Wild wil rust

Wild van Vlaardingen!

Wild van Vlaardingen wil rust! Wat zijn we toch een bezige bijen en Truus-de-miertjes met z’n allen. Rust is niets voor de meesten van ons, met onze 24-uurs-economie en wilde hobby’s. Tenminste, tót het moment dat onze jongen geboren worden… Dan staan we plots stil om te genieten van de kleine en om bij te komen van de bevalling. Stadsecoloog Melitta loopt op haar tenen, want ze is op kraamvisite bij moeder Natuur.

Kat op vogelhuisje (nestkastje)Sssst… de kleine slaapt! Wie op kraambezoek is, past zich aan. Moeder en kind hebben hun rust nodig. Bezoekt u Kraamkamer Natuur? Houd u dan aan de regels: blijf op de paden, houd uw hond aan de lijn en neem uw afval mee terug naar huis. U bent immers te gast in het huis van Flora en Fauna en hun kleintjes.

Het is een heerlijk jaargetijde om buiten te zijn. Dat vinden onze huisdieren ook. Maar als zij vogels zo laten schrikken dat deze van hun nest af vluchten, dan betekent dat een verdrietig einde voor hun donzige kuikens. In eigen achtertuin, of vervelender nog; die van de buren, kan uw kat voor heel wat ellende zorgen. Thuis een kroelpoes lekker warm tegen het baasje aan op de bank, maar buiten is hij een echte killer. De katten van onze stadsecoloog krijgen in deze periode huisarrest. Daar zijn zij niet blij mee, maar de vogels wel! En zo kunt u meer genieten van al dat jonge leven. Dus trek erop uit, neem een verrekijker mee en bekijk al dat moois zonder van de paden af te gaan. Ook een kijkje nemen in de kraamkamers als het weer er niet naar is om naar buiten te trekken? Via www.beleefdelente.nl kunt u vanuit uw luie stoel volop genieten van de nieuwste generatie!

Stadsecoloog Melitta werkt in het kader van het stadsprogramma Groen. In dit programma zetten we ons in om met bewoners, aannemers, politiek en medewerkers van de gemeente onze stad groener, klimaatadaptiever en biodiverser te maken. En al doende, wijst Melitta ons graag op al het moois wat ze onderweg tegen komt! Geniet u mee? Lees meer over onze stadsnatuur op www.vlaardingen.nl/wild.