Vanaf dinsdag 23 november vaccineren in wijkcentrum West

Hoewel heel veel mensen zich al hebben laten vaccineren, is de vaccinatiegraad in onze stad lager dan gemiddeld in de regio Rijnmond. Dit is met name het geval in de Westwijk en het Centrum. Daarom kunnen inwoners zich vanaf dinsdag 23 november elke dinsdag gratis en zonder afspraak laten vaccineren in wijkcentrum West. Ook geeft een arts van de GGD in het wijkcentrum voorlichting over de waar- en onwaarheden rondom vaccineren.

Wijkcentrum West aan de Professor Teldersstraat 10 is vanaf 23 november ingericht als vaccinatielocatie, in elk geval tot en met 21 december. Elke dinsdag van 09.00 uur tot 15.30 uur kunnen inwoners binnenlopen voor een gratis vaccinatie. Dit kan ook op afspraak. Ook kunnen mensen een afspraak maken voor een vervolgvaccinatie in het wijkcentrum. De GGD vaccineert met Pfizer in wijkcentrum West. 

Burgemeester Bert Wijbenga: “Ik ben blij met deze mogelijkheid voor inwoners om zich dicht bij huis te laten vaccineren. Nu de besmettingen hoog zijn, neemt de druk op de zorg weer heel snel toe. Niemand wil terug naar een leven met maatregelen die ons beperken in onze vrijheid. Ik wil inwoners die zich nog niet hebben laten vaccineren, oproepen om dit wel te doen. Als je je laat vaccineren, bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je familie, buren en vrienden. Heeft u nog vragen of zorgen, laat u dan goed informeren.”

Voorlichting tijdens inloopspreekuur 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over vaccineren? Loop gerust op dinsdag binnen bij het wijkcentrum, het personeel van de GGD helpt u graag. Daarnaast is er op maandag 22 november tussen 12.30 uur en 13.30 uur een extra inloopspreekuur door een arts van de GGD in Wijkcentrum West. Deze kan bijvoorbeeld uitleg geven over de werking van de coronavaccins en de veiligheid. Vlaardingers kunnen gewoon zonder afspraak binnenlopen.

Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus of over vaccinaties? Kijk op www.coronavaccinatie.nl. Een afspraak maken voor een vaccinatie is niet meer nodig, maar het kan wel via 0800 7070. Ook kunt u online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl