Vlaardingse ondernemers krijgen keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

Drie Vlaardingse ondernemers hebben het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Met dit keurmerk zijn zij voorloper op het gebied van sociaal ondernemerschap. Samen met vier ondernemers uit Maassluis en Schiedam kregen zij uit handen van wethouder Bart de Leede de bijbehorende certificaten en trofees op het Werkplein van Stroomopwaarts in Vlaardingen. Dankzij het keurmerk zijn er in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam al 46 extra werkplekken voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stroomopwaarts_keurmerk sept 2021Food in Concept, Duocar B.V. en Sococo B.V. zijn de Vlaardingse ondernemers die hebben aangegeven dat ze zich willen inspannen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wethouder Bart de Leede (Participatie): “We hebben zulke betrokken en sociale werkgevers hard nodig om meer inwoners een kans te bieden en aan het werk te helpen. Dat is goed voor iedereen: werk zorgt voor inkomen maar ook voor sociale contacten, nuttige dagbesteding en doorgroei mogelijkheden.''

Mensen een plekje geven in de samenleving

Sinds het begin van het jaar ontvingen al 32 ondernemers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het keurmerk. Stroomopwaarts heeft het keurmerk in het leven geroepen om extra werkplekken te realiseren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is dat er eind 2022 100 ondernemers zijn die zich hier voor inspannen. Ondernemers die hiermee aan de slag willen, kunnen bij Stroomopwaarts terecht om handen en voeten te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.