Vlaardingen sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Wethouder Jacky Silos zette op 15 januari haar handtekening onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van het actieprogramma is het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid en het doorbreken van de trend van eenzaamheid onder ouderen.

Foto van wethouder Jacky Silos tijdens de ondertekening van het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

Links op de foto: wethouder Jacky Silos, rechts op de foto: dagvoorzitter Marianne van den Anker.

 

De wethouder deed dit in de Ridderzaal in Den Haag waar het ministerie, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit heel Nederland bij elkaar waren om inspiratie op te doen voor de aanpak van eenzaamheid. 

Wethouder Silos: “Wij willen mensen die zich eenzaam voelen graag een steuntje in de rug geven, zodat ze zich meer verbonden voelen. Dat kunnen we als gemeente niet alleen, dat doen we met zoveel mogelijk mensen samen. Onder de noemer Vlaardingen Veerkracht worden veel acties en activiteiten georganiseerd en ondersteund.”

 

De helft

Volgens cijfers van de GGD voelt de helft van de inwoners van Vlaardingen vanaf 19 jaar zich matig tot ernstig eenzaam. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Wilt u ook iets doen? Neem dan contact op met het team Vlaardingen Veerkracht via  een e-mail aan Vlaardingen Veerkracht of telefonisch  (010) 248 4000.