Nieuwsbrief MVS Jeugdmodel – Juli 2022

Beste lezer,

Alle jeugdhulp dichtbij en vanuit één partij. Dat is waar de nieuwe samenwerkingspartner Mevis voor staat. Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan de uitvoering van het nieuwe jeugdmodel. In een bijeenkomst in september zal de kersverse programmadirecteur Inge Muis het consortium nader introduceren en u op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkelingen. In deze nieuwsbrief vindt u hiervoor de uitnodiging.  

In de vaste rubriek Portret van… maakt u deze maand kennis met Pamela Galjaard, adviseur contractmanagement  jeugdzorg bij Rogplus en drijvende kracht van de backoffice. 

Mevis zet vanaf 2023 met alle partners in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de volgende grote stappen. De komende vier jaar zal dit onder verantwoordelijkheid zijn van Dogukan Ergin, de nieuwe wethouder Jeugd van Schiedam, samen met wethouder Jacky Silos-Knaap in Vlaardingen en wethouder Corine Bronsveld-Snoep in Maassluis.

Voor nu wensen we u een fijne zomer, graag ontmoeten we u in september!


Oproep

Met deze nieuwsbrief informeren en inspireren wij u als betrokkene bij het MVS Jeugdmodel. Vanaf deze maand breiden we de huidige redactie uit met Diana Langerak, de marketing- en communicatieadviseur bij Mevis. We blijven schrijven over onderwerpen die aansluiten bij waar ú nieuwsgierig naar bent en behoefte aan heeft. Tips blijven daarom van harte welkom. Misschien wilt u iemand voordragen voor een kort interview? Meld het ons! Stuur uw vraag of bijdrage per e-mail naar: jeugdhulpmvs@maassluis.nl, onder vermelding van NIEUWSBRIEF.

Uitnodiging netwerkbijeenkomst

MVS jeugdmodel

Met het nieuwe consortium Mevis heeft het MVS Jeugdmodel een stevige samenwerkingspartner voor de jeugdzorg in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Met plezier nodigen we alle betrokkenen bij het Jeugdmodel uit voor een netwerkbijeenkomst rond het MVS Jeugdmodel waarbij Mevis zich introduceert. We gaan graag met elkaar in gesprek over hoe de samenwerking met Mevis eruit gaat zien. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Voor wie?

Huisartsen, schooldirecties en IB’ ers, wijkteammedewerkers, jongerenwerkers, jeugdhulpverleners, zorgaanbieders, POH-J’s en iedereen binnen de MVS-gemeenten die direct of zijdelings bij de jeugdhulp betrokken is.

Programma

17.30 – 18.00 uur                        Inloop met soep en broodjes
18.00 – 19.30 uur                        Programma
19.30 – 20.00 uur                        Netwerkborrel

Wanneer?

Om uw keuze te vergroten en het aantal deelnemers te spreiden, organiseren we dezelfde bijeenkomst op twee data. We verzoeken u zich aan te melden voor één van de twee data:

Maandag 19 september 2022, 17.30 - 20.00 uur of op woensdag 28 september 2022, 17.30 - 20.00 uur.

Waar?

Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis

Aanmelden

Aanmelden van uzelf en/of een collega kan tot en met 7 september via jeugdhulpmvs@maassluis.nl.
Na aanmelding informeren we u verder over het programma.

We kijken uit naar uw komst!

Portret van… Pamela Galjaard, adviseur contractmanagement jeugdhulp bij Rogplus

7_Nieuwsbrief JUL_Pamela Galjaard_ROGPLUS

Vanuit welke rol ben je betrokken bij het MVS Jeugdmodel?

“Als adviseur contractmanagement beschikken wij als team over alle data die is gedeeld tijdens de aanbesteding. Zo kunnen wij zien hoeveel kinderen zorg krijgen, om welke zorg het gaat, bij welke aanbieder en voor welke kosten. Als adviseur ben ik aanwezig bij de werkoverleggen van de wijkteams, zo halen mijn collega’s en ik administratieve informatie op. Met deze input informeren we de accounthouders jeugdzorg bij de MVS-gemeenten,  over bijvoorbeeld zorg die niet is ingekocht, maar wel nodig is. Kort samengevat gaan de wijkteams over de inhoud van de benodigde zorg, wij over de administratie daarvan.” 

Wat is je drijfveer om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de jeugdhulp in onze regio?

“Eigenlijk heel voor de hand liggend, ik vind het gewoon heel belangrijk dat kinderen de zorg krijgen die nodig is. Ik zie nu nog te veel voorbeelden waarin dit door onder andere de lange wachttijden en versnippering, veel langer duurt dan nodig is. Of ver van huis. Een gedegen administratie zie ik als basis voor het effectief ophalen van signalen.”

Wie is je inspirator of voorbeeld in je werk?

“Dat zijn voor mij de mensen op de werkvloer. Zonder hun inzet zouden veel cliënten niet kunnen functioneren zoals ze nu doen. Met de juiste begeleiding, met de juiste behandeling, zorgen zíj ervoor dat kinderen het weer zelf kunnen. Als tussenpersoon tussen de MVS-gemeenten en Rogplus, zie ik veel dossiers en dus ook wanneer kinderen uitstromen. Dat is heel motiverend. Daarnaast inspireert de drive van het team mij ook enorm. Mijn collega’s zijn net als ik, heel pragmatisch ingesteld, van het type ‘niet lullen maar poetsen,’ en heel servicegericht. We vormen een goed team met elkaar en dat werkt heel fijn.”

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Nou voor een reisje in binnen- of buitenland, lang of kort, ben ik altijd wel te porren. Maar ook voor goede sushi.” Lachend: “Eigenlijk voor alle goede dingen van het leven. Een gezellig uitje met mijn gezin of samen met mijn man op pad. Fietsen mee, hond mee en lekker genieten.”

Welke brandende vraag heb je?

“Ja, toch vooral: hoe gaat de jeugdhulp er vanaf 2023 concreet uit zien? De aanbesteding is afgerond, nu vinden de gesprekken plaats met Mevis en zijn we bezig met de uitvoering. Mijn brandende vraag: Gaat het inderdaad zo worden als we voor ogen hadden? Wij zitten in elk geval in de startblokken!”