Vragen over aanslag gemeentelijke belastingen?

Traditiegetrouw ontvangt u elk jaar in februari de nieuwe aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Afgelopen maand was het dus weer zover: de aanslag voor 2021 viel weer op uw (digitale) deurmat. De Regionale Belasting Groep (RBG) verzorgt namens de gemeente Vlaardingen de aanslagen. Heeft u vragen over uw aanslag? Kijk dan op de website van de RBG (www.derbg.nl) of neem contact met ze op.

Logo RBGElke inwoner die ingeschreven staat bij de gemeente Vlaardingen ontvangt in februari een aanslag voor gemeentelijke belastingen. De gemeenteraad bepaalt de tarieven elk jaar opnieuw. Op de aanslag staan onder andere waterschapsbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing. Eigenaren van woningen betalen ook nog onroerendezaakbelasting (OZB) en krijgen bij de aanslag ook informatie over de WOZ-waarde van hun huis. 

Contact met de RBG

Heeft u vragen over de aanslag die u in februari heeft ontvangen? Dan kunt u terecht bij de RBG. Zij geven u informatie over afvalstoffenheffing, rioolrechten, hondenbelasting, OZB, precariobelasting, reinigingsrecht bedrijven en WOZ-waarde. Ook kunt u op de website van de RBG online uw aanslag gemeentelijke belastingen inzien, bezwaar indienen, uw taxatieverslag inzien of kwijtschelding aanvragen. 

Wilt u langsgaan bij de RBG? Dat kan. Maak dan een online een afspraak via de afsprakenkalender. Bij vragen over de WOZ-waarde van uw woning, kunt u via de afsprakenkalender een belafspraak maken met een taxateur. Lukt het niet om een afspraak te maken? Dan kunt u de RBG ook bellen. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer (088) 291 1000.