Bouw gestart voor tijdelijke woonstudio’s op terrein District U

Op woensdag 8 juni plaatste wethouder Bart Bikkers de eerste van 318 tijdelijke woonstudio’s in District U, het voormalige Unileverterrein. District U is onderdeel van de Rivierzone Vlaardingen, het stadsgebied dat in ontwikkeling is. De studio’s worden in de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein. Daar mogen de woningen maximaal 10 jaar staan. Na die tijd maakt het complex plaats voor nieuwbouw. Binnenkort start ook de verhuur van de studio’s.

Bouw gestart voor tijdelijke woonstudio's op District U

De studio’s zijn bestemd zijn voor studenten, jongeren en starters. Het is belangrijk dat zij binding hebben met Vlaardingen en actief willen zijn in deze omgeving. De studio’s leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de stad en specifiek onder deze groepen. ‘Nieuwbouwwoningen hebben we niet zomaar gebouwd’, vertelt Martijn van Sluijters, projectleider van District U. ‘Daarom helpt het dat we nu “even snel’’ 318 tijdelijke woningen kunnen neerzetten. Het is een goede overgangsoplossing. Daarbij is het goed voor het gebied dat er snel mensen komen wonen. Zij zorgen er voor reuring en stimuleren verdere ontwikkeling.’

Fairland Studios – fair and square studio living

Het project genaamd ‘Fairland Studios’ bestaat uit 318 tijdelijke woningen van circa 27 m2. Deze zelfstandige studio’s hebben een eigen keuken, badkamer en balkon. De studio’s worden volledig gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd aan de bewoners. Ook komen er in het woongebied nieuwe voorzieningen bij. Zoals een gemeenschappelijke wasruimte, recreatieruimte en een gezellige buitenruimte voor de zomeravonden.

Rivierzone Vlaardingen

Onder de naam District U ontstaat op het voormalige Unilever-terrein in de komende jaren een nieuw woon-werkgebied. De komst van de tijdelijke woningen is een logische stap in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk. Het wordt prima wonen in de studio. Het Maaspark ligt naast de deur en Rotterdam centrum en Hoek van Holland strand zijn makkelijk en snel bereikbaar.

Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen. Ook wil de stad hiermee voorzien in de woningbehoefte. Op verschillende locaties in de Rivierzone komen woningen en voorzieningen. In totaal komen er 2450 tot 3100 nieuwe woningen bij. Deze krijgen verschillende prijsklassen en komen te staan in een mix van hoogstedelijke bouw en groen.

Oplevering

Naar verwachting zijn de studio’s in de loop van september klaar voor bewoning. Belangstellenden kunnen zich inschrijven als geïnteresseerde voor één van de tijdelijke woonstudio’s in District U. Zij worden door Gapph vastgoedbeheer op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en vervolgstappen om in aanmerking te komen voor een studio.

Meer informatie over District U: www.district-u.nl

Inschrijven voor de interesselijst via: www.fairlandstudios.nl