Vlaardings Veteranenmonument onthuld

Op zaterdag 18 juni vond de Vlaardingse Veteranendag plaats op een bijzondere locatie, de Rozentuin aan de Holysingel. Hier onthulde burgemeester Bert Wijbenga samen met veteraan Jeroen Scholtens een Vlaardings Veteranenmonument.

Foto van het Vlaardings Veteranenmonument  (Foto-Sander Schenkel)Het college van burgemeester en wethouders kreeg van het nationaal Veteranen Instituut de vraag of het mogelijk was een Vlaardings Veteranenmonument op te richten. De veteranencommissie ging hiermee voortvarend aan de slag en met medewerking van veteraan Henry Buis is het Vlaardings Veteranenmonument tot stand gekomen in de Rozentuin. Voor de veteranen in Vlaardingen wordt dit, als zij daar behoefte aan hebben, een plaats van bezinning.

In zijn toespraak sprak de burgemeester zijn waardering en dankbaarheid uit voor de inzet van de veteranen, maar ook voor de inzet van de militairen die nu actief zijn in oorlogsgebieden en bij vredesoperaties. 

Programma

Op het programma stond verder nog een toespraak van luitenant Bert Dedden, van de Bond van Nederlandse Militaire oorlogs- en dienstslachtoffers, een optreden van het Vlaardings Musical Gezelschap met nummers uit de bevrijdingsrevue 75 jaar vrij, een fotomoment, muziek van nachtburgemeester Leo IJdo en natuurlijk de bekende Blauwe Hap.

Foto van burgemeester Bert Wijbenga en de veteranen bij de onthulling van het Vlaardingse veteranenmonument (Foto-Sander Schenkel)