Coalitie maakt zich hard voor ontwikkeling Rivierzone

In het nieuwe coalitieakkoord neemt de ontwikkeling van de Rivierzone een prominente rol in als eerste van acht stadsprogramma’s. Wethouder Bart Bikkers is er trots op dat de coalitie zich hier hard voor maakt: “Wij werken aan een stad waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Dat doen we vol vertrouwen.”

programmaontwikkeling kaart

In het coalitieakkoord genaamd “Groei en Bloei voor Vlaardingen” staat met welke ambities de coalitie de komende jaren aan de slag gaat. Hierin vormen 8 stadsprogramma’s de pijlers. Dit zijn grote maatschappelijke vraagstukken voor Vlaardingen die van groot belang zijn voor de stad. De nieuwe Rivierzone is één van deze belangrijke pijlers. In deze ruwe wijk kunnen Vlaardingers straks fenomenaal wonen, werken en studeren. Er komen woningen voor starters, pensionado’s en gezinnen, in verschillende prijsklassen.

“Door woningen in verschillende segmenten te bouwen, brengen we de Vlaardingse woningmarkt in balans”, vertelt wethouder Bouwen en Wonen Ivana Somers-Gardenier. En dat is nodig. “Vlaardingen heeft een enorme uitdaging om te voorzien in woningbouw. Daar werken we de aankomende jaren hard aan om dit te verwezenlijken.”

Wethouders Ivana Somers en Bart Bikkers

Werken kan straks bij een van de kantoren, studio’s, ateliers, horeca en werkplaatsen in de buurt. Studeren kan op een mbo-campus op District-U. Kortom: de Rivierzone wordt een wijk waar volop bedrijvigheid is.

Lees het volledige coalitieakkoord op onze website.