Winnaar Passieprijs voor Vlaardingen: David de Beer

De VriendenLoterij Passieprijs is onderdeel van de Nationale Vrijwilligersprijzen en dé prijs voor vrijwilligers die zich op een buitengewone manier (lokaal) hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Dit jaar is David de Beer de winnaar van de Passieprijs voor Vlaardingen.

David is nu vijf jaar met veel enthousiasme vrijwilliger bij Stichting SchuldHulpMaatje Vlaardingen. Als coördinator draagt hij zorg voor de intake van de hulpvragers en begeleiding van SchuldHulpMaatjes. Hij kan als geen ander inschatten wat nodig is en zorgt voor een zorgvuldige koppeling tussen hulpvrager en een SchuldHulpMaatje.

David is een zeer bevlogen vrijwilliger en erg betrokken bij de aanpak van schulden en armoede in de gemeente Vlaardingen. Hij denkt in verschillende verbanden (ook in nauwe samenwerking met de gemeente) altijd proactief mee in hernieuwde plannen en experimenten ter verbetering van deze problematiek.

Hij heeft mede de Whatsapp bij schulden ontwikkeld, waarbij mensen zich met een vraag over schulden via de Whatsapp kunnen aanmelden en daarna in contact komen met één van de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje.

Naast zijn inzet voor Stichting SchuldHulpMaatje is David ook actief betrokken bij meer universele thema’s zoaals Vrede en Mensenrechten: hij is lid van de kerngroep (en voormalig-ambassadeur) bij Pax – Ambassade voor de Vrede Vlaardingen. En hij heeft mede op basis van zijn eigen ervaringen een theatervoorstelling gemaakt om aandacht te vragen voor mensenrechten.

Vanwege zijn bevlogenheid en zijn toegewijde inzet voor mensen die het moeilijk hebben, heeft David deze Passieprijs meer dan verdiend!

Foto van David de Beer