Dak- en thuisloos

De gemeente Vlaardingen biedt nachtopvang voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Bij het Centraal Onthaal Loket van de gemeente kunnen passanten zich aanmelden. De nachtopvang vindt plaats in 'De Elementen' in Vlaardingen.

Nachtopvang bij De Elementen betekent een warme, veilige slaapplaats voor de nacht. Maar ook een maaltijd, gelegenheid om te douchen, kleding te laten wassen en een ontbijt. Er is plek voor 30 mensen.

Voor wie?

De nachtopvang is bedoeld voor mensen uit de gemeenten Vlaardingen, Maassluis en Schiedam die, om welke reden dan ook, dak- of thuisloos zijn. Iemand verblijft maximaal 4 maanden in de nachtopvang. Eventueel kan de opvang met 2 maanden worden verlengd. Mensen die in de nachtopvang verblijven, worden verplicht gestimuleerd de regie over hun leven terug te pakken. Stichting Onder Een Dak (STOED) biedt, in opdracht van de gemeente, verschillende mogelijkheden van hulp en begeleiding.

Het logo van De Elementen boven de ingang.

Hoe werkt het?

Bent u dakloos en wilt u zich aanmelden voor de nachtopvang? Bij het Loket Centraal Onthaal kunt u zich aanmelden om een Centraal Onthaalpas (beschikking) aan te vragen. De openingstijden van het loket bij het Stadskantoor zijn: dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Als er niet direct plek is, komt u op de wachtlijst te staan.

Let op: In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus kunt u niet langskomen. Als u zich wilt aanmelden voor de nachtopvang kunt u bellen met Stroomopwaarts, via (010) 246 5555.  U wordt dan doorverbonden of zo snel mogelijk teruggebeld. 

Voor verblijf in de nachtopvang geldt een eigen financiële bijdrage. 

Dreigt u binnenkort dakloos te worden? Neem contact op met onze Wijkteams Vlaardingen voor hulp en ondersteuning.

Winterregeling

Tijdens de winterregeling kan iedere dak- en thuisloze in De Elementen verblijven. De winterregeling is van toepassing wanneer de gevoelstemperatuur onder de nul graden is. Kijk voor actuele berichtgeving onder andere op de website van de gemeente. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij De Elementen. Wanneer de winterregeling van kracht is, zijn er 10 extra slaapplaatsen beschikbaar. Toewijzing van die slaapplaatsen gaat op volgorde van binnenkomst. 

Welke documenten meenemen?

Een identiteitsbewijs.

Aanmelden

Let op: In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus kunt u niet langskomen. Als u zich wilt aanmelden voor de nachtopvang kunt u bellen met Stroomopwaarts, via (010) 246 5555.  U wordt dan doorverbonden of zo snel mogelijk teruggebeld.  Deze situatie duurt in ieder geval tot en met maandag 6 april.

Loket Centraal Onthaal

  • Locatie: Stadskantoor, Westnieuwland 6 in Vlaardingen
  • Openingstijden: dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur  

De Elementen

  • Locatie:  Nijverheidsstraat 26, Vlaardingen