Stem voor kunst

Kunstkenner of cultuurbarbaar? Dat maakt bij het uitbrengen van een stem voor Kunst in Vlaardingen niets uit. Tot 29 februari kunnen alle Vlaardingers laten weten welke van de deelnemende kunstwerken hun voorkeur heeft om een jaar lang op een sokkel nabij het landje van Chardon tentoongesteld te worden.

De stad is van ons allemaal en er zijn dan ook heel veel Vlaardingers die zich betrokken voelen bij hoe die stad er uit ziet. Zeker als het gaat om zo’n markante plek als het Landje van Chardon! Mooi dus als zoveel mogelijk Vlaardingers meedenken over het kunstwerk dat het beste thuis is op deze plek om de plek zo nog extra glans en karakter te geven.

Vlaardingse werken

Acht Vlaardingse kunstenaars hebben kunstwerken aangeleverd voor deze verkiezing. U kunt kiezen uit kunstwerken die gemaakt of ontworpen zijn door Rinke Baaima, Rein Hagenaars, Kay Hessels, Marjon Hoogendijk, Norbert de Groot, Frans de Winter, Sander Groen en Jos Lukassen.  Zeer uiteenlopende werken om naar te kijken, over na te denken, te lezen, te voelen, te ervaren.

Van idee naar sokkel

Het uitverkoren kunstwerk komt medio volgend jaar op een sokkel naast Het Landje van Chardon op de hoek van de Burgemeester Verkadesingel en de Burgemeester Heusdenslaan. Op deze plek blijft het werk minimaal een jaar te zien. Na dat jaar wordt er besloten of de sokkel op zijn plek blijft of verhuist  naar een andere plek in de stad.

Stem nu

De acht kunstenaars brengen op de website www.kunstindegemeente.nl/gemeente/vlaardingen in totaal negen kunstwerken onder uw aandacht. Inwoners van Vlaardingen kunnen via deze website hun stem uitbrengen op het kunstwerk dat naar hun mening het mooist of het meest passend is op deze locatie. Onder de stemmers worden 10 kunstboeken ‘Kunstenaar van het Jaar 2020’ verloot.
Uit de drie kunstwerken met de meeste stemmen, maakt een jury de uiteindelijke keuze. Daarbij kijken ze ten eerste naar de voorkeur van het publiek maar daarnaast ook bijvoorbeeld naar praktische zaken zoals de inpassing op de betreffende locatie.