Veiliger oversteken in de Holy

Gehaast naar uw werk of op een vaartje op huis aan? Om er voor te zorgen dat niemand de voetgangersoversteken nabij KBS de Hoeksteen over het hoofd kan zien, krijgen de twee oversteekplekken een makeover. En ook aan de Kopenhagenlaan wordt een voetgangersoversteek onder handen genomen.

oversteekplaatsOp de wegen worden plateaus aangelegd waarop de voetgangersoversteek opnieuw aangelegd wordt. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: aan de ene kant werkt een hobbel al snelheidsremmend en aan de andere kant is de voetgangersoversteek hierdoor nog beter zichtbaar voor de weggebruiker.

Twee weken

Het is een flinke klus; de aanleg van deze nieuwe oversteekplekken. De weg wordt ter plaatse van de huidige oversteek afgesloten. De weg moet eerst opengebroken worden, dan wordt er een plateau aangelegd met daarop de voetgangersoversteek. Het verkeer moet tijdens de werkzaamheden omrijden. De werkzaamheden aan de Olmendreef beginnen in de week van 7 november en zullen naar verwachting ongeveer twee weken duren. De werkzaamheden aan de Kopenhagenlaan (ter hoogte van de aansluiting met de Luxemburgweg) beginnen een week later.