Nora Ouwendijk

Close up Nora OuwendijkHebben jullie dat misschien ook? Alles geregeld voor wat de mooiste dag van je leven wordt genoemd, jullie kleding, de locatie en dan…dan schrik je ’s nachts wakker. We zeggen wel “ja” tegen elkaar, maar wie is de persoon die ons huwelijk voltrekt.

Vroeger had je geen keus: de ambtenaar die op dat moment beschikbaar was, trouwde je, niets persoonlijke speech, gewoon 13 in een dozijn (tenzij je een ambtenaar kende).

Tegenwoordig is dat gelukkig anders: je mag je voorkeur uitspreken en hopelijk is die persoon op “jullie” dag beschikbaar. Je maakt een afspraak en de hele plechtigheid wordt met elkaar doorgesproken: wat willen jullie, wat kan er, een terugblik over hoe jullie elkaar leerden kennen, misschien een tipje van de sluier….

Ik ben 1 van de mensen die jullie huwelijk mag voltrekken. Vroeger al probeerde ik een persoonlijk tintje aan de speech te geven, want… al ben ik geen 'ervaringsdeskundige', ik ga altijd uit van: ‘hoe zou ik het willen als ik aan de andere kant van de tafel sta’.

Dat is dan ook mijn motto: ook aan het officiële gedeelte een persoonlijk tintje geven!

Nora