Muziek bij de Buren: een terugblik

Op zondagmiddag 27 november vond het huiskamerfestival Muziek bij de Buren als van ouds weer plaats op de KW-haven in Vlaardingen. Met wel 93 optredens op 31 podia in de huiskamers van gastvrije Vlaardingers en in ‘huiskamers van de stad’. Zoals KADE40, Museum Vlaardingen, Stichting Pameijer en de Windwijzer.

DSC06672 (1)-VerbeterdIn de ‘huiskamers van de stad’ traden opkomende en gearriveerde Vlaardingse talenten op. Zo trad de Vlaardingse formatie Silver Pockets Full op in brouwerij de Vulcaan. De huiskamers vulden zich met een diversiteit aan klanken variërend van close harmony en klassieke viool tot artiesten zoals singer-songwriters en bands. Zo voelde het festival die middag zowel intiem als groots. Ter afsluiting van het feestelijke evenement was er een slotfeest in de Kroekpoekfabriek.  

Over het festival

In 2017 werd Muziek bij de Buren voor het eerst georganiseerd. Toen de landelijke organisatie van het evenement stopte, leek het doek voor de Vlaardingse editie te vallen. Het lokale projectteam redde het festival en sinds 2021 organiseert Stichting KWartiermakers het muziekfestival.

Meer weten over Muziek bij de Buren? Kijk voor meer informatie op www.muziekbijdeburenvld.nl/