Vlaardings ondernemersloket geopend

Met een druk op de knop werd op dinsdagmiddag 23 mei in The Irish Pub het nieuwe online ondernemersloket gepresenteerd. Alle informatie van de gemeente over ondernemerszaken is nu te vinden op de website van de gemeente op één centrale plek (www.vlaardingen.nl/ondernemersloket). Wethouder Bart Bikkers (Economische Zaken) proostte samen met Vlaardingse ondernemers op de livegang van het digitale platform.

wethouder Bart Bikkers met Vlaardingse ondernemers - fotograaf: Arend van der Salm

“Ondernemers zijn ontzettend belangrijk voor Vlaardingen. Daarom is in het coalitieakkoord ‘Groei en Bloei voor Vlaardingen’ ook een aantal maatregelen opgenomen die het ondernemersklimaat in Vlaardingen bevorderen. Het ondernemersloket is daar een goed voorbeeld van”, aldus wethouder Bikkers. Voorheen was informatie voor en over ondernemen op allerlei verschillende plekken te vinden. Wethouder Bikkers: “Met het nieuwe ondernemersloket zetten we een stap voorwaarts in de ondersteuning van onze ondernemers. We hebben goed gekeken welke informatie relevant is en hebben dit via een aantal hoofdonderwerpen makkelijk vindbaar gemaakt”.

Van oud naar nieuw

Tijdens de presentatie was de verandering van oud naar nieuw duidelijk zichtbaar gemaakt. Alle genodigden waren in het gezelschap van een fysiek ondernemersloket compleet met draaischijf en oude typmachine. Daarnaast stond een beeldscherm waar de vernieuwde website van het ondernemersloket op te zien was. Met een druk op de knop lanceerde wethouder Bart Bikkers het nieuwe platform.

wethouder Bart Bikkers drukt op de knop voor het nieuwe ondernemersloket fotograaf: Arend van der Salm

Samen werken aan resultaat

Het loket is tot stand gekomen met behulp van een vertegenwoordiging van ondernemers. “Daardoor konden we toetsen welke behoefte de ondernemers hadden en staat er nu een ondernemersloket dat voorziet in die behoefte”, aldus wethouder Bikkers.

Hewi Hoogendijk voorzitter IKV Ondernemend Vlaardingen is tevens blij met het resultaat: ‘We zijn erg blij dat het ondernemersloket er is. We roepen daarom ook alle ondernemers op het digitale loket te bezoeken en hun ervaringen te delen.”