Wethouder Bikkers zet ondernemers in het zonnetje

Vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Wethouder Bart Bikkers ging op pad om enkele ondernemers te bedanken met een bloemetje. Bikkers: “Ondernemers zorgen voor leven in de brouwerij. Zij vormen het kloppende hart van onze stad. Ik ging langs bij ondernemers die symbool staan voor al die andere ondernemers, die ik ook wil prijzen om hun inventiviteit, doorzettingsvermogen en onvermoeibare inzet en bij wie ik niet allemaal langs kon.”

Dag van de Ondernemer

De wethouder startte op Hoogstad bij Jan Lancee (Haco Wonen & Slapen) en Richard Middendorp (VARI). Zij namen mede het initiatief voor de Vlaardingse campagne ‘Koop vooral eerst lokaal’. Daarna ging hij naar ons centrum om Paulien Bijkerk (Style & Trendy) te bedanken voor haar grote inzet voor de binnenstad, om Vincent de Koning (Sneakers) te complimenteren met zijn optimisme en positiviteit en om Jim de Groot (Albert Heijn) in het zonnetje te zetten voor zijn inzet samen met de medewerkers voor het verminderen van zwerfvuil op en om het Veerplein. Hierbij was Hans van Beek was als voorzitter van de Stichting Stadshart Vlaardingen ook van de partij.

Steun de lokale ondernemers

In deze coronatijd is het extra belangrijk om de lokale ondernemers te steunen. Niet alleen in het centrum, maar in alle wijken in Vlaardingen. Het is daarbij wel verstandig om de aankopen voor de feestdagen niet op het laatste moment te doen. Door te spreiden in de weken vooraf, kunt u helpen om drukte te voorkomen. Ook is het beter om alleen te gaan winkelen, om zo voldoende afstand te kunnen houden en drukte te verminderen. Winkelen kan natuurlijk ook online, want veel lokale ondernemers hebben een webshop in het leven geroepen in deze coronatijd. En de horeca die nu dicht is, doet vaak wel aan bezorgen of afhalen. Dus: koop vooral eerst lokaal!