Verkeersregelaars op kruispunt Vulcaanweg

De gemeente heeft vanaf vorige week woensdag in samenwerking met DFDS besloten om verkeersregelaars in te zetten op het kruispunt van de Vulcaanweg richting de gate bij DFDS en de KW-Haven. Deze maatregel is getroffen, vanwege de grote verkeersdrukte rond DFDS in de aanloop naar de Brexit. De verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer kunnen door inzet van verkeersregelaars beter worden gegarandeerd.

De verkeersregelaars zijn op werkdagen actief van 08.00 tot 20.00 uur om het verkeer in goede banen te leiden. De verkeerslichten zijn dan uitgeschakeld. DFDS verwacht dat de huidige drukte tot en met 18 december aanhoudt. In die periode zullen de verkeersregelaars aan het werk zijn. Zo nodig volgen aanvullende maatregelen. Tip: help de drukte hier te verminderen en kies een andere route!

Brexit op 1 januari 2021

De Britten zijn aan het hamsteren geslagen in deze laatste weken voor de Brexit en daarom gaan er nu extra veel containers die kant op. Op 1 januari 2021 is de nieuwe handelsrelatie met het Verenigd Koninklijk een feit en zijn er meer douaneformaliteiten nodig om goederen te verschepen van en naar het Verenigd Koninkrijk. De eerste afvaart bij DFDS in 2021 staat gepland op maandag 4 januari 2021. Er zijn maatregelen voorbereid om het verkeer in goede banen te leiden en om vrachtwagens op te vangen waarvan de papieren voor de overtocht niet op orde zijn. Lees hier meer over op de pagina over de Brexit.