Collega’s van het Rijk op werkbezoek

Donderdag 20 april bracht een groep collega’s van DG Oekraïense ontheemden (DG-Oek), de Nationale Opvang organisatie (NOO), OC&W, SZW en VWS een bezoek aan Mrija. Allen zijn collega’s die betrokken zijn bij de opvang van Oekraïense ontheemden in Nederland. We spraken onder andere met elkaar over de uitdagingen om in een jaar tijd een tijdelijke wijk uit de grond te stampen waar een groot aantal Oekraïners prettig en veilig kan wonen, werken en naar school kan gaan.

WerkbezoekDG_OEK3Het was waardevol en belangrijk om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Wij willen dat andere gemeenten, de veiligheidsregio’s en de collega’s bij het rijk kunnen leren van ons pionierwerk. We delen onze ervaringen al op meerdere plekken. Zo waren we maandag 8 mei aanwezig bij het congres van Asiel tot en met integratie van de VNG. In een workshop hebben we onze ervaringen gedeeld en vragen beantwoord van zo’n 50 vertegenwoordigers van gemeenten. 

Als de woningen in de tijdelijke wijk over een aantal maanden bewoond zijn, dan zullen onze ervaringen en leerpunten op papier gezet worden.