Volop feestjes voor de beestjes

Lekker op stap aan de Westhavenkade? Hier een slokje, daar een snackje en, hop, op naar de volgende stop. Een bij op kroegentocht heeft het in de stad niet altijd eenvoudig. Waar tegels liggen, bloeien geen bloemen. Tijdens de landelijke boomspiegelfeestdag, zaaiden Vlaardingers op diverse plekken mini-kroegen in. Een mooie bijdrage aan een fleurige stad en wilde feestjes voor insecten.

Logo Team Klavertje VierTeam Klavertje Vier deelde de afgelopen tijd zakjes zaad uit voor het inzaaien van boomspiegels. Niet elke boomspiegel leent zich even goed voor uitbundige bijenhoreca. Op sommige plekken is er te weinig licht of niet voldoende vocht en voeding. Maar er zijn ook genoeg boomspiegels waar onderbeplanting een prima plekje kan vinden. 

Boomspiegels en geveltuintjes

De inzaaiactie van Team Klavertje Vier is een van de vele groene initiatieven in onze stad. Zelf ook een boomspiegel inzaaien of beplanten? Een geveltuintje aanleggen of een plantenbak adopteren? Bespreek uw groene ambities eens met onze buitenruimtecoördinator. Hij kan u vertellen wat er mogelijk is, tips geven en zelfs bijdragen met bijvoorbeeld planten of grond.

Gevaarlijk geschoffel

De groenbeheerders maken tijdens hun schoffelrondes flink wat meters. Het komt helaas voor dat zij daarbij een zorgvuldig gezaaid insectenparadijsje omver schoffelen. Overleg daarom altijd eerst met de gemeente over uw plannen en zorg dat het voor schoffelaars duidelijk zichtbaar is. Zo zien de groenbeheerders bewonersinitiatieven niet zo gemakkelijk over het hoofd. 

Zelf ook bloemen zaaien in een boomspiegel? Meld u aan via teamklavertjevier@gmail.com. Vragen over andere mogelijkheden om uw bijdrage te leveren aan een groene stad? Neem contact op met de buitenruimtecoördinator via www.vlaardingen.nl/contactformulier of via het algemene telefoonnummer van de gemeente (010) 248 4000.