Winnend kunstwerk: Passenger van Frans de Winter

Bij het Landje van Chardon komt een nieuw kunstwerk te staan: Passenger van de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter. Het kunstwerk kwam als winnaar uit de bus bij de verkiezing die plaatsvond voor een kunstwerk op deze bijzondere plek in onze stad.

 

573 Vlaardingers brachten hun stem uit voor een van de negen kunstwerken die Vlaardingse kunstenaars hadden ingezonden voor deze verkiezing. De eindjury heeft vervolgens naar de uitvoering van het ontwerp gekeken en of het bestand is tegen een jaar lang buiten pronken.

Passenger

Het winnend beeld  dat nu daadwerkelijk uitgevoerd wordt, is Passenger, een beeld van een voorbijlopende mens. Kunstenaar Frans de Winter vertelt: “Wat ik wil overbrengen met dit beeld is dat de beschouwer of de passant in ieder geval wordt uitgenodigd om stil te staan of de gedachte heeft iemand op deze bewuste plek te zien”. Meer informatie over de kunstenaar vindt u op zijn website.

Frans de Winter is erg blij dat hij gewonnen heeft, maar de uitverkiezing van het kunstwerk komt wel op een ongelukkig moment nu het coronavirus veel activiteiten onmogelijk maakt. Ondanks dat, start de kunstenaar met de voorbereidingen en productie van het uiteindelijke beeld. We hopen het beeld te kunnen onthullen in een periode waarin het gevaar op besmetting door het coronavirus geweken is.

Afbeelding van het beeld Passenger