Buurtpreventie

De gemeente en politie doen iedere dag hun uiterste best om de stad schoon en veilig te houden. Zij krijgen hulp van buurtpreventieteams en Buurt WhatsApp groepen.

Logo van buurtpreventieWat is een buurtpreventieteam?

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van bewoners die toezicht houden in de wijk. Dat doen ze door op willekeurige tijden en tijdstippen door de wijk te lopen. Voor de gemeente en de politie zijn ze de extra oren en ogen van de buurt. Als zij tijdens het lopen een onveilige situatie tegenkomen, geven ze dit door aan handhavers van de gemeente via de BuitenBeterApp. Als er acute dreiging is, wordt direct 112 gebeld. Het doel van de buurtpreventie het gevoel van veiligheid in een wijk vergroten. De politie en de medewerkers van Toezicht & Handhaving kunnen dat niet alleen. De bewoners spelen hierin een belangrijke rol.

Meedoen

Iedereen vanaf 21 jaar kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar buurtpreventie@vlaardingen.nl. Hierna krijgt u voldoende ondersteuning van de gemeente om uw taak goed uit te kunnen voeren. U leert wat u moet doen in moeilijke situaties en hoe u het beste kunt optreden. 

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen via buurtpreventie@vlaardingen.nl. Heeft u geen tijd om mee te lopen, maar wilt u wel een bijdrage leveren aan de veiligheid in de stad? Ook dan kunt u zich aanmelden bij de Buurt WhatsAppgroep.