Veelzijdig Vlaardings kunstenaar Leen Droppert overleden

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Leen Droppert op 92-jarige leeftijd is overleden. Vlaardingen verliest een veelzijdig en succesvol kunstenaar.

Foto van het werk 'Hommage aan de zeilvaart' van Leen Droppert. Fotograaf-Arie WapenaarLeen Droppert was sinds 1952 actief als beeldend kunstenaar en ruimtelijk vormgever. Zijn opleiding heeft hij genoten in Rotterdam (Kunstacademie) en Amsterdam (Grafische School). Hij bouwde al snel een reputatie op als oorspronkelijk, onafhankelijk en vakbekwaam kunstenaar. Dit leverde hem een gestage stroom aan opdrachten op, variërend van muurschilderingen, mozaïeken, penningen, glasramen en beelden tot complete inrichtingsprojecten. Naast zijn vele driedimensionale werken heeft hij tientallen schilderijen en grafische werken gemaakt. Zijn werk is te zien in onder meer Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Den Haag, Rotterdam en Rijswijk (maar ook: Brielle, Rozenburg, etc). Zijn bekendste werk in Vlaardingen is het Geuzenmonument bij de Grote Kerk. Maar er staan nog meer werken van Droppert in Vlaardingen, bijvoorbeeld het werk ‘Hommage aan de zeilvaart’ op de Maasboulevard (zie foto).

Het omvangrijke en uitzonderlijke oeuvre van Droppert laat zijn verbeeldingskracht zien, veelzijdigheid en artistiek vakmanschap. 

In 2010 werd hem de ‘penning van de stad Vlaardingen’ uitgereikt, waarmee hij ereburger van de gemeente Vlaardingen werd.

Het bestuur van de gemeente Vlaardingen wenst de familie en nabestaanden sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Fotograaf: Arie Wapenaar.