Riviernaamborden Vlaardingen

Beste persrelatie,

Vlaardingen ligt al heel lang deels aan de Nieuwe Maas en deels aan Het Scheur. Op 29 juni 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders de naam Nieuwe Maas ook officieel als openbare ruimte vastgelegd in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Over Het Scheur nam het college al in 2007 een besluit.

Omdat veel mensen denken dat Vlaardingen aan de Nieuwe Waterweg ligt, komen er grote naamborden met de juiste benaming langs het water, die zowel vanaf het water als vanaf de kant leesbaar zijn. Er komen borden met Nieuwe Maas op het Oosterhoofd, bij de aanlegsteiger aan de Maasboulevard en bij het Delta Hotel en borden met Het Scheur aan de Vikingbank en bij het Oeverbos. 

Het eerste bord, bij het Oeverbos, wordt op woensdag 4 augustus om 15.30 uur onthuld door stadsarchivaris Harm Jan Luth-Mulders die al jaren strijdt voor een juist naamgebruik van de rivier bij Vlaardingen en Maassluis. Hij doet dit samen met Leo Boer, oud-jurist ruimtelijke ordening en Koos Stadhouders, oud-medewerker Havenbedrijf Rotterdam, die zich eerder ook al sterk maakten voor Het Scheur.

Uw aanwezigheid bij deze onthulling wordt op prijs gesteld.

Wanneer:

Woensdag 4 augustus om 15.30 uur

Adresgegevens:

Het dichtstbijzijnde adres is ‘De Groote Lucht’, Maassluissedijk 175. Op bijgaand kaartje kunt u zien hoe u er komt.

  • Route Het Scheur (jpg, 131 KB)