Wel of geen betaald parkeren Indische Buurt?

- Nog tot en met 21 november stem uitbrengen -

Altijd maar zoeken naar een parkeerplek. Voor veel bewoners van de Indische Buurt is het een bekend probleem. Het invoeren van betaald parkeren kan de parkeerdruk verlichten, maar daartoe gaat de gemeente alleen over als er genoeg draagvlak is onder de wijkbewoners. Daarom kregen de wijkbewoners een enquête toegestuurd. Tot en met 21 november kunnen zij laten weten of er wel of geen betaald parkeren moet komen in hun buurt.

Betaald parkeren heeft voor- en nadelen. Naar verwachting levert invoeren in de Indische Buurt ongeveer 9% meer plek voor wijkbewoners op. Er zou meer parkeerhandhaving komen en de verwachting is dat minder mensen foutparkeren of voor parkeeroverlast zorgen. De wijk wordt daardoor ook beter toegankelijk voor hulpdiensten.
Een parkeervergunning kost wel geld en levert geen gegarandeerd plekje voor de deur op. Bovendien moeten huishoudens met meer dan drie auto’s bij invoering niet voor al hun auto’s een parkeervergunning kopen. 

Geen enquête gekregen?

Woont u in de Indische Buurt, maar heeft de postbode uw huis overgeslagen? Neem dan contact op met team parkeren via het contactformulier. Dan krijgt u alsnog de enquête toegestuurd en zorgen we dat er geen misbruik gemaakt kan worden van het verloren gegane enquêteformulier. 

Meer informatie

De inwoners van de Indische Buurt hebben een folder toegestuurd gekregen met meer informatie. Ook op www.vlaardingen.nl/betaaldparkeren is informatie te vinden.