Vlaardingen bedankt haar vrijwilligers

2021 is landelijk het Jaar van de Vrijwilliger en onder de noemer ‘Mensen maken Vlaardingen mooier’ is er het afgelopen jaar veel aandacht geweest voor vrijwilligers en voor al het mooie werk dat ze doen. Want mensen maken Vlaardingen daadwerkelijk mooier, liefdevoller, groener, sportiever, gezelliger. Vele Vlaardingse vrijwilligers leveren op hun manier een heel belangrijke bijdrage voor de stad en haar inwoners.

Bedankt VLDBij sommige activiteiten gooit corona (helaas) nog steeds veel roet in het eten, maar tijdens de afgelopen periode zijn er ook mooie nieuwe initiatieven ontstaan met als doel elkaar te helpen. 

Dag van de Vrijwilliger 

In december organiseert de gemeente zoals ieder jaar rond de ‘Dag van de Vrijwilliger’ op 7 december een waardering voor haar vrijwilligers. Volgende week dinsdag start de actie ‘Vlaardingen Bedankt’. Vrijwilligers kunnen op de website www.vlaardingenbedankt.nl tussen 7 en 19 december zelf een geschenkje uitkiezen en dit is vervolgens af te halen bij de desbetreffende lokale winkelier.  
Een zakje ijzerkoekjes, een flesje wijn, een doosje bonbons, een klein boeketje, iets leuks voor in huis of een ander leuk cadeautje, er is keuze uit meer dan 30 verschillende geschenkjes. 

Kortom: een klein cadeautje om vrijwilligers te bedanken voor al het belangrijke werk dat ze voor Vlaardingen doen. 

Wethouder Jacky Silos: “Vlaardingen zou Vlaardingen niet zijn zonder de inzet van vrijwilligers. Ook dit jaar hadden we hun hulp en betrokkenheid weer heel hard nodig. Ik ben ontzettend trots op alle mensen in onze stad die hun handen uit de mouwen steken voor een ander, initiatieven bedenken voor de stad en klaar staan voor een ander. En dat terwijl het niet altijd makkelijk is. Het is dit jaar het jaar van de vrijwilliger en ik kan het niet vaak genoeg zeggen: mensen maken Vlaardingen mooier!”