Zaterdag 28 maart - Vlaardingen Schoon Challenge

Maakt u zich ook wel eens kwaad om al het zwerfafval? Het ziet er smerig uit en het is slecht voor de natuur (hoewel ongedierte daar soms anders over denkt). Daar kunnen we met z’n allen over mopperen, maar de initiatiefnemers van de Vlaardingen Schoon Challenge hebben een beter idee: laten we er gewoon met z’n allen wat aan doen!

De Vlaardingen Schoon Challenge is een bewonersinitiatief uit de Westwijk. De organisatoren roepen bewoners en organisaties van alle wijken van Vlaardingen op om op zaterdag 28 maart van 11.00 uur tot 13.00 uur schoonmaakacties te houden. Daar wordt de stad schoner en gezelliger van. Grote kans immers dat u al opruimend nieuwe en bekende buurtgenoten ontmoet en aan de praat raakt. 

De organisatoren lichten toe: “Wij verwachten echt niet dat het zwerfafvalprobleem opeens opgelost zal zijn. Wij willen wel laten zien dat het zo écht niet langer kan. Er zijn al veel mensen die - vaak onopvallend - verantwoordelijkheid voor hun woonomgeving nemen en de rotzooi opruimen die mensen zomaar neergooien. Wij hopen dat anderen ook de mouwen opstropen.” 

Meedoen?

Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten op zaterdag 28 maart. Op www.vlaardingenschoon.nl vindt u alle informatie en kunt u zien bij wie u zich kunt aanmelden. Volg voor de laatste nieuwtjes ook de Vlaardingen Schoon Challenge op Facebook!

Zwerfvuil ruimen!