Archeologie

De gemeente Vlaardingen heeft een eigen archeologisch en bouwhistorisch depot aan de Waalstraat 100a. Met veel enthousiasme dragen de beheerders en vrijwilligers zorg voor dit stukje erfgoed. Ze bewaren, onderzoeken, beschrijven en ontsluiten de collectie.

De archeologische collectie van de gemeente telt duizenden vondsten. Een mooie selectie van oude en nieuwe vondsten is te bewonderen op de website www.geschiedenisvanvlaardingen.nl. Ook de publicaties over opgravingen en verhalen over het verleden vindt u hier terug.

Het depot

onderzoekDe gemeente Vlaardingen heeft een eigen archeologisch en bouwhistorisch depot aan de Waalstraat 100a. Met veel enthousiasme dragen de beheerders en vrijwilligers zorg voor dit stukje erfgoed. Ze bewaren, onderzoeken, beschrijven en ontsluiten de collectie. De archeologische collectie van de gemeente telt duizenden vondsten. Een mooie selectie van oude en nieuwe vondsten is te bewonderen op www.geschiedenisvanvlaardingen.nl/collectie. Ook de publicaties over opgravingen en verhalen over het verleden vindt u hier terug.

Archeologie op school

lespakketOntdek en beleef Vlaardingen door de eeuwen heen! De archeologen van de gemeente Vlaardingen bieden basisscholen de keuze uit drie bijzondere lespakketten voor de bovenbouw. Elke pakket daagt de leerlingen uit om zich te verdiepen in een exclusief hoofdstuk uit de Vlaardingse geschiedenis: De steentijd (de Vlaardingencultuur), de ijzertijd / Romeinse tijd, of de middeleeuwen. Een pakket bestaat uit twee delen: een haringtonnetje voor in de klas en een bezoek aan het archeologisch depot of een gastles van een archeoloog.

Meer informatie

Ontdek de archeologisch depot, verhalen, voorwerpen, monumenten, foto’s en archiefstukken op www.geschiedenisvanvlaardingen.nl. Via twitter (@OverVlaardingen) en Facebook blijft u ook op de hoogte van alle nieuwe onderzoeken, vondsten en verhalen.

Geïnteresseerd in de collectie, archeologie op school of het bijzondere werk dat vrijwilligers en beheerders verrichten? Het depot is te bezoeken op afspraak. U kunt een afspraak maken via (010) 248 4000.