Vlaardingse ondernemers krijgen keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

Twee Vlaardingse ondernemers, Verkade Vlaardingen en Motexion BV, hebben vorige week het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Met dit keurmerk zijn zij voorloper op het gebied van sociaal ondernemerschap.

Buiten - Keurmerk Sociaal Werkpact MVS 23-03-2021Op het stadhuis ondertekenden zij het convenant ‘Sociaal Werkpact MVS’. Hiermee spreken de ondernemers uit dat ze zich inspannen om mensen met een afstand op de arbeidsmarkt op weg te helpen aan een baan. 

Mensen een plekje geven in de samenleving

Verkade Vlaardingen is een familiebedrijf gespecialiseerd in groenwerkzaamheden, wegenbouw en groenaanleg. Ondernemer Koos Verkade gelooft in de kracht van zijn medewerkers en wilde iets voor de stad terug doen. Met deze motivatie startte hij met sociaal ondernemen. Inmiddels heeft hij een aantal jongens in dienst die niet gemakkelijk aan een baan kwamen. 

Motexion BV is leverancier van beschermende binnenbekleding van bedrijfswagens en besteedt werk uit aan de werkleerbedrijven van Stroomopwaarts MVS. Dit kwam voort uit de motivatie om mensen met een afstand tot de arbeidsmark een plekje in de samenleving geven, aldus directeur Rob van Duijnen. 

Meedoen is goed voor iedereen

Wethouder Bart de Leede: “Ik vind het prachtig dat deze twee Vlaardingse ondernemers het convenant ondertekenen en daarmee aangeven dat ze zich willen inspannen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben zulke betrokken en sociale werkgevers hard nodig om meer inwoners een kans te bieden en aan het werk te helpen. Dat is goed voor iedereen: werk zorgt voor inkomen, maar ook voor sociale contacten, nuttige dagbesteding en doorgroeimogelijkheden.''

Vorig jaar werd het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ook al uitgereikt aan drie Vlaardingse ondernemers: Voscon, Blozo en Deelfruit.