Erik van Pienbroek (ChristenUnie/SGP)

Foto van Erik van PienbroekWie ben je?

Ik ben Erik van Pienbroek, 44 jaar geleden geboren in Vlaardingen, getrouwd met een Vlaardingse en wij hebben drie kinderen gekregen.  In het dagelijks leven adviseer ik over en verkoop ik fietsen aan forenzen en vakantiefietsers. Dan heb ik ook gelijk één van mijn hobby’s genoemd, het fietsen van lange afstanden in één of meerdere dagen. Daarnaast houd ik van diverse buitensporten, squashen, tekenen en schilderen. Op zondag neem ik mijn rust en bezoek ik de Sionkerk.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

In 2002 ben ik vanuit de CU/SGP-fractie gevraagd om met hen mee te denken. Vanaf die tijd bezoek ik regelmatig het stadhuis. Na de verkiezingen in 2006 kwam onze partij op twee zetels en mochten wij een steunraadslid leveren. Deze functie heb ik van 2006 tot 2014 vervuld. Vanaf de verkiezingen in 2014 ben ik gemeenteraadslid.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Eigenlijk ben ik er langzaamaan ingerold. Wat mij het meest aanspreekt, is dat je heel breed met de stad bezig kan zijn. Voor iemand met een brede interesse is dat prachtig. Daarnaast vind ik dat wanneer je meent dat iets anders of beter kan, je je daar dan ook voor in moet zetten in plaats van alleen te roepen of posten op sociale media.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Dit is best een lastige vraag. We proberen dan iets groots op te noemen maar vaak zijn er ook mooie kleine succesjes. Door contacten met bewoners hoor je veel en kan je veel betekenen. Zo heb ik mij bijvoorbeeld ingezet om zinloze sloop tegen te gaan. Hierdoor kan stichting Spoetnik nog steeds de oude sporthal aan de Landstraat (Touwbaan) gebruiken. Soms is er ook lange adem nodig. In 2015 diende ik een amendement in voor het aanleggen van een stukje fietspad vanuit Holy-Noord het talud van het A4-tunneldak op. Eindelijk na vijf jaar is dit pad aangelegd.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

De meeste aandacht ligt nu toch wel bij het weer financieel gezond en stabiel maken van Vlaardingen. Daarnaast hoop ik dat de gemeenteraad onderling weer beter met elkaar gaat samenwerken en dat er door ons niet telkens een wij-zij spelletje van gemaakt wordt. Wil je echt iets bereiken dan zal je het samen moeten doen. Op de achtergrond blijf ik mij inzetten voor Vlaardingen fietsstad 2022. Iets wat je echt samen moet doen als partijen, bestuur en organisatie. Samen voor inwoners van Vlaardingen, samen voor u.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Hier sta ik in de Zuidbuurt. Dagelijks fiets ik over deze weg richting mijn werk. Als je rondkijkt, zie je veel mooie natuur en dieren in de polder. Diverse vogelsoorten vliegen rond. Ook de ondernemingen met bijvoorbeeld streekproducten aan deze weg zijn de moeite waard om te bezoeken. Wanneer je hier fietst, krijg je gewoon rust. Gelukkig hebben wij zulke plekken nog in Vlaardingen.