Zwemmen…waar?

Met de temperaturen van de afgelopen weken, is een frisse duik, het mooiste wat er is! Helaas is het aantal plekken waar dat kan, beperkt.

Vlaardingen grenst aan de Nieuwe Maas, maar door de drukke scheepvaart, zuiging en stroming is het gevaarlijk, en daarom ook verboden, om in deze rivier en aangrenzende havens te zwemmen.

Ook is het volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan om binnen 25 meter van bruggen, sluizen of dat soort constructies te zwemmen. Daarnaast is het voor iedereen die in openbaar water zwemt verboden zich zo te gedragen dat het scheepvaartverkeer daarvan hinder of gevaar kan ondervinden.

In Vlaardingen zijn onder andere het Buizengat, de Oude Haven en de Vlaardingse Vaart geen aangewezen zwemlocaties en dus onveilig. Er kan niet worden gegarandeerd dat de kwaliteit van het water geschikt is om in te zwemmen. Ook kunnen niet-zichtbare obstakels de zwemmers ernstig in gevaar brengen!

Verder is het gebied rondom de Vlaardingse Driesluis (Kortedijk) niet toegankelijk. Het privéterrein mag ook niet betreden worden om te zwemmen vanaf de kleine steiger.