Wat is het totaalgewicht van een complete verwarmunit inclusief gevulde waterboiler? En hoeveel verwarmt water is hier beschikbaar?

Vraag

Wat is het totaalgewicht van een complete verwarmunit inclusief gevulde waterboiler? En hoeveel verwarmt water is hier beschikbaar?

Antwoord

Het formaat van de warmwaterboiler kan zelf gekozen worden. De geadviseerde grootte hangt af van het aantal personen in de woning en of er een regendouche en/of bad aanwezig is in de woning. Vaak zal de warmwaterboiler rond de 180 á 300L zijn met een temperatuur van 58°C.  Gewicht van de warmtepomp zal ca. 100kg zijn. Totaal (gevuld) gewicht van warmtepomp en boiler is ca. 350kg (bij toepassing van all-in-one unit).

 

Er werd gezegd dat het geluidsniveau van de buitenunit gereduceerd kan worden met een omkasting. Dit is volgens mijn informatie niet toegestaan om technische redenen. Geluidsomkasting toepassen bij de buitenunit is mogelijk. Uiteraard is het wel raadzaam om de juiste geluidsomkasting te kiezen welke het functioneren niet (of minimaal) beïnvloed. Veel nieuwe warmtepompen hebben standaard een lager geluidsvermogen, en deze zouden daardoor ook zonder extra geluidswerende omkasting aan de norm voldoen. Plaatsing van de warmtepomp is sterk bepalend in de geluids-/trilling productie. Een houten dak is erg gevoelig voor trillingen, en betonnen dak verkleint de kans op trillinghinder.