Windpark Oeverbos in de hoofdrol

Onlangs vonden in het Oeverbos opnames plaats voor een film over windenergie in Zuid-Holland. Aanleiding voor de opname van de film is het realiseren van de tien jaar geleden geformuleerde doelstelling van 735,5 megawatt windenergie op land in de provincie Zuid-Holland.

Foto Koen Kegel - OeverwindDe provincie koos voor het Oeverbos als opnamelocatie vanwege het coöperatieve karakter en de relatief korte doorlooptijd van het project Windpark Oeverbos, dat straks bestaat uit twee windturbines die voldoende energie gaan leveren voor ongeveer 5500 huishoudens. “Het mooie aan dit project is dat het echt voor en door de inwoners zelf wordt gedaan,” aldus gedeputeerde Berend Potjer van de provincie Zuid-Holland. Hij doelt hiermee op de twee energiecoöperaties, Vlaardings Energie Collectief (VEC) en De Windvogel, die samen eigenaar en initiatiefnemer zijn.

In de film gaat voorzitter Ton van der Steen van het Vlaardings Energie Collectief namens de coöperaties in op de samenwerking met de provincie en de gemeente Vlaardingen.

Wethouder Kegel: “Als gemeente zijn we blij met het harde werken van het VEC en de Windvogel om deze windmolens te realiseren. Hiermee zetten we een zeer grote stap in onze ambities op het gebied van de energietransitie in Vlaardingen.” Op www.vlaardingen.nl/oeverbosfilm kunt u de film van circa anderhalve minuut bekijken.