Mijn kaart is bijna verlopen. Hoe kan ik mijn kaart verlengen?

Vraag

Mijn kaart is bijna verlopen. Hoe kan ik mijn kaart verlengen?

Antwoord
  • Als u geen herkeuring nodig heeft, dan kunt u een maand voor het verlopen van uw kaart een aanvraagformulier 'verlenging gehandicaptenparkeerkaart' invullen. U ontvangt uw kaart 1 a 2 weken voordat uw oude kaart verloopt.
  • Heeft u een herkeuring nodig dan is het noodzakelijk om 3 maanden van te voren een verlenging aan te vragen.  U krijgt vervolgens een oproep van Argonaut Advies B.V. voor een medische keuring. Als dat nodig is, vraagt Argonaut ook gegevens op bij uw huisarts of specialist. Argonaut Advies B.V. informeert de gemeente over de uitslag van de keuring. Als u volgens Argonaut in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart, wordt aan u de gehandicaptenparkeerkaart verstrekt.
  • U krijgt geen bericht over de vervaldatum van uw gehandicaptenparkeerkaart. U bent zelf verantwoordelijk om op tijd een verlenging aan te vragen. Indien er een medische keuring moet plaatsvinden, duurt zo een termijn langer, dus we raden om in dit geval de verlenging een aantal maanden voor de vervaldatum van uw gehandicaptenparkeerkaart in orde te maken. Let op! Indien er een medische keuring moet plaatsvinden, moet u opnieuw aanvraagkosten betalen.
Zie ook deze producten