Hennepkwekerij 3e Industriestraat ontmanteld

De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op dinsdag 14 januari 2020 een hennepkwekerij aan de 3e Industriestraat ontmanteld. Er is een kwekerij met 588 planten en zo'n 30 lampen gevonden.

De gemeente Vlaardingen heeft direct opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Na de ontmanteling zijn de gebruikte apparatuur en de henneptoppen ter plaatse vernietigd. Er was sprake van stroomdiefstal en er is een verdachte aangehouden. De ontmantelingskosten worden op de dader(s) verhaald.

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.