Tip van Energie-ambassadeur Cees van der Velden

Energie-Ambassadeurs zijn bewoners / vrijwilligers die niet alleen energie willen besparen, maar die verder gaan in hun interesse voor duurzame energieopwekking door samen met hun buren duurzaam aan de slag te gaan. Vanuit hun aanstekelijke enthousiasme, kennis en ervaring geven ze advies: gratis en onafhankelijk.

Cees vd Velden

Ik, Cees van der Velden, maak deel uit van de Werkgroep Energie Transitie van Duurzaam op Dreef. Zelf ben ik bewoner van 1 van de woningen 'De Tweelingen' aan de Platanendreef. Door deel uit te maken van de werkgroep ben ik betrokken bij de Regionale Energie Strategie (RES) van de gemeente Vlaardingen waarin voor de Drevenbuurt als 1 van de eerste wijken in Vlaardingen een Wijkuitvoeringsplan (WUP) wordt opgesteld om van het aardgas af te gaan. Voor alle betrokkenen vanuit de Werkgroep Energie Transitie is dit een uitdaging en wij kunnen het niet alleen. Vandaar dat wij op zoek zijn naar enthousiaste buurtbewoners die een bijdrage willen / kunnen leveren in de vorm van 'energie-ambassadeur'. 

We willen graag voor elk woningtype een enthousiaste energie-ambassadeur in ons team, dus meld u aan! 

Wat ik zelf van plan ben voor de 28 woningen 'De Tweelingen', is om een overzicht te maken van energiebesparende maatregelen die reeds zijn uitgevoerd en goed toepasbaar zijn. Dit overzicht wordt dan gedeeld om de bewoners van 'De Tweelingen' met energiebesparing te helpen. Ook wordt het overzicht van de reeds genomen maatregelen gedeeld met alle energie-ambassadeurs vanuit de Drevenbuurt. 

Als tip wil ik het volgende meegeven: Meten = Weten 

  • Start eerst met het in kaart brengen van je energieverbruik. Een heel slim apparaatje is de Homewizard P1-meter. Deze P1-meter steek je in je slimme elektriciteitsmeter en via wifi is het elektriciteit- en aardgasverbruik af te lezen. Kosten € 29,95 

p1 meter

  • Ook is het drinkwaterverbruik zichtbaar te maken met een waterverbruikmonitor, die je op de watermeter plaatst. Kosten € 49,95 Te verkrijgen bij www.Homewizard.com.

waterverbruikmonitor