Betaald parkeren

In en rond het centrum van Vlaardingen moet u betaald parkeren. U kunt uw auto parkeren in een van de parkeergarages of op straat waar u kunt betalen bij de parkeerautomaat of via de mobiele telefoon (sms/app).

Tijdstip betaald parkeren op straat

  • maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur
  • uitzonderingen: op Nieuwjaarsdag, tweede Paas- en Pinksterdag, beide kerstdagen, Hemelvaartsdag en de dag dat Koningsdag gevierd wordt parkeert u op straat gratis.

betaald pakeren

Tarieven betaald parkeren op straat

  • € 2,20 per uur met een starttarief van € 0,10 en maximaal € 12,50 per dag.

Wijze van betalen

Nadat u geparkeerd heeft, kunt u een parkeerticket kopen uit een van de parkeerautomaten. U kunt hiervoor gebruik maken van muntgeld of uw abonnement voor mobiel parkeren (SMS-Parking,  Parkline, Parkmobile, ANWB of Yellowbrick) waarbij u achteraf betaalt via automatische incasso. Bij de meeste parkeerautomaten kunt u bovendien pinnen zonder pincode (het zogenaamde Dip & Go).

Visiteregeling

Woont u in of rond het centrum van Vlaardingen in het gebied met betaald parkeren, dan kunt u uw bezoek gratis laten parkeren via de web-app van de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen. Lees meer.

Controle betaald parkeren

In Vlaardingen wordt gecontroleerd of parkeerders zich aan de regels houden. Daarbij letten de controleurs er op of u betaald heeft, maar ook of het voertuig op de juiste plaats en juiste wijze geparkeerd staat. Namens de gemeente Vlaardingen verrichten medewerkers van P1 de controles. U kunt bij P1 ook terecht voor klachten en bezwaren.

Parkeergarages

Informatie over de parkeergarages (openingstijden, tarieven et cetera) staan op deze website.