Versmalling oprit A20 bij Holysingel

Vanaf 14 januari 2022 wordt de oprit van de Holysingel naar de A20 richting Rotterdam versmald naar één rijstrook. Dit is noodzakelijk om de geluidschermen die naast de oprit staan te kunnen verplaatsen. Door de versmalling zal er met name in de spits vertraging ontstaan op de Holysingel.

Alternatieve routesAan beide kanten van de oprit is er onvoldoende ruimte om de werkzaamheden aan de geluidsschermen veilig uit te kunnen voeren. De aannemer kan daarom alleen vanaf de oprit werken. Hiervoor is vanaf 14 januari tot het begin van de zomer de oprit versmald naar 1 rijstrook. Door de versmalling zal er met name in de spits vertraging ontstaan vanuit de wijk Holy op de Holysingel. Het advies aan automobilisten is om vanuit Holy via Schiedam naar de A20 richting Rotterdam of naar de A4 te rijden (zie afbeelding). De drukte wordt vooral de eerste weken verwacht. Hopelijk neemt de hinder af na een gewenningsperiode. 

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 januari werkt bouwconsortium BAAK tussen 21.00 uur en 05.00 uur op de oprit vanaf de Holysingel naar de A20 richting Rotterdam. BAAK legt een werkinrit aan en plaatst in de nacht van 13 januari een tijdelijke geluidscherm op de oprit. Het scherm vormt ook de afscheiding tussen de rijbaan en het werkterrein.

Meer weten over Blankenburgverbinding?

In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt bouwconsortium BAAK de A20 tot aan het Kethelplein. Aan beide kanten van de snelweg komt er een rijstrook bij. De Blankenburgverbinding verbindt straks de A15 bij Rozenburg met de A20 bij Vlaardingen. 

Het project bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2x3 rijstroken, een landtunnel, een water-tunnel, een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15. 

Wilt u meer weten over werkzaamheden en omleidingen in uw buurt? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl bij ‘Werkzaamheden’ of meld u aan voor de digitale bouwberichten van bouwconsortium BAAK. Dit kan door te mailen naar omgeving@baakbbv.nl. Hier kunt u ook met uw vragen of klachten terecht. 

De werkzaamheden zijn ook te volgen via de Blankenburgverbinding-app, die te downloaden is in de appstores.