Eenzaamheid

Samen tegen eenzaamheid door verbondenheid. Net even dat steuntje in de rug richting verbondenheid. Niet alleen voor elkaar, vooral met elkaar.

logoVlaardingen Veerkracht 

Vlaardingen Veerkracht is een netwerk voor verbondenheid. Het leven is balanceren en meerdere ballen in de lucht houden. Soms lukt dat niet en verliezen we de balans, bijvoorbeeld tussen eenzaamheid en verbondenheid. Het is fijn als je er niet alleen voor staat om die balans weer terug te vinden en veerkrachtiger te worden. Mensen kunnen veel op eigen kracht en initiatief, maar het helpt als er een iemand is die je even omhoog trekt of een duwtje in de goede richting geeft. De directe omgeving, maar ook de kapper, huisarts of de kassamedewerker kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.

Hoe krijgen we dit voor elkaar?

De gemeente Vlaardingen wil mensen die zich graag meer verbonden willen voelen een steuntje in de rug geven. Wij vinden het belangrijk om dit niet alleen vanuit de gemeente te doen, maar met zoveel mogelijk partijen en mensen. Daarom bouwen wij een netwerk op van mensen die de acties en ideeën van Vlaardingen Veerkracht willen uitdragen. Ambassadeurs, (zorg)organisaties, inwoners en een ieder die zich graag inzet voor verbondenheid. De ambitie van Vlaardingen Veerkracht is om zoveel mogelijk in samenspraak nieuwe projecten op te zetten of bestaande projecten verder te ondersteunen. Wij staan open voor ideeën, meningen, ervaringen en initiatieven van iedereen! Daarnaast nemen wij een verbindende rol aan binnen het netwerk. Vlaardingen Veerkracht zet zich in om mee te denken en te helpen met nieuwe projecten en nieuwe initiatieven mogelijk te maken.

Welke activiteiten?

Met Vlaardingen Veerkracht zijn er samen met Veerkracht ambassadeurs diverse activiteiten ondernomen. Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid is er aandacht voor een divers programma met ontmoetingen voor inwoners. Verder zijn er geregeld activiteiten in de wijken. Voor jongeren is in 2019 Join us gestart in Vlaardingen. Kijk voor meer informatie op www.join-us.nu.

Heb jij een idee? Sluit je aan!

Het opzetten van een netwerk voor verbondenheid kunnen wij niet alleen. Ambassadeurs van Vlaardingen Veerkracht dragen onze ideeën uit en ondersteunen ons bij de uitvoering van projecten en acties. Iedereen kan ambassadeur worden of gewoon een keer langs komen om je ideeën, zorgen, of vragen met ons te delen. We organiseren geregeld bijeenkomsten en we zijn te vinden bij diverse activiteiten in de wijken.

Interesse?

Kom met ons in contact via www.vlaardingen.nl/contactformulier met als onderwerp 'Vlaardingen veerkracht'. Of bel (010) 248 4000. Vraag naar medewerkers van Vlaardingen Veerkracht.