Nieuwsbrief Sport & Bewegen – 12 mei 2021

Beste (bestuurders van) sportverenigingen,

Met een beetje geluk is er vanaf volgende week woensdag, 19 mei, weer meer mogelijk qua sporten. Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt. Op maandag 17 mei neemt het kabinet daar een definitieve beslissing over, dus ik hoop met u mee dat de cijfers blijven dalen. Het is een kleine stap, maar in ieder geval een stap in de goede richting. Niet alleen kunnen weer meer mensen gaan sporten, ook de terrassen van sportkantines krijgen weer wat ruimte. 

In deze Nieuwsbrief Sport & Bewegen leggen we uit wat de versoepelingen betekenen. Ook vragen wij uw hulp om samen met ons te zorgen dat de maatregelen die er nog zijn worden nageleefd. Dus zorg ervoor dat mensen geregistreerd worden, afstand houden en dat er niet teveel mensen aanwezig zijn.

Hopelijk kunnen we snel de volgende stappen zetten, want de gemeente Vlaardingen, en vooral haar inwoners, kunnen niet zonder u! Ik wens u succes en sterkte de komende tijd, 

Bart Bikkers
Wethouder

Bart Bikkers staand bij fiets

Sport algemeen

De kantines (binnen) van sportaccommodaties blijven gesloten. Terrassen van sportlocaties mogen wel open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen. Dus onder andere max 50 per terras, max 2 per tafel (tenzij van hetzelfde huishouden), met reservering en geen zelfbediening.
Douches en kleedkamers van binnen- en buitensportaccommodaties blijven gesloten. Er mogen geen toeschouwers of ouders langs de lijn staan.

Binnensport

De sportscholen en het zwembad mogen weer open. Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn, exclusief personeel. Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
Mensen boven 26 jaar moeten 1,5 meter afstand houden van anderen. Groepslessen mogen alleen voor kinderen/jongeren tot en met 17 jaar. De kleedkamers, douches en sauna’s moeten nog gesloten blijven. De kleedkamers in zwembaden mogen wel open zijn.  Wedstrijden zijn alleen toegestaan voor kinderen/jongeren tot en met 17 jaar, maar alleen met teams van de eigen sportclub. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag het mondkapje af. Bij het zwembad geldt dat het alleen open mag voor sportbeoefening. Dus vrijzwemmen is nog niet toegestaan.

Buitensport

Buitensporten mag op sportcomplexen en in de openbare ruimte als de groep niet groter is dan dertig personen. Voor mensen boven 26 jaar geldt dat de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden en er mogen geen wedstrijden worden gespeeld. Jongeren t/m 26 jaar mogen wel binnen 1,5 meter sporten. Ook hierbij mag geen publiek aanwezig zijn. 

Volgende stap

Als maandag blijkt dat de versoepelingen doorgaan dan kunt u dus open volgens de maatregelen. Zo niet, dan berichten wij u nog. Op 1 juni wordt besloten of stap drie gezet kan worden. Dat betekent dat eventuele volgende versoepelingen op z’n vroegst op 9 juni ingaan.