Hennepkwekerij Bachstraat ontmanteld

De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op dinsdag 17 maart 2020 naar aanleiding van een melding over stankoverlast een hennepkwekerij aan de Bachstraat ontdekt. Er is een kwekerij met 135 lege potten en 136 stekken gevonden. De politie gaat ervan uit dat er 5 keer geoogst is.

De gemeente Vlaardingen heeft direct opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Er is een verdachte aangehouden en deze is overgebracht naar het politiebureau. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De ontmantelingskosten worden op de dader(s) verhaald.

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.