Vlaardingse stadsspeld voor Peter Spek

Op 27 april heeft burgemeester Bert Wijbenga - van Nieuwenhuizen de Vlaardingse stadsspeld uitgereikt aan Peter Spek bij de nazit in de bibliotheek.

Foto van de uitreiking van de Vlaardingse stadsspeld aan Peter Spek (fotograaf-Sander Schenkel)Peter Spek is een actieve en gedreven vrijwilliger die al 50 jaar zijn steentje bijdraagt aan de Vlaardingse samenleving. 

Stichting Poort van Hooglede

De heer Spek heeft er mede voor gezorgd dat de rozentuin in de Holy weer aanzien heeft gekregen. Bij evenementen vertaalt hij, als spreekstalmeester,  de termen van de specialisten in begrijpelijke taal voor de toeschouwers. 

Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen

Hij is al 50 jaar lid en houdt zich bezig met de organisatie van Koningsdag, 4 en 5 mei. De organisatie van de Havenloop, de oudste stratenloop van Nederland was ook in zijn handen.

AV Fortuna

De heer Spek is altijd zeer betrokken geweest bij AV Fortuna. Hij was voorzitter van 1978 tot 1985. Organiseerde mede de huldiging van de sportkampioenen en de schoolsportdagen voor groep 8, was beheerder van de kantine. Was redactielid van het clubblad en een grote promotor door stukjes over de club te schrijven in Groot Vlaardingen.

Omroep Vlaardingen

Hij is zeer betrokken vanaf de oprichting. Is van grote waarde en de motor achter de vele succesvolle sportprogramma’s. 

Veteranencomité

Is al enige jaren actief in en tevens medeorganisator van de lokale Veteranendag. Op de lokale dag fungeert hij als spreekstalmeester.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Vlaardingse stadsspeld aan de heer Spek toegekend als waardering voor zijn jarenlange inzet voor de Vlaardingse samenleving. 

Over de Vlaardingse stadsspeld

Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon aan mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.