben ik met mijn vrouw in de Babberspolder gaan wonen waar onze dochter en zoon zijn geboren. Kort daarna zijn wij verhuisd naar onze huidige woning in het centrum waar nog een zoon is geboren. Jarenlang heb ik in de fietsenbranche gewerkt en sinds 1 jaar houd ik mij adviserend bezig met het verduurzamen van woningen. Een grote hobby van mij is het fietsen van lange afstanden.

Sinds wanneer ben je raadslid en hoelang ben je al politiek actief?

Op 19 maart 2002 heb ik mijn eerste fractievergadering bij de ChristenUnie/SGP-fractie meegemaakt. Van 2006 tot en met 2014 was ik steunraadslid en van 2014 tot en met heden raadslid; een diesel zeg maar die nu lekker op dreef is.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Vanuit een brede interesse voor de stad en de gedachte dat er altijd meer commentaar dan oplossingen geleverd worden. Ik vind dat er best gezegd mag worden dat iets anders moet, maar vertel er dan gelijk bij hoe jij denkt dat het dan gedaan moet worden. Dan kan je onderdeel van de oplossing worden. Daarnaast vind ik het mooi om onze christelijke inwoners te vertegenwoordigen met een geluid wat gebaseerd is op de Bijbel. Een groep die ook onderdeel uitmaakt van de stad en samen met andere groepen één samenleving vormt.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?

De grootste uitdaging is zorgen dat er weer meer vertrouwen in de politiek komt en dat het weer gaat om dingen die de hele stad aangaan. Als gemeenteraad hebben wij een moeilijke periode achter de rug waarin wij niet uitblonken in het constructief met elkaar zoeken naar oplossingen. Gelukkig is met de huidige gemeenteraad dit gevoel veel beter en zien we raad breed de noodzaak voor samenwerken en samen naar oplossingen zoeken. Dan zullen er kleine en grote verschillen tussen de partijen onderling zijn. Dat mag, daar hoort ruimte voor te zijn en dat maakt de democratie sterk. Benut die verschillen om uit te leggen wat jouw standpunt is. Wanneer het bestuur stabiel is heeft dat een  positieve afstraling op de stad en kunnen we samen onderwerpen aanpakken.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Hier sta ik in de straat waar ik woon. Een gewone straat in Vlaardingen. Een straat die zijn minpunten heeft, maar ook een straat waar buren op een fijne manier met elkaar omgaan. Het mooie vind ik altijd dat jouw buurman of vrouw gewoon raadslid kan zijn. Het zijn niet allemaal mensen uit de rijkste, mooiste of nieuwste buurten. Wij zijn ook gewoon inwoners van Vlaardingen en willen onze best doen voor de stad. Spreek ons als raadsleden gewoon aan en vraag waarom bepaalde beslissingen zijn genomen of welke gedachte achter een standpunt zit.

Wat wil je verder nog kwijt?

Speelt er iets in je omgeving? Breng de politiek daarvan op de hoogte. Mail gerust naar erik.vanpienbroek@vlaardingen.nl.